hits

Delt sorg er halv sorg.

14.05.2018 - 15:16 21 kommentarer

Innlegget er lest og godkjent av Tom. 

 

Stillhet.

Jeg har valgt det selv, å være helt stille her på bloggen den siste tiden.

Det har vært for mye følelser. Sorg, sinne, hat, frustrasjon, kjærlighet, lettelse - svik.

Jeg har nevnt i det små drypp på andre sosiale medier, facebook - instagram.

Jeg har snakket MYE om det på mammahjerter - snappen som jeg nå er fast medlem av.

Bilder med en viss tekst på facebook og instagram kan tolkes forskjellig. Jeg sier egentlig ikke så mye.

Ord og ekte følelser på snapchat er borte iløpet av 24 timer, glemt iløpet av noen uker.

Et blogginnlegg derimot. Det vil være der for alltid - selv om jeg sletter det. Nettet er farlig på den måten. 

Derfor har jeg valgt å være stille. Gråte i stillhet, sørge i stillhet, klikke i stillhet, kjenne på sviket i stillhet - ihvertfall så stille som jeg klarer.

 

Men nå er tiden inne. Jeg er klar. Klar for å sortere tankene mine. Klar for å snakke om det.

Et fåtall har sendt meg meldinger om jeg på død og liv må dele alt med alle hele tiden, et flertall har snakket om det bak min rygg. Folk jeg ikke kjenner, som ikke kjenner meg. Jeg har bare hørt fra noen at noen har sagt at noen har sagt. . . Men det må jeg vel nesten regne med - når jeg går offentlig ut med en slik privat krise.  Mange mener at noen ting bør holdes innad i familien.  Vel - det har ikke min samboer gjort! Han har tatt tilliten min, kjærligheten min, nedturene våre og den tøffe småbarnstiden LANGT utenfor familien. Han har rivd ut hjertet mitt, pakket sekken, løyet og funnet trøst hos andre og spesielt ei annen.

Min samboer, min mann og min kjærlighet,han jeg stolte mest på i hele verden har vært utro. Ikke som et uhell på byen - men som en aktiv søkende - og jeg - jeg sitter her sønderknust med uttalige spørsmål.  Det finnes langt verre ting som skjer i verden - men akkurat nå er min verden i grus. Alt føles som en løgn. Jeg har blitt løyet for i flere år. Livet mitt føles som en vits. JEG føler meg som en vits. 

sad lonely woman
Licensed from: adrenalina / yayimages.com


 

Jeg hater ham for sine bevisste valg og løgner, jeg hater henne for å ha fortsatt etter hun skjønte at han hadde barn og samboer, jeg hater at de to har ødelagt fremtiden for oss som en familie, at de har ødelagt familien til mine barn - og jeg hater meg selv fordi jeg har latt meg lure . Samtidig elsker jeg den personen jeg nå ser at Tom er - jeg "elsker" henne for at hun hadde mot til å fortelle meg alt og jeg elsker at jeg nå for første gang på flere år setter meg selv først.

Jeg er ikke ute etter å henge ut Tom - fortelle alle hvilken drittsekk han er. For han er ikke det. Tom er fantastisk på så utrolig mange måter. Tom er ikke et ræva menneske, han har kun gjort noen ræva valg!  Istedenfor å prate har han vært stille - unnlatt å fortelle hvordan han har det  -at han ikke føler seg sett - at jeg forandret meg idet jeg ble gravid første gangen - at barna tok alt fokuset og mer til. 

Jeg unnskylder ikke utroskap - tro dere meg - men det ligger så mye mer bak enn at man bare er  en drittsekk og er utro - mennesket er mer kompleks enn som så...

Men så sitter jeg her igjen. Med et blødende hjerte i hånden. Det pumper febrilskt - prøver å få oksygen - prøver å puste -overleve.

