hits

Min Trening

Trausti my man!

Innlegget er sponset.

 

Trausti Traustason! Min personlige trener! 

Hva skal jeg si? 

Uten ham hadde jeg aldri kommet igang med treningen igjen. Jeg mener det - virkelig! 

Jeg vet jo hva som skal til - jeg har gjort det før. Jeg kunne bare ha "slappet av" noen måneder til før jeg tok i et tak. Noen måneder -  pluss noen måneder til som plutselig er blitt til år. Jeg kjenner meg selv. Jeg tar meg ikke selv i nakkeskinnet før det egentlig er for sent. Før jeg virkelig har nådd bånnen av selvfølelse og forakt. 

Nei, jeg var lur denne gangen. Ba om hjelp FØR den tid. Trodde jeg skulle klare det alene. Men det gjør jeg ikke. Ikke når jeg skal komme i gang. Da trenger jeg hjelp. Skikkelig starthjelp.  

Jeg skal ikke lyve, denne gangen var det tøft. Skikkelig tøft! Tøffere enn forrige gang - selvom utgangspunket da - nesten var 10 kilo tyngre enn nå.

Mammakroppen er en seig nøtt. 

Derfor kan jeg ikke annet enn å hylle Trausti. En ung mann som definitvt ikke vet hvordan det er å gå gravid eller å føde. Dette er ingen kontaktannonse, men han har heller ei en fru som har gått - eller går gravid - han har forøvrig ingen fru ;D

I tillegg til å være en fantastisk trener er han også en fantastisk barnevakt :D <3Men - han vet mye om kropp - han er dyktig. Men hvordan i alle dager skal han vite hva en nybakt mammakropp tåler når jeg ikke vet det selv engang? 

Sammen har vi begått oss ut på en reise på ukjent farvann. Og selvom jeg har hatt lyst til å gi full gass fra start kunne vi ikke tillate det. Kroppen ville nok ha klart det der og da, men ettervirkningene ville ikke vært heldige. 

Vi har prøvd og vi har måttet finne andre løsninger da kroppen har gitt tydelig beskjed. 

Vi har startet utrolig forsiktig. Lette øvelser - ingen belastning. Flaks for meg var det også at Susanne Marcussen startet "mammatrening" på samme tidspunkt. Slik har jeg både kunne utfordre meg selv med Trausti i et rolig tempo i takt med mer fokusert trening på en kropp som nettopp har født. 

Olympus Trening har derfor gitt meg i pose og sekk og jeg kunne ikke vært mer takknemlig <3

Jeg har nå holdt på i overkant av 9 uker. Ni seige og tøffe uker. Det har vært utrolig vanskelig å holde et sunt kosthold. Jeg har hatt et søtsug og en matlyst av de sjeldne. Det er jo ikke annet å forvente av en ammende kropp. Jeg har sprukket et par ganger - men hentet meg inn igjen. Kiloene har klamret seg fast og jeg har egentlig ikke helt sett den store forandringen.

Jeg har merket forandringene - at jeg er blitt sterkere og kroppen tåler mer, jeg har mindre vondt og føler meg lykkeligere. Jeg tar også på meg tøy jeg aldri ellers ville ha presset meg i - rett og slett fordi jeg føler meg sprek og flottere etter en treningsøkt.

Jeg har gitt alt jeg kan gi - og det skal jeg fortsette med.


 

Hadde det ikke vært for Trausti hadde jeg gitt opp for lengst. For det er utrolig demotiverende å føle at man gir alt og ofrer så mye - både på trening og med kosthold - uten å oppnå resultater. Men bodyscanningen lyver ikke. Hittil har jeg gått ned to kilo i fett og bygd 1 kilo med muskler . Ja det går tregt, men sånn er mammakroppen og det bør være greit etter en såpass stor påkjenning som det kroppen har vært igjennom. 

Etter denne avsløringen som svart på hvitt beviser det motsatte av det jeg ser i speilet - tok jeg på ny bilder. Og ja - resultatet ser dere her:

 

 

 

 

 

 

Det er blitt en forbedring synes dere ikke?

Nå er det bare å brette opp ermene og fortsette. Jeg er nå 100% tro mot kostholdet. Ingen sprekker. Ingen unnasluntring. Ingen unnskyldning. 

Så tusen takk Trausti, Susanne og Olympus Trening for at dere på ny lar meg lære min egen kropp å kjenne. For varmen, humoren, tålmodigheten og ikke minst støtten. Dere er unike!! <3Har du lyst på en gratis bodyscanning og timer med Trausti? Sjekk ut min instagram nu! : iselinguttormsen

 

God helg! <3

Status mammakropp!

At Trausti og hans program hittil har gjort meg mye godt, råder det ingen tvil om!

Hva skulle jeg gjort uten Olympus Trening!!?

Mammakroppen er seig. Den niholder på kiloene!! Som et reservelager liksom!! Ting tar lengre tid og kroppen må respekteres på en helt annen måte enn ellers. 

Vekta går litt opp og ned. Før påske var jeg nede på 71,9 kg!  stolt!! I dag var den plutselig på 73 og jeg bare............

 

Men kroppen er i forandring, den er det.  Magen er blitt mindre og jeg er definitvt blitt sterkere. 

Jeg får endelig på meg mitt gamle treningstøy .- og selvom forholdene er trange i tightsen for øyeblikket- så er jeg relativt fornøyd med kroppen min tre måneder etter fødsel.Når det er sagt. Så skal jeg dog ikke holde dere for narr.

Jeg mente virkelig hva jeg skrev om den seige mammakroppen. Jeg kan nemlig jukse på meg smidigere fasong foran speilet i riktig positur.

Lyve for meg selv - lyve for dere. Men ingenting - absolutt ingenting kan gjemme det faktum at en nybakt mammakropp proppet full av hormoner er seig - den er sykt seig! 

Dette bildet er fra i går. altså - FØR:


 

1 minutt ETTER
 

Bolletissen er riktig nok blitt mindre - men begynner å mistenke at det kun er grunnet en sykt trang tights som presser den oppover og over buksekanten!


