14 kommentarer

Jakset Du Varg.

15.04.2016 kl.11:46

Hva jeg ville gjort om rammet av krig landet ble? Beskyttet kvinner og barn og forsvart mitt land til siste blodsdråpe!

jeg ville i allefall ikke stukket til sveits mens dama og ungene asatt igjen i krigen.

Iselin Guttormsen

17.04.2016 kl.14:35

Jakset Du Varg.: Takk for engasjementet. Personlig vet jeg ikke om jeg hadde turt å blitt igjen å kjempe. Og jeg håper jeg aldri blir sittende med et slikt dilemma.

Ole Kristian Bø

15.04.2016 kl.11:52

Ja vi kan ta imot. Problemet som er i saken nå i dag er att de som vil stoppe alt og di som vil ta imot alt skriker så høyt att det er ikke liv være delvis enig lengre. Jeg er for eksempel enig i att vi skal ta imot. Men jeg vil att vi skal være strenge på att det er de som trenger det mest som får være her. Og att vi skal prøve hjelpe mest mulig med og stoppe krisen slik att de kan få orden på landet sit istedenfor og flykte hit. Akk som jeg hadde ønsket hadde det vert Norge som var i krig. Men vist jeg er negativ til å ta imot alle så er jeg rasist. Samtidig som jeg selv vet att det og tro vi kan ta imot alle her i lille Norge er enn ide som er så langt ifra virkeligheten att det ville ikke blit godkjent i ett film manus en gang. Det er de som skriker om totalt det ene eller det andre som har skapt frykten/krangelen. Og jeg mener ihvertfall att de som skriker om att vi skal ta imot alle og som mener all kritik er rasisme er de som står får mest av problemet.

Iselin Guttormsen

17.04.2016 kl.14:30

Ole Kristian Bø: Takk for engasjementet :) Det er nok av folk som skriker/roper høyt ut om det ene eller andre. Jeg sier hverken at vi skal ta inn alle - eller ikke ta inn noen. Jeg ber bare folk om å sette seg inn i våre medmenneskers liv. Hva hadde du gjort, hva hadde VI gjort om vi havnet i krig. Empati og forståelse for desperate mennesker på flukt er noe vi alle kan prøve å forstå bedre :) God søndag .

Roar Foss

15.04.2016 kl.13:29

Verdt å lese. De har den på biblioteket. :-)

Roar Foss

15.04.2016 kl.13:31

Linken ble ikke med: http://folkepressen.no/anbefalinger/bokanbefaling-hvis-det-var-krig-i-norden-av-janne-teller/

Iselin Guttormsen

17.04.2016 kl.14:21

Roar Foss: Takk for deling! Denne boken skal definitivt lånes :) Takk :)

Fred

15.04.2016 kl.17:33

Takk for et flott innlegg! :-)

Iselin Guttormsen

17.04.2016 kl.14:21

Fred: Takk for at du la igjen hyggelig kommentar :)

Gunnar Ericsson

16.04.2016 kl.22:06

Jeg er HELT ENIG med Ole Kristian Bö!

Mot

17.04.2016 kl.13:48

Og der fikk du sikkert nye lesere ved å være politisk korrekt :) Sett deg litt inn i problematikken så kanskje du forstår mer.

Iselin Guttormsen

17.04.2016 kl.14:27

Mot: Jeg har mye å sette meg inn i når det gjelder flyktningskrisen, det er jeg fullstendig klar over - noe jeg også skriver. Jeg er dog ikke så naiv og veltroende som folk kanskje tror. Men jeg ser ikke kun svart/hvitt. Jeg er oppdratt og med likeverdig menneskeverd og empati. Det kan ingen ta ifra meg. Jeg hadde nok fått mange lesere ved å ikke være politisk korrekt óg, så du må ikke under noen omstendigheter tro jeg skriver ting i en politisk korrekt kontekst for å dra flere lesere. Dette er mine meninger. Mange er enig, mange er uenige. Sånn er det bare :)

Tommy Ellingsen

18.04.2016 kl.18:20

Jeg blir stadig vekk forundret over konklusjoner mange gjør.

Det du snakker om, Iselin er jo det å behandle folk på en skikkelig måte. Selv om disse menneskene sendes ut av Norge, betyr det ikke at vi ikke skal behandle dem bra. Og hvordan gjør vi det? Jo vi hører på hva de har å si, lytter til hvorfor de ønsker eller mener at de må bo her. Og når de forklarer seg (behandling av asysøknad) skal de bo som folk, ikke som dyr. Og når de går ut blandt folk skal de bli motatt som man selv vil bli møtt. Det er DETTE som er å behandle dem skikkelig.

Hvorfor kommer da ALLTID kommentaren at "vi" vil slippe inn alle? Kanskje det er grunnlag for å sende ALLE ut igjen, hva vet jeg? Dette regner jeg med at fagfolk kan ta seg av, og vurdere. Vår jobb er å behandle dem bra....

Iselin Guttormsen

18.04.2016 kl.18:27

Tommy Ellingsen: takk for at du ser! Det er befriende å se at det finnes mennesker som faktisk leser hva jeg skriver. ?? For jeg skriver hverken om å få flere flyktninger "inn" eller flere flyktninger "ut" . Jeg skriver om god gammeldags folkeskikk. Om empati. Om å sette seg inn i andres situasjon og prøve å forstå. Takk for fin tilbakemelding ??

Skriv en ny kommentar

hits