Men for hvert slag - tømmes det bare for mer blod, for glede og livslyst. 

broken heart - bleeding heart
Licensed from: Mibuch / yayimages.com


Jeg - Iselin - jenta med bein i nesa - som satser med begge beina først - som har stått i dritt før - som våger å stole på -og elske igjen - som sier det hun mener - som er tydelig på hvilke verdier og holdninger hun står inne for.  Hun som prøver med sin lille stemme å være høylydt. Bære fanen når det kommer til å snakke og skrive om den triste matchokulturen, påvirkningen av pornografi, likestilling, utroskap, tillit og respekt for kvinnen. HUN er blitt lurt! Gjort til narr!!

Jeg blir med i dokumentaren #mammasjokket og samtidig som jeg sitter og prater om den slitsomme småbarnsperioden, dårlig selvfølelse, kommunikasjon og lite sex, så blir jeg bedratt. Jeg føler meg så vanvittig dum!!!  

 ( Dokumentaren kan du forøvrig se her  - Den er sterk, rørende og fin på samme tid <3 )

 

Men så finner jeg en enorm trøst i å lette på sannheten - fortelle hvordan jeg har det og hvilket evig kaos Tom og jeg nå står i. For dette er livet! Dette er livet til så utrolig mange!! Men alle holder kjeft. Ingen sier noenting. For dette er privat - dette er flaut. Dette har ingen andre noenting med. 

Så sitter vi her - en haug av mødre, kvinner og par som går igjennom nøyaktig det samme. Som er blitt sviktet, som føler seg alene, oppløst i tårer - som føler at verden raser sammen under deres føtter. Men HYSJ! Ingen må få vite det! 

JlMTVA-Ghr8
Utdrag fra snapdag hos Mammahjerter

 

Og ja -  jeg har tenkt på hva mine kjære barn kommer til føle om dette - den dagen de blir gamle nok til å lete på det store nettet. 

Men om de finner det - vil jeg være ærlig og fortelle at mamma og pappa hadde en tøff periode i livet. At vi kjempet sammen og at kjærligheten overvinner alt. Samtidig håper jeg de vil se hvilken bautastein mammaen deres er. At man kan tilgi og se det gode i mennesker , men sette grenser og ikke finne seg i å bli behandlet dårlig. I tillegg vil de vokse opp med en pappa som behandler deres mamma med verdighet og kjærlighet. Jeg håper de vil se at en slik mann som pappaen deres er - er en type mann de selv vil finne en framtid med.  Mine barn kommer til å bli sterke selvstendige jenter med ryggrad, bein i nesa og masse kjærlighet! <3 

 

Verden vi lever i dag er så annerledes enn før. Vi blir så vanvittig påvirket av alt rundt oss og LIVET  selv er blitt en tabu. Jeg orker ikke være med på den seilasen! Jeg vil vise det gode og det dårlige. Lyse dager og mørke netter. Delt glede er dobbel glede. Delt sorg er halv sorg.

 

Alt negativt snakk fra folk orker jeg rett og slett ikke bry meg om  - for når jeg ser at det jeg  formidler betyr noe for andre - så forstår jeg at dette er rett! <3

Et utdrag av meldinger som sendes til meg hver dag. 
 

Tom og jeg har en lang reise fremfor oss - vi må begynne forfra - med blanke ark. Men vi skal stå i det. De tunge dagene og sorgfulle nettene , de gode stundene og den endeløse kjærligheten. Alle tårene - alle klemmene. Vi skal omfavne det!!

Tom er ikke en drittsekk for å ha driti seg ut, og jeg er ikke dum liten jente som i det hele tatt velger å gi ham en sjanse. 

Vi er bare to mennesker. To mennesker som elsker, som føler, som feiler, som  sørger, som hater, som innser og som tilgir. Vi er bare to mennesker som lever.

Og vi skal leve sammen. Som kjærester, sjelevenner og foreldre - nærmere hverandre og sterkere enn noen gang før!

 

P.s - Om trollene der ute tør vise i seg i sola- så ber jeg om saklighet. 

 

 

21 kommentarer

Talla

14.05.2018 kl.15:48

Heier på dere, måtte kjærligheten seire ❤️

14.05.2018 kl.16:07

Jeg hyller deg !!

Verden er ikke så svart/hvit at det er enten eller når man havner i en slik situasjon.

Kanskje dette blir den største lærdommen for dere begge , mest sannsynlig vil dere komme sterkere ut av det når dere begge jobber mot det samme målet.

Aldri ville kanskje tom innsett hvor inderlig høyt han elsker deg og hvor enormt lykkelig du gjøre han, hvis det ikke hadde vært for denne runden dere nå må ta.

Aldri ville han kanskje ikke forstått hvor høyt DU elsker han , før han så på nært hold hva hans valg gjorde med deg.

Det blir ikke lett, jeg lover deg. Det går ikke over om en uke eller en måned, men når det gradvis slipper taket så lover jeg deg at dette er det beste som har skjedd dere når dere ser hvor sterke dere sammen er ❤

Lene

14.05.2018 kl.16:07

Så utrolig forfriskende! Heier på deg!

Mt

14.05.2018 kl.16:22

Fortsett å holde hodet høyt hevet, folk snakker uansett hvordan man håndterer en slik sak. Hadde du ikke snakket om det offentlig hadde folk ment noe om det også, at du fremstilte tilværelsen perfekt selvom den ikke var det. Det er så utrolig viktig at noen tør å ta ordet til munnen og si det slik det er! All ære til deg !

Camilla

14.05.2018 kl.16:24

Jeg syntes det er fælt at gutter syntes spenning og lyst er viktigere enn familie, trygghet og respekt! Det er jo det som er viktigst i livet, å skjønne at ikke hver dag er en dans på roser og med masse sexlyst, med små barn og jobb 😥 Å det er så vanskelig å bygge opp igjen, den tryggheten og respekten! Håper aldri jeg opplever det du har opplevd, å ønsker deg all lykke Iselin! ❤

Marie

14.05.2018 kl.16:38

Så utrolig bra skrevet! Elsker at du fjerner tabuet fra dette, og tør å dele. Det å velge å ikke stå i det alene er viktig! Jeg har selv opplevd noe av det samme, og man føler seg flau, og vil ikke snakke om det - men den som egentlig burde være flau er personen som har vært utro. Du beskriver følelsene jeg selv har hatt så godt. Man har lyst å sparke og slå, man kjenner det fysisk gjør vondt i magen, man blir kvalm og må kaste opp, man griner og hulker til det er tomt for tårer og man føler seg så utrolig knust. Også har man selvsagt gode dager, men det snur så fort... Man sier at et hjerte er som et papir, hvis du krøller det sammen for så å prøve å rette det ut igjen og fikse det vil det aldri bli like bra som det var. Og ikke minst - sjalusien! Føle at man hele tiden må sjekke alle mulige sosiale medier, og plutselig få panikk i hverdagslige gjøremål. Men, man er ikke en fæl person selv om man har tatt fæle valg. Jeg heier masse på dere, og på kjærligheten!! Takk for at du deler!<3

Cathrine

14.05.2018 kl.16:48

For en fantastisk dame du er⭐💪💓

Snakker rett fra levra og legger ikke skjul på livets (noen ganger harde) realiteter. Tusen takk for at du tør å dele det ingen andre tør. Du er tøffere enn toget👊!

TUSEN TAKK for at du er deg💓You are amazing🌟

Maja

14.05.2018 kl.17:52

Beklager, men fy søren for en drittsekk ! Min samboer hadde ikke fått noe respekt for meg om han hadde gjort noe sånn mot oss. Du er utrolig sterk. Og det er så flott at du deler dette. For jeg tror det er mange som går igjennom nettopp dette. Spesielt etter at man får barn sammen. Det er jo normalt at vi damer får litt mer fokus på barna, enn sex og samliv. Og det er jo helt riktig. Synes jeg ihvertfall. Masse lykke til !

Aurora

14.05.2018 kl.19:09

Du er så fantastisk! Jeg føler så med deg ❤️ Du er sterk som ikke bare står i det, tilgir og ser fremover men som også deler det med omverden! Det er som du sier veldig tabubelagt, men så viktig! Og vanlig! Jeg gikk gjennom noe lignende med min babydaddy. Det var tungt, ensomt og flaut. Han klarte aldri å innrømme noe som helst, selvom jeg visste.. det går ikke an å jobbe med når det bare fornektes, så jeg gjorde det slutt. Beste jeg har gjort! Men vi er gode venner og samarbeider godt om omsorgen for den lille jenta vår :) om dere klarer dere er det helt fantastisk, vær ærlige og hold ut i stormen! Hvis ikke vil dere også klare dere, men ikke gi opp uten en kamp ❤️ Ønsker dere alt godt!

Hjerte

14.05.2018 kl.19:55

Jeg vet, og forstår dessverre så alt for godt. Jeg kjenner meg så igjen. Heldigvis kom hans svik mot meg mye tidligere enn ditt, før hus, barn og 2 biler. Nå har vi alt det, pluss en blomstrende, uendelig kjærlighet og vissheten om at sammen klarer vi ALT. Og den vissheten har kommet veldig godt med. Noen ganger trenger man bare en stor, vond STOPPknapp, for å måtte pause litt, se ting fra utsiden og revurdere i hvilken vei forholdet er på vei. Jeg tror ikke vi hadde hatt den styrken vi har i dag, hvis ikke han dreit seg ut, og så at jeg fremdeles valgte han og oss. Jeg håper deres forsøk på å satse er like vellykket som vårt <3 Jeg ønsker deg bare alt godt.

Og takk for at du setter fokus på at alt er ikke bare svart/hvitt, og viser alle moralister og bedrevitere at vi som tilgir svik ikke nødvendigvis er svake og kuede kvinner med dårlig selvtillit.

14.05.2018 kl.20:15

Elsker d. Pga av at

d ligner min historie

Lise

14.05.2018 kl.21:23

Utrolig bra skrevet. Tusen takk for at du deler.❤️ Det gjør både godt og vondt å lese dette ettersom jeg har vært gjennom akkurat det samme. Valgte også det samme som deg, og i dag har vi det veldig bra sammen. Du ble forresten kjent for meg etter Mammasjokket. Synes du var så rå at jeg faktisk måtte Google deg for å finne bloggen din.😁🙈Samboeren min kommenterte hvor kul og utrolig pen du er, da vi så Mammasjokket sammen. Klem😘

Maja

14.05.2018 kl.21:48

😭😭😭

Jeg heier på dere og kjærligheten ❤❤❤

Maiken

14.05.2018 kl.22:15

Håper dere kommer dere igjennom det. Du er veldig sterk som har bestemt deg for å prøve, vet ikke om jeg hadde klart det samme. Utroskap er min store skrekk, er så vondt å bli løyet til av noen man elsker. Det er så utrolig mye man må gi slipp på om man velger å gå, men ikke ødelegg deg selv for å bli heller. Lykke til <3 leser egentlig aldri blogger, men denne er sykt bra. Hadde omtrent lik fødselsopplevelse som deg. Fortsett å dele, du er tøff 😁

Marita

14.05.2018 kl.22:42

Herlighet! Jeg heier på den fineste jeg vet om for tiden og på lange, lange tider - både på innsiden og utsiden - DEG! Sterkere, flottere, stautere dame skal en lete godt og lenge etter! Flere som deg, mye mer deg <3

Becca

15.05.2018 kl.03:16

Jeg husker så godt når jeg så på videoen din, Historien om K. Ikke mange dagene etterpå la du ut blide på insta, og av en eller annen grunn skjønte jeg hva som hadde skjedd med en gang. Så rart å si om ei jeg bare har fulgt kun gjennom nett.

Jeg var så heldig å fikk se dagene du hadde på mammahjerter etter at du fant det ut, og jeg skal være ærlig å innrømme at det er noe av det mest ekte og råeste jeg har sett gjennom en telefonskjerm. Jeg høljgrein så hele huset ville blitt reint.

Jeg fikk så vondt langt inne i sjelerota mi, men samtidig så tenkte jeg litt sånn.. «er det ei som ville stått stødigst i en slik storm så må det være hun» type tanke. Og det mener jeg. For du er faen meg sterk! Du skal ha all respekt for å dele og være så åpen mot et helt ukjent publikum. All applaus til deg! Du er ei knakanes strålende damemenneske, og Tom er virkelig heldig som har deg. Det samme med jentene dine!

Måtte kjærligheten vinne over alt ❤️

Masse varme klemmer fra Grimstad

B

15.05.2018 kl.09:17

Ønsker dere all lykke til i tiden fremover! Du viser en enorm raushet i din vilje til å tilgi. Forholdet deres skal bygges opp igjen og veien blir fylt med sinne, gråt, frustrasjon, men forhåpentligvis også nære samtaler, glede og latter. En prosess som forhåpentligvis bringer dere nærmere hverandre.

Din samboers opplever at du forandret deg etter at dere fikk barn. Dette gjør meg så sint, oppgitt, trist og lei. Ikke på deg eller på din samboer. Men på samfunnets innretning og de skyhøye forventningene som stilles til småbarnsfamilier hver en jævla dag. Begge skal jobbe fullt, huset skal være skinnende rent, alle skal spise sunt og barna skal få den optimale omsorg. På toppen av det hele skal parforholdet og samlivet gå på skinner, det skal være tid til trening, venner, fritid. En ekstra "belastning" er det for kvinner som i tillegg skal gjennomgå svangerskap, fødsel og amming (og helst uten at det skal synes på kroppen etterpå). Hvem faen er det som ikke forandrer seg etter dette? Småbarnsperioden er for de fleste familier en unntakstilstand - vi må aldri slutte å gi inntrykk av noe annet.

Det er så mange bidrar til en tåkelegging av dette, som gir inntrykk av småbarnslivet er en dans på rosa fluffy skyer. Heldigvis, HELDIGVIS er det noen som sier "føkk dette - her er realitetene!" Du er en av de. Takk!

Carine Schackt

15.05.2018 kl.20:13

Elsker din ærlighet, herlighet og galhet 🌈😉😘❤️ Heier på dere to, kjærligheten, livet og galskapen 🤙🏻✨💎😅

Karoline

16.05.2018 kl.09:25

Hei.

Jeg skriver og stryker ut det jeg skriver hele tiden. Får liksom ikke sagt det jeg vil. Jeg tror jeg bare vil si takk for at du deler. Takk for at du åpner opp for tabuer som dette. Ønsker dere lykke til. Ekstra kjærlighet til barna deres♥️

18.05.2018 kl.22:06

Du er knalltøff. Jeg tror ikke jeg hadde klart å fortsette et samliv etter noe sånt. Jeg kunne tilgitt, men vi måtte nok fortsatt hver for oss. Jeg hadde ikke taklet bildene i hodet.

Men all respekt for at dere ikke gir dere. Håper bare ikke det har satt sår som aldri vil gro. Dere er røffe som står frem om dette. Ønsker dere all lykke.

Linda

20.05.2018 kl.15:51

For ei RÅ jente du er!🙌🏻

Tusen takk som deler - Eneste måten å få knekt tabuer på. For hvor mange tror du ikke har valgt å gå ifra sin partner etter et feilgrep fordi samfunnet liksom ikke tolererer disse feilgrepene? At det på en måte forventes at man skal kaste alt det fine man har på båten for et feilskjær. Om flere hadde delt, vært åpne, våget å bryte tabuer, så hadde det kanskje vært flere som også ville ment at det å bli, -det er dét som er det tøffe valget i en slik situasjon. Sier ikke at det ikke er tøft å gå, hele situasjonen er jo kjempetøff i seg selv. Men det er jammen verdt å jobbe for!

Ønsker deg all mulig styrke og kjærlighet - You go girl!👊🏻

Skriv en ny kommentar