 

Tror faktisk denne tightsen presser bolletissen helt opp under bh-kanten.

Såå....Heia alle mammaer der ute! Mammakropp eller ei. Vi er sabla fantastiske!!!  <3

oppdatering "mammakroppen" !

Ja- jeg lovte jo en oppdatering på prosjekt "mammakropp" ila helgen. 

Bloggen min har nå fått en liten makeover - men jeg skal fortsatt inn og rydde litt i arkivet og emner.

Våren har for alvor meldt sin ankomst, Tom er endelig hjemme igjen og jeg kan endelig ha en rolig morgen hvor han leverer i barnehage mens jeg kan amme i pysjen :)

Så her sitter jeg - i pysjen i stua. Iben er sovnet og jeg ser på den avhengigskapende serien "Pretty Little Liars" mens jeg prøver å komme på noen motiverende ord.

Men sannheten er at det ikke er skjedd en dritt! 

Ikke en jævla dritt!

Vekta har til og med gått oppover! - for å så gå ned til utgangspunktet igjen: 74,3 kg. ( Ok, nå løp jeg ned på vekta - : 73,9 kg! 73,9 kg! Ikke mye forandring her i gården for å si det sånn!!) 

Det er fryktelig frustrerende! Jeg går inn i min 4 uke med trening og bedre kosthold dog det kun er den siste uka her jeg virkelig har flink med maten.

Jeg vært dødsflink faktisk! Jeg har holdt kostholdsplanen til punkt og prikke.

Og det som gjør at jeg ikke gir opp er fordi jeg FØLER meg så utrolig bra når jeg lever sunnere og trener. Og den følelsen er verdt all skuffelsen tallene på vekta viser. Speilbildet i trusa jubler ikke akkurat tilbake til meg - det er faktisk ganske deprimerende - med tanke på hvordan jeg så ut før svangerskapet. Men likevel FØLER jeg meg såååå mye bedre! Så å holde på denne sunnere livsstilen er helt klart verdt hvert eneste søtsug og hver eneste skuffelse som måtte komme på veien.

Nå klarer jeg å ikke falle for fristelsene lenger.

Sjokoladen i kjøleskapet forblir uåpnet. Oboyen får stå i fred. Ingen ristede brød med smør og syltetøy til kvelds.Ingen saft, brus eller juice. Ingen småspising med mindre det er frukt og litt kokos eller kesam. Herregud kesam. For en reddende engel!! :D

Nå er jeg altså skikkelig i gang med mat og skikkelig i gang med trening. 

Eller - jeg må trene med forbehold. Det må og bør alle kvinner som nylig har født, gjøre,

Jeg har derfor mine økter med PT Trausti to ganger i uka i tillegg til mammagruppa jeg er med på hver fredag ( Også på Olympus Trening )

Jeg hadde aldri kavet meg på trening - hadde det ikke vært for denne mannen! Herregud så mye jeg hadde skulket hvis jeg skulle tatt disse takene alene.Med Trausti får jeg kjørt meg skikkelig. Da ligger jeg hesblesende og kvalm på gulvet etter endt økt - i mammagruppa blir jeg kjørt på en helt annen måte. Der er det fokus på få kontakt med bekkenbunnen igjen og gjøre øvelser som ser utrolig lette og ukompliserte ut - men som svir langt fra hælen og opp i nakken. 

Mammagruppa i herlig kaos. Støle damer - unger og rot <3Når tiden er inne og forandringene faktisk synes - skal jeg legge ut før -og etterbilder. Foreløpig er jeg kun før - og fortsatt før.

Det går sykt treigt denne gangene, Men sann mine ord! : Det skal gå ! Ha en nydelig uke <3

Iselin <3

 

Glem bolletiss - her kommer kanonkula!

Jeg kommer meg ikke ned trappa hjemme. Sånn helt seriøst. Ihvertfall ikke med Iben på armen. Jeg er rett og slett fanget i mitt eget hjem  - i 2 etasje. Jeg er så støl at det gjør vondt å gå..

På mandag hadde jeg min første PT-time med Trausti på Olympus Trening - og herregud som jeg trengte det. 

Jeg har en liten ZituaZione på gang - for å si det mildt!

Houston....We got a problem....


 

Altså - jeg elsker Kari Traa - men i denne tightsen når begrepet bollemus en helt annen dimensjon! Dette er jo ikke en bolle - det er en kanon!!! Man kan bli deprimert av mindre - Jeg hadde egentlig bare lyst til å gjemme meg under dyna - trekke for gardinene - ønske at mørketiden og vinteren varte i 6 måneder til og at jeg plutselig - vips - var tilbake i min gamle kropp.

Så enkelt er det dessverre ikke. Og i og med at jeg nekter å handle inn/bruke penger på nytt treningstøy - får jeg bare skvise kroppen min inn i det gamle og begynne på reisen.  

Vi startet veldig enkelt. Første dag bestod av bodyscanning og en test.

Bodyscanningen må jeg bare ha - dette er grunnlaget jeg skal jobbe ut ifra! Her står alt! Alt hva kroppen min består av. Den måler til og med massen i hver arm og hvert ben - øvre og nedre del av kroppen. Om en 3 måneders tid tar vi en ny og ser hva som har forandret seg. Dette er en sinnsyk motivasjon!! Resultatene lyver ikke - så her er det ergo ingen rom for juks! I tillegg er det veldig deilig å se hva som faktisk er blitt bedre når en selv føler at ting går treigt. 

Etter bodyscanningen utførte Trausti en test på meg. Det høres jo veldig dramatisk ut - men det var rett og slett en liten test for å se hvor i løypa jeg ligger. Det er fascinerende hvor svak kroppen min er blitt. Det var utrolig deilig og slitsomt med en slik test - og hadde jeg ikke akkurat født - hadde vi nok pushet meg mye mye mer.

Én ting er jo at det er lenge siden jeg har trent aktivt - det andre er nettopp det at det kun er 7 uker siden fødsel. Jeg kan derfor ikke presse kroppen min slik jeg hadde gjort hvis jeg ikke nettopp hadde gått gravid og født.

Ingen vekter ble brukt under denne testen - kun min egen kroppsvekt og ingen massive repitisjoner. Det holdt i massevis! Vi skulle kun se om kroppen min i det hele tatt klarte øvelsene - at jeg ikke fikk vondt og se om teknikken satt inne.

Testen gikk fint - men herregud så slitsomt!! Kroppen min trenger virkelig å komme i form igjen - for å ikke nevne psyken min.

Når kroppen min er i form er psyken min i form. Jeg er kanskje litt streng mot meg selv - men jeg er rett og slett ikke lykkelig når jeg ikke er i harmoni med min egen kropp. 

Den islandske maskin og tullete tysker

I tillegg til hva trening gjør med humør og kropp er det lettere å holde seg til kostholdet. Jeg vil jo ikke ødelegge alt arbeidet på trening ved å spise usunt. Jeg kjenner dog at jeg må bruke sunn fornuft da ammingen tapper meg for energi og gjør meg ekstremt sulten. Jeg spiser derfor litt oftere i døgnet - men jeg velger ihvertfall sunnere alternativer.

I går hadde jeg min første treningsøkt. La meg igjen påpeke at vi tar det veldig rolig - og det har vi tenkt til å gjøre den første måneden. Jeg kan love dere at jeg ALDRI hadde dratt på trening hvis det ikke var for Trausti. Jeg hadde tenkt at jeg aldri hadde fått til noe uansett. Vi vet jo at dag to alltid er værst etter en økt. Jeg klarte ikke sette meg på do - men dra å trene - det skulle jeg.

Økten ble fullført - med støle bein herfra til evigheten og Iben i bilsetet :DDet er ikke alle steder man får PT og barnevakt i ett ! :)
Så takk - Trausti - og Olympus trening - for at dere har tatt på dere denne utfordringen :D Jeg lover å gjøre mitt beste!! 

 

 

 


 

Verdens fineste gave og sliten HENGEMAGE!!!!!

Det er ikke til å legge under en stol at jeg igjen kommer til å blogge om kropp fremover.

Det faller meg naturlig når kroppen min igjen har gått gjennom store forandringer.

To år etter svangerskapet med Ingelin - tok jeg et skikkelig tak og gikk ned nesten 20 kg!

Jeg har aldri følt meg bedre. Både fysisk og psykisk! Jeg hadde masse energi, orket mye mer, var mindre syk og hadde et fantastisk avføringsmønster. Ja du leste riktig. AVFØRINGSMØNSTER! Jeg vet ikke engang om det er et ord - men det ble det nå.

For det å slippe luft og oppblåst mage eller ikke være på et dobesøk på flere dager grunnet forstoppelse er i seg selv en meget god grunn til å endre livsstil. Dette igjen gjorde meg, bokstavelig talt , lettere til sinns. Psyken min ble sterkere og jeg var rett og slett veldig lykkelig. Jeg ble mer tålmodig og mer tolerant. Happy wife - happy life. Eller: Glad mamma - glade barn. <3 

Så ble jeg gravid igjen - denne gangen med et bedre utgangspunkt - men jeg ville løyet om jeg fortalte at vektoppgangen denne gangen utelukkende skyldtes svangerskapet. Å nei du! Jeg har spist! Jeg har spist alt jeg har hatt lyst på! og treningen - den har uteblitt. 


 

Nå som lille Iben endelig er her -  har vekta sakte men sikkert gått litt ned igjen. Jeg har ca 10 kg ned til vekten før graviditet -  og kroppen bærer preg av svangerskap og en usunn livsstil.

Verdens fineste gave: Lille Iben min. Foto: Alessandra Langum


 

Men nå blir det andre boller. Noen stiller seg kritisk til at jeg skal ta grep kun 7 uker etter fødsel. Skal jeg ikke slappe av litt liksom? Nyte barseltiden og bare ta ting helt med ro? Joda - jeg skal nyte - jeg skal ta ting i mitt tempo. Men jeg har absolutt ikke en kropp som skrumper inn under amming. Langt derifra!! Kroppen min niholder på hvert eneste gram og er tilsynelatende ti ganger mer sulten enn vanlig. Jeg tenker på mat hele tiden!!

Jeg klarer ikke nyte barseltiden hvis jeg ikke er lykkelig. Og jeg - jeg fortjener faktisk å være lykkelig!!!! Og alt sitter i hodet!!

Jeg kan se meg i speilet eller titte på vekta og være strålende fornøyd med det jeg ser fordi jeg vet at jeg har spist riktig og trent dagen før.

Har jeg derimot ikke trent og spist mye usunt vil jeg blir trist av det jeg ser - selvom synet er akkurat det samme som over. 

Jeg fortjener å føle meg bra - og da må jeg gjøre det jeg kan for å oppnå nettopp dette. 

 

Så hva skal jeg? Jo - jeg skal begynne hos Olympus Trening igjen!! jeg har jo begynt å endre kosthold - tenke på hva jeg putter i munnen og ta sunne valg. Jeg har falt for fristelsen et par ganger - men nå som jeg skal begynne med en personlig trener igjen - blir det andre saker. Da har jeg en som følger med og oppmuntrer -  og jeg vet at jeg vil bevise ham at jeg klarer dette!!

På mandag braker det løs! Med den Islandske maskinen - Trausti!!! Jeg har aldri møtt han før  -  men jeg gleder meg masse!! Ting vil jo være litt annerledes denne gangen - siden det ikke er lenge siden fødsel og det faktum at jeg ammer og er mye mer sliten enn hva jeg var sist. Men nå skal jeg ihvertfall sette igang igjen. Jeg er superklar og jeg er klar for å dele denne reisen med dere! 

Den Islandske Maskin! Vet han hva han går til ved å godta meg som kunde? :D


Avslutningsvis vil jeg legge ved noen bilder av status kropp pr 03.03.2017. For ser dere meg med klær vil dere si: slapp av Iselin - du er jo så flott! 

Vel - ja det er mye man kan gjøre med sminke og riktige klær Men jeg vil FØLE meg flott - både med og uten klær.

Jeg skal ikke ha sixpack og mellomrom mellom lårene, jeg skal ikke trene hver bidige dag og drikke avskyelige smoothier. Tallet på vekta skal ikke bestemme. Jeg skal FØLE meg flott i harmoni med en hverdag som nybakt tobarnsmor. <3


 

Må bare skryte av de fineste gummistøvlene og cardiganen jeg har kjøpt hos Mae Vie i Drammen <3 <3 <3Jeg kan altså føle meg fin akkuart nå. Når jeg har fått på meg litt sminke og kledd på meg noen fine klær. Men det som skjuler seg under fortjener også å føle seg bra..


 

#6weekspostpartum . Ser jo rimelig fin ut. ikke mye som egentlig minner om en kropp som akkurat har født. Folk ville garantert lagt igjen kommentarer om at jeg ser fin og slank ut....Men slapp helt av...." imageid="101738768" src="http://bloggfiler.no/iselinguttormsen.blogg.no/images/20170303_104453-1996655-12-1488551574085.jpg" />
Jeg kunne løyet og lagt ut et bilde av meg selv i strømpebukse med #6weekspostpartum . Ser jo rimelig fin ut. ikke mye som egentlig minner om en kropp som akkurat har født. Folk ville garantert lagt igjen kommentarer om at jeg ser fin og slank ut....Men slapp helt av....
mammakroppen lever i beste velgående!


 

Akkurat ja..Jeg har tidligere skrevet om hengepupper - men hengemage? Hva tar du meg for?? Den skulle bare komme denne gangen den da liksom. javel.
rumpe
stumpen

Wish me luck! Nü kör vi!


Over og ut - snørrklut!

Jeg vil elske kroppen min igjen.

Dette må bli en liten oppfølger til forrige innlegg - hvor jeg skriver at jeg skal ta meg selv i nakken og endre kosthold, at jeg skal begynne å trene igjen - om ikke lenge og igjen starte på en reise hvor jeg igjen kan elske kroppen min. 

Tusen takk for alle koselige tilbakemeldinger og støttende ord og takk til dere som leser teksten med kritiske øyne.

Jeg vil bare få klarert et par ting - for jeg ønsker absolutt ikke at man som kvinne skal stresse med kropp og utseende rett etter en fødsel og jeg ønsker ikke å femstå som en person som setter dette i fokus fremfor å la kroppen få hvile etter en intens forvandling - og ikke minst fødsel.

Jeg er fullstendig klar over at følelsene mine, nedturene ( og oppturene ) , selvfølelsen, energien og ikke minst søvnen skyldes at kroppen det siste året har vært i en enorm endring. Jeg har båret frem et barn - og født et barn. Kroppen min har skapt et liv - gitt liv!  

Og nå som lille Iben endelig er her - er vi alle litt i sjokk. Ikke bare vi foreldre  - men kroppen min også. Det er en ny hverdag som tobarnsforeldre. Lite nattesøvn og ammingen suger kreftene ut av meg og gjør meg mye mere sulten enn hva jeg pleier å være.

Hjerne og kropp er i giv akt døgnet rundt - jeg slapper liksom aldri helt av. Ikke når jeg sover heller.

Dette er derfor ikke tiden for slanking!! Men det var heller ikke det jeg ville frem til i forrige innlegg. Javisst vil jeg gå ned 10 kg. Men inkludert i disse kiloene er også mye av fødselvekten. Jeg vil derfor tro at jeg sakte men sikkert uansett vil gå litt ned i vekt i månedene som kommer - uavhening kosthold og trening. 

Men jeg har altså vært såpass usunn i forhold til hva jeg er vandt til at jeg ønsker å begynne med min gamle livstil igjen. Vi snakker ikke telling av kalorier og trening hver dag. Jeg snakker i første omgang å kunne gå noen lange turer med vogna og etter en stund kun trene 2 ganger i uken. Når det gjelder kostholdet er det ingen diett det er prat om - kun velge sunnere alternativer og bruke sunn fornuft.

Jeg har nemlig spist fine rundstykker hver dag til frokost - drukket OBOY når jeg vil - til og med spist OBOYpulver rett fra pakken når søtsuget har stått på som værst. Har jeg handlet i butikken har jeg fint tatt med det som frister - sjokolade - is - kaker, smågodt - ja you name it! Det er dette jeg skal kutte ut! 

Jeg kjenner dog at jeg ikke kan kjøre mitt gamle opplegg 100%.

Før spiste jeg ikke frokost før kl 11.30 - jeg var rett og slett ikke sulten før den tid. Det går ikke nå. Etter amming på kvelden, flere ganger om natten og tidlig morgen er jeg ofte sulten leeeenge før. Jeg går ikke og sulter frem til kl 1130 da.

I korte trekk består den nye livsstilen min av:

1) Kun brød og kornprodukter 1 gang om dagen! Jeg holde meg derfor unna havregrøt,frokostblandinger, brød og knekkerbrød til frokost. Jeg vil mye heller kunne spise en feit lasagne til middag eller loff til suppa. Blir det ingen slike produkter til middag heller - har jeg hatt en hel dag uten og det er jo bare fint - eller jeg kan unne meg noen deilige blingser til kveldsmat feks :) 

2) Ingen flytende kalorier. Det vil si at jeg kun drikker vann. Ingen saft, juice, saft eller brus. Alkohol drikker jeg ikke nå uansett og kaffe har jeg aldri likt. Jeg drikker dog te - men det må nå bli uten sukker :)

3) Ingen mat etter kl 22.00 - Det går foreløpig fint - jeg er ikke sulten etter dette tidspunktet uansett - men skulle jeg bli det - tar jeg kun litt frukt og en kopp te.

4) Kun sukker på lørdager mellom kl 1800 - 2200. Dette er min store utfording nå - nå som jeg er så sukkersyk. Men det går greit. Sist ble lørdagsgodtet mitt fruktsalat med krem og opphakkede nøtter og kokesjokolade. Det kan jeg ikke nå - da Iben får vondt i magen når jeg spiser så mye frukt. Jeg spiser derfor litt smågodt og sjokolade og kesam med bær :) 

Dette kombinert med noen turer i uka med Iben håper jeg at skal gjøre susen - så får jeg gradvis jobbet litt med kondisjonen før jeg etter en stund begynner å trene ordentlig igjen. 

Sist jeg gikk ned i vekt - holdt jeg kostholdsplanen 110% - jeg var helt rå og etterhvert ble det en livsstil jeg ikke måtte kjempe imot. Søtsuget ble borte og matlysten moderat :) Jeg trente kun 2 ganger i uken og det har jeg tenkt denne gangen også. Kun 2 timer i uka med effektiv og hard trening :)

 

Så nå er jeg ihvertfall godt i gang med en ny og sunnere livstil! Jeg har klart meg fint - bortsett fra kakestykket jeg tok i dag til lunjs. Det bare lå der på bordet liksom. Tom som har kjøpt. Jeg er ikke sterkere enn som så - ikke i disse dager. Neste gang skal jeg klare å gå forbi :D  

Ha en nydelig uke! 

Iselin

 

#Mammakroppen!

Nei! Nå får nok være nok!

Hormoner, barseltårer og dårlig selvbilde - jeg kan jo ikke tillate meg selv å ha det slik.

Misforstå meg rett - for jeg har det helt vidunderlig med lille Iben. Ingelin er fantastisk og selvom vi ikke har satt noen faste rutiner som 2-barns familie enda- eksploderer hjertet mitt av kjærlighet til mine to jenter <3

 

Lillesøster fikk lov til å sovne hos storesøster i dag! Det smelter et bløtt mammahjerte <3

Kjærligheten for meg selv er derimot en helt annen historie. 

Jeg er IKKE tilfreds slik tingenes tilstand er i dag. Og ja jeg vet - jeg bør slappe av - jeg har født for knappe 5 uker siden og bør ikke stresse med kropp og utseende. Men jeg merker at jeg faktisk er ulykkelig når jeg ikke er fornøyd med meg selv. Det er vel egentlig ikke så rart? Hvem har vel følt at de er på topp med dårlig selvbilde? :D

Jeg trer igjen virkelig ut av komfortsonen når jeg nå skal vise frem kroppen min, men jeg ønsker å gjøre det for å vise at "vi"  - kun er mennesker. Alle kropper er forskjellige - og jeg er definitivt ikke i kategorien som bare RASER av meg kiloene etter fødsel. Jeg må virkelig jobbe meg nedover på vekta igjen. 

Vi finnes alle i forskjellige størrelser og fasonger - uavhengig graviditet  og jeg har vært en av de som har blitt irritert når slanke og trente venninner sier de føler seg dårlig og vil skjerpe seg med mat og trening. Hvordan kan de være misfornøyde? Jeg skal gi dem misfornøyd jeg!! Men faktum er jo at hvis man som person har funnet en vekt og/eller en livsstil man er fornøyd med, - så er jo skuffelsen like reell dersom man faller ut av rutinene og eventuelt legger på seg noen kilo - uavhengig størrelse.

 Jeg har lyst til å vise hvordan kroppen min var før fødsel, hvordan den ser ut nå og hvordan den kommer til å bli igjen etter et kraftig tak rundt selvdisiplinen min. Noen tenker sikkert "oi - så stor hun har blitt" - mens andre igjen tenker at dette ikke er noe å være misfornøyd med. 

Jeg leser gjennom eldre innlegg jeg selv har skrevet. Om å elske seg slik man er - hylle sin egen kropp. Jeg ser på bilder av den lille sprekingen som sprer budskapet. Herregud så fin jeg var da! Men jeg ønsker ikke komme tilbake til denne formen fordi da får jeg på meg en viss størrelse i klær - jeg ønsker å komme tilbake i denne formen for da var jeg så utrolig lykkelig, jeg sov bedre og hadde mindre søtsug. Jeg hadde mer enerig og overskudd og ikke minst en deilig mestringsfølelse. 

 

Selvfølgelig er det lett å spre om seg med motiverende ord når man selv føler seg flott. Det er lett for den trente kroppen og si til den slaskete at man skal hylle seg selv - elske seg selv. Den gangen var jeg trent - nå er jeg slaskete. Ordene den gang - danset på leppene mine - i dag er det litt tyngre. Men det er jo faktisk sant. Man bør -og skal elske seg selv!

Dette svangersapet startet ca 17 kilo lettere enn forrige og hadde jeg ikke vært så slapp med maten og treningen denne gangen også - hadde jeg ikke hatt nok en lang vei å gå.

Men sannheten er jo at jeg de siste ni månedene har gått gravid, jeg har født og jeg lever per dags dato i en tåkete barselsky.

Forrige gang tok det meg 2 år før jeg innså hva som egentlig gjorde meg nedstemt og ulykkelig - den fella skal jeg ikke gå i igjen. Jeg skal riktig nok vente med trening til Iben er seks uker gammel og både hun og jeg har vært på kontroll - men kostholdet kan jeg starte med! Og det har jeg nå gjort! 

På mandag startet jeg min nye livsstil! Eller gikk tilbake til min gamle ;) Det er knalltøft å kutte ut alle søtsaker og usunne vaner- men herregud så godt det føles! For å ikke nevne hvor mye jeg gleder meg til lørdagskos :D <3

 

Jeg skal ned 10 kilo! Jeg skal inn i mine gamle bukser igjen. Jeg skal føle meg bra<3

SÅ -  nå har jeg startet  - og det føles såååå godt! 

slik kan for eksempel en frokost for meg se ut nå

 

se bort ifra fotballtærne mine - vekta viser 74 kilo! Jeg skal ned på 64/65


 

status kropp mandag 13 februar 2017
 

Slik føler jeg meg om dagen. Bleik og pløsete. Magen er liksom greit. den har vært stooooor. Men beina og armene?? Jeg kan sminke meg brunere og fresh i ansiktet - men kroppen - nei den trenger hardere kost og sol!. Den fortjener en sunn hverdag <3
 

Ikke bare gleder jeg meg til å føle meg fin igjen - jeg gleder meg til å bli sterk igjen. Jeg gleder meg til å bli trent <3


Så nå er jeg i modus og ingenting kan stoppe meg bortsett fra meg selv - det vil sikkert ta litt lengre tid denne gangen, med tanke på fødsel for ikke så lenge siden og det faktum at jeg nå er gressenke flere dager i måneden og har to barn. Men jeg er i gang - og har du lyst til det samme - så sleng deg på!  ;D 

Det er på tide å føle seg fin under alle klærne også! :D
 

 Kyss og klem fra slaskekroppen #mammakroppen <3

Skrukkete rumpehull..

Det er så deilig å våkne med skinnende sol utenfor rutene. Det gir så mye mer energi!
Riktig nok legger jeg meg kl 20/2100 om dagen fordi jeg av en eller annen grunn er så sykt sliten. Men når Ingelin glimter til med sitt nærvær i sengen kl 0615 om morningene er jeg utrolig nok mer kvikk enn vanlig. Solen stråler og det gjør lille prinsessa også. Det er umulig å ikke bli blid av sånt.

Jeg liker også å kle meg i treningstøy selvom jeg ikke skal trene overhodet. Det har jeg ikke gjort på en veldig god stund nå heller, men å få på seg treningstøy med freshe farger gjør noe med en.
I dag gikk jeg derfor all in!! 

 Med fresht treningstøy blir man ikke bare lykkelige - man øker motivasjonen for å komme seg på trening - man føler seg sprek og det er mye lettere å dra og handle sjokolade i butikken :D Er liksom mer lov i treningstøy - herregud jeg har akkurat trent - jeg fortjener det !!  hehe

 

 Når jeg står foran speilet slik og ser på meg selv i allverdens treningstøy så kan jeg forstå hvor lett det er å miste motet når man som jente, dame, kvinne ser trente damer posere på instagram eller facebook.  Det er forskrekkende lett å se trent og spretten ut - bare se her: 
Nei, jeg gadd ikke klippe bort alt surret rundt på bildet her. Vi har jo produkter til et helt fotball-lag her inne. Men som dere vet; bor vi for tiden hos svigers mens vi pusser opp. De er nordlendinger og jeg er meg. Ergo - folk som er svære i kjeften trenger mye såpe ;D høhøhø

 Ut med trutmunnen- inn med magen, dra opp genseren og dra litt i flesket..

 

Faktum er at disse bildene lyver mer enn jeg liker å innrømme. Men fy fader for en deilig løgn!! :D I levende og bevegelig tilstand er det ikke slik magen min ser ut! Den er vel mer som en myk og god vannseng. En myk og god vannseng med et skrukkete rumpehull i midt i!


Jeg har med andre ord tre skrukkete rumpehull! Et bak med hår, et i ansiktet med dun og et midt på magen med lyse fjon. 

 

På dager eller i uker hvor jeg ikke har vært tro mot min sunne livsstil, hater jeg å se på slike bilder av meg selv. Jeg hater at jeg spiste den sjokoladen, drakk den Oboy'en eller trøkka i meg hele den kjekspakken til filmen.

Men på dager - og i uker hvor jeg vet at jeg har vært flink - spist meg god og mett på riktig mat - da bryr jeg meg ikke det døyt! Da synes jeg magen min er riktig så fin. Faktisk så deilig at jeg får lyst til å spise den opp! ;P 


Ha en flott dag mine kjære.

 

Love 

Skrukketrollet <3

 

 

Hvordan gå ned 10 kg på 3 måneder!

Ja hvordan går man ned 10 kg på 3 måneder?

Svaret er enkelt, men gjennomførelsen er tøff.

Den er tøff i form av selvkontroll. 

Selvkontroll over hva du putter i munn.

Jeg har nå den siste tiden ( les : 3 månedene ) ikke trent en eneste dag! Jeg har spist sukker hver eneste dag og jeg har kastet meg over alt av sjokolade og smågodt. Jeg har holdt meg unna brød og brus og den slags, men det forbannede godiset er min værste fiende! 

Jeg har også tenkt at etter påsken, da begynner jeg med sunne linjer igjen. Om jeg ikke får trent så mye så skal jeg ihvertfall være sunn. Vel - det har enda ikke skjedd. Jeg har seriøst spist sjokolade eller is hver eneste dag!!! Helt til jeg i dag våknet av en fantastisk mail fra en leser.

Ikke at det er fantastisk at denne leseren er misfornøyd med seg selv og graver i sjelen etter motivasjon, men det du ikke vet - min kjære leser - er at DU ga meg motivasjon til å ta det forbanna steget over dørstokken - den berømte dørstokkmila! For det er jeg deg evig takknemlig!!

Med nytt treningstøy og høy musikk på ørene løp jeg livshiten ut av meg i dag! Og det var så deilig! Ikke mer enn en halvtime og jeg droppet styrke - jeg ville bare komme igang uten å pushe meg for hardt. 


400 kalorier svettet bort på en kjapp halvtime - jeg kjenner formen ikke er på topp, men det er absolutt en start !<3
 

Jeg innser at trenings faktisk gjør meg lykkelig, jeg holder meg unna snop og jeg spiser sunt - jeg vil jo ikke at den seige halvtimen skal være forgjeves. Jeg føler meg ren og jeg føler meg flott. Dette til tross for at kroppen min ser helt lik ut i dag som i går. I går spiste jeg dog mye søtsaker og følte meg deretter. 

Hjernen altså! Mindfuck! 

Men jeg har bestemt meg for å ikke utsette hodet mitt for den slags tull lenger. Jeg skal la hodet og kroppen min være lykkelig. 

Jeg kopierer derfor inn mitt tidligere innlegg om hvordan jeg gikk ned 10 kg på 3 måneder. Uten å trene - eller sulte meg ihjel: 

 

Ned i vekt prosjekt - Oppskrift!

Da er dagen kommet hvor jeg skal dele min superenkle oppskrift på hvordan gå ned i vekt uten å trene eller sulte seg ihjel!

Det er dog viktig å poengtere at vi alle er unike individer og at vi da også vil få unike resultater. Noen vil kanskje gå mer ned i vekt, andre mindre.

1: Det aller første du må gjøre er å ta bilde av deg selv i truse og bh. Slik du ser ut i dag, helt ærlig og helt ekte.

Når du er igang med din nye livsstil tar du jevnt og trutt bilder av deg selv i samme posisjon, forfra og fra siden.

Dette har vært min STORE motivasjon, for når vekta ikke rikker seg, eller man har dager hvor man føler seg dårlig, kan man sammenligne bildene og SE hvilke forandring man faktisk har gjort.

Jeg er i dag mye mer opptatt av hva bildene mine viser kontra tallet på vekta. Vi er forskjellige! Vi kan veie det samme men allikevel ha totalt forskjellige kropper.

Jeg råder dere derfor til å lese mitt tidligere innlegg om å ikke sammenligne seg selv med andre : http://www.iselinguttormsen.net/#!Jeg-blottlegger-meg-selv/cyh4/557555a20cf2312d7974ae7c

2: Sett deg et mål! Skal du ned i vekt, opp i vekt eller bare stramme opp? Jeg har alltid vært en aktiv jente. Spilt fotball tre ganger i uka og derfor løpt mye, men det skjedde aldri noen ting.

Jeg trengte å bli kickstartet av en PT, som jeg fortsatt bruker i dag.

Andre kan klare det helt på egenhånd, men det gjorde ikke jeg.

Mitt mål: Bli sterk! Det gjør ikke noe om jeg har litt mage, og store lår. Jeg ville gå ned 10 kg og jeg ville bli sterk! Mine økter har derfor i seks måneder kun vært styrketrening!! Rå styrketrening!

Og det beste av alt: jeg har kun trent 2 timer i uka! 2 timer! 1 time på mandager og 1 time på torsdager!

3: Kostholdet! Vektnedgangen min har vært 80% kosthold.

På dette bildet her, har jeg ikke startet treningen min enda. Kun endret kostholdet. Fra bilde 1 til 2 er det kun 9 dager forskjell. Uten trening, kun riktig mat. Bilde 3 er etter 30 dager!

For å se hele forandringen kan du klikke inn på gårsdagen innlegg:  http://www.iselinguttormsen.net/#!Hvordan-gå-ned-10-kg-på-3-måneder/cyh4/55646cec0cf21fee13b6a18c

Kostholdsplanen jeg fikk var såre enkel: kutt ut dritmaten!

Altså ingen fancye smoothier, ingen posesupper, ingen telling av kalorier og veiing av mat. Hadde det vært tilfellet, hadde jeg ramlet av lasset for lengst!

Så slik ble det:

- Ikke noe matinntak før kl 11.30. Dette blir kalt periodisk faste og passer for meg perfekt da jeg aldri spiser frokost uansett. De første tre månedene holdt jeg meg fult og helt til dette, nå spiser jeg frokost med familien min i helgene, men med måte.

- Ikke noe inntak av flytende kalorier! Det vil si: ikke melk, ikke saft, ikke juice, ikke brus ikke alkohol. Kun vann!! Jeg drikker selvfølgelig alkohol i helgene hvis det skjer noe spesielt. Men utenom det, kun vann!

Fryser dog bær og frukt og har det oppi som isbiter hvis jeg vil ha litt smak! Forfriskende og godt!

- Kun brød og kornprodukter én gang om dagen. Jeg velger å ikke innta noe brød eller kornprodukter i løpet av hele dagen, da kan jeg nemlig kose meg på kvelden med en feit lasagne, spagetti, hvitløksbaguetter og annet snadder. Blir middagen en helt annen, ja da har jeg klart meg en hel dag uten brød og kornprodukter! :)

- Ingen måltid etter kl 22.00!

-Kun sukker mellom kl 1800 og kl 2200 på lørdager. Dette holdt jeg faktisk! De første tre månede hadde jeg stålkontroll på dette. Det skal sies at jeg heller ikke spiste godteri. Jeg hakket opp masse frukt og bær, nøtter og kokesjokolade og toppet det hele med krem, masse krem!!! Jeg spiste meg så sykt mett og oppblåst, men på hva? FRUKT! :) 

- Er jeg småsulten på dagen tar jeg frukt og nøtter ( ikke mer enn en neve nøtter om dagen ).

- Ellers har det vært rødt kjøtt, hvitt kjøtt, fisk, poteter, grønssaker, sauser, supper, spagetti, frukt, bær og egg,masse egg! 

Jeg har med andre ord spist masse og blitt god og mett, men jeg har kuttet ut dritten! Det har ikke vært sulten som har vært verst, men søtsuget. Det er tøft i starten, men etterhvert tenker man ikke over det i det hele tatt. Minner om at jeg var av typen: shit jeg har lyst på noe godt. Romsterte i alle kjøkkenskap og endte med en teskje  ( les: spiseskje! ) oppi nuttela/nugattiboksen, oboyen eller rester av isen i frysern.

Denne kostholdsplanen og kun 2 timer med beinhard styrketrening som har vært tilrettelagt meg og dagsformen har resultert i  -13 kg fett og  +6 kg i muskler. Jeg har gått fra å veie 78 kg til 65 kg.

De første ti kiloene var borte etter kun tre måneder.

Phu! sånn! Dette er min oppskrift som har fungert for meg!

For dere kan det hende det er noe helt annet som hjelper.

Går man derimot rundt og tenker på vektnedgang, trening og kosthold så gjør noe med det. Gjør det nå!  Ta kontakt med en PT nær deg.

For en billig penge ( ca 400-600 kr ) kan du få målt verdiene i kroppen din og få satt opp en kostholdsplan og treningsplan, så kan du selv bestemme om du ønsker en personlig trener for å oppnå målet ditt, eller om du vil klare deg selv.

Og for å gi dere et spark bak : Her er kontaktskjema til min personlige trener og treningssenter, kanskje sees vi ? ;)

http://www.olympusperformance.no/no/kontaktoss/

Jeg har nå funnet min nye livsstil! Jeg er ikke like knallhard på kostholdet nå som i starten, men kroppen min takler det og holder seg der den skal være. Igjen: det handler om balanse, leve og å nyte, både en sunn livsstil og livet! <3

<3 Iselin <3

 

Dette lange lyse fine håret har jeg selvfølgelig ikke lenger, jeg er kort og svart, men likevel like begeistret over hva trening og mat gjør med kropp og sjel.

I morgen skal jeg komme med et forslag jeg har til dere leserne mine som ønsker å komme i gang med trening men trenger et ekstra spark bak- kanskje kan vi komme igang sammen? ;)

Stay tuned :)

Iselin <3


 OBS OBS: ikke prøv disse poseringene hjemme - de er langt fra naturlige ( rumpeballene mine ser ikke så runde og fine ut i virkeligheten ) og gir mulig krampe i ryggen og lilletåa.
 

 

 

Ulempen med å gå ned i vekt!

Å gå ned i vekt har vært utrolig bra for meg. En ting er hva man ser i speilet, det er veldig godt å SE forandringene, det er godt å få på seg de klærne man vil og faktisk føle seg fin, men mestringsfølelsen man får under en slik omstilling er det beste! Det å bli sterk både fysisk og psykisk har gjort meg veldig godt. Ikke har jeg bare et sunnere forhold til mat , men også til kroppen. Jeg vet at jeg ikke var stor som et fjell før. Jeg var stor, men med riktig klær, var det ingen som tenkte sånn veldig over det, tror jeg ihvertfall. Men jeg var jo ikke lykkelig.

Å investere i en PT er noe av det lureste jeg gjorde!!! Det har forandret livet mitt totalt. Jeg fikk øynene mine opp -og det sparket i ræva jeg så inderlig trengte!

Jeg brukte ca 6 måneder på å gå ned 16 kg! de første 10 kg ble borte etter 3 mnd!!! Jeg trente kun to timer i uka, men det var knallharde styrkeøkter og jeg var beinhard med kostholdet mitt. Etter disse 6 mnd og fram til i dag, har jeg kun "jobbet" med å holde vekten der den skal være. Jeg passer på hva jeg spiser, men sprekker innimellom, jeg koser meg som en gal på lørdager og jeg trener mellom 1-2 ganger i uka. Jeg ofret mye de første 6 mnd, men herregud så deilig det har vært. Det går faktisk an!!

Det har med andre ord vært så utrolig mange fordeler for meg når det gjelder denne vektnedgangen, ulempene på sin side er færre, men når jeg først oppdaget en av dem, holdt jeg på å tisse på meg av latter!

Igjen handler det om hvordan man kan fremstille seg på bilder kontra hvordan man ser ut i virkeligheten. Bildene som følger er ikke fordi jeg liker å vise meg naken , men fordi jeg synes det er viktig å vise både gutter og jenter hvordan virkeligheten faktisk er.

Når jeg står foran speilet og ser på hva jeg har fått til, nikker jeg fornøyd til meg selv -til tross. For ja,  huden er blitt mer slapp på magen og puppene mine trenger straks gjenoppliving.  Makan til tomme teposer!! Men så lenge jeg hever brystkassen opp - ser de faktisk unge og livlige ut igjen. For å ikke snakke om når jeg tar hendene over hodet! Da ser de riktig så fine og runde ut!!

Ja slik kan må få livløse vafler til å se riktig så levende ut igjen. Men det var ikke før jeg kom hjem fra trening i går og lente meg på baderomsbenken av ren utmattelse, at jeg så hvilke effekt den nye livsstilen har gjort med meg, eller puppene mine..

Altså, jeg dæver! Hva er dette for noe? I denne posisjonen har jeg plutselig fått to slappe ballesteiner!! pungbryst liksom! Jeg forstår jo nå hva disse stakkarne har vært gjennom, brystreduksjon, amming, Toms overivrige befølinger og vektdreduskjon. De skal ha for at de fortsatt orker å henge på.

Men slik er det bare, man kan ikke få i pose og sekk, dog det egentlig er akkurat det jeg har fått, en pose og en sekk.  Men ærlig, slik er det. Kroppen min er i forandring og jeg hadde jo ikke akkurat forventet å få større pupper av å trene. Jeg er tilfreds slik tingenes tilstand er. Kroppen blir eldre og kroppen forandrer seg, man må bare klare å akseptere  og RESPEKTERE dette fantastiske maskineriet. Den må stelles og behandles med omhu. Det fortjener den. Den flotte kroppen vår. Men en ting er sikkert: Doggystyle foran speilet skjer ikke uten BH!

 

Ha en vidunderlig helg! På mandag kommer den offentlige invitasjonen til releasefesten! <3

Klem fra "Treningsfrue" og vaffelpungen <3

DA538D4F-FEF6-4BD8-8AB84F46121125EC-A2BB48AB-3F9A-4D76-94535AD6CBD81D02

 

 

Fjorårets mest leste innlegg nr 3

Jeg forbereder en del nye innlegg til dere om dagen, både om treningen jeg igjen har satt igang med Olympus Trening, den nye sveisen Zen Hairlounge har gitt meg ( Ja, jeg har fjernet gråfargen, jeg orket ikke vedlikeholde den lenger ) og produktene jeg har testet og fortsatt bruker fra Wennesklinikken. Men jeg vil skrive innleggene ordentlig - jeg skylder samarbeidspartnerne mine såpass - så imellomtiden mater jeg dere bare med fjorårets mest leste innlegg.

Håper det ikke er irriterende for dere som allerede har lest , men hold on - det er mer der det kommer fra.

Jeg ønsker dere alle en fantastisk helg og gir dere 2015 toppliste nr 3:

NB: Dette bildet er fra i sommer

Når man ikke kan se tissen sin!!

Fjorårets mest leste innlegg nr 2.

Jeg fortsetter å dele noen av fjorårets mest leste innlegg.

Både fordi jeg har så mange nye lesere og fordi hverdagen nå har slått meg så kraftig i trynet at jeg ikke får tid til å skrive splitter nye innlegg hver dag.  Mens dere leser gamle "slagere", kan jeg nemlig skrive nye :)

Men her er den altså, nummer 2 på lista:

Bikinihælvete

ABSOLUTT favoritt-truse! Lindex <