4 kommentarer

Line

27.04.2016 kl.10:57

Hei. Først vil jeg si at jeg synes det er utrolig bra at du har tenkt å snakke med din datter om dette. Det er kjempeviktig, og som du sier, så kan vi dessverre ikke stole på alle voksne. Jeg har akkurat hatt denne praten med mine tre døtre som er fire, seks og åtte år. Vi snakket om det sammen på badet under kveldsstellet, når det vanligvis blir snakk om rompe, tiss og promp mens de kler av seg.

Jeg innledet samtalen ganske spontant fordi jeg merket at de lekte med å liksom komme borti hverandres "tissemuser" som vi kaller det i vår familie. Da ble det ganske naturlig å snakke om det med grensesetting i forhold til kroppene våre. Vi snakket om at vi selv skal bestemme over kroppen vår, at våre private deler er det ingen som skal få ta på etc. Samtidig som jeg understreket at de alltid kan og må fortelle mamma om noe slikt skjer. Det ble en fin prat, der jeg følte alle tre jentene hang med på dette.

Glad ble jeg naturligvis da jeg et par dager senere observerte at min åtteåring stopper midt i en fysisk lek og sier: - Dette får du ikke lov til, kroppen min er privat! Jeg tror at når barna får det inn tidlig hvilke grenser de skal sette for kroppen sin, så har de lettere for å uttrykke og utøve grensesettingen også senere. Ha en fin dag :)

Iselin Guttormsen

27.04.2016 kl.13:09

Line: Så herlig å høre! :) At barna dine tar til seg det du sier! For jeg må ærlig innrømme at jeg innser at jeg må ta denne praten oftere. På badet under kveldsstell og bading er naturlig her også - spesielt når man dusjer sammen. Da kommer det mange spørsmål om det ene og det andre :) Vi får opplyse barna våre etter beste evne, stille spørsmål og følge med. Takk for hyggelig tilbakemelding fra deg! Ha en strålende dag ! :)

Klem Iselin

Monika

27.04.2016 kl.10:59

For en fantastisk kommunikasjon du har med din datter! Jeg håper at jeg skal kunne bli like flink som deg til nettopp det. Min datter har nå blitt 2 år og kanskje er det på tide for meg også å ta praten. Jeg synes det er helt riktig av deg, og håper at barna forstår at de fortsatt kan løpe rundt nakne og titte på hverandre i barnehagen, selv om de må si ifra hvis noen voksne gjør eller sier noe de ikke vil være med på. Det er trist at det er slik..

Iselin Guttormsen

27.04.2016 kl.13:12

Monika: Takk for koselig tilbakemelding <3 Jeg pratet ihvertfall med Ingelin også når hun var to år - da rettet mot at tissen hennes bare var hennes og ingen andre skulle ta på den. Men er ikke før nå at vi har snakket om at det finnes voksne mennesker som kanskje vil "leke". Heller opplyse " for tidlig " og "for mange ganger" - enn for få og for sent <3 Ha en vidunderlig dag!

Klem Iselin <3

Skriv en ny kommentar

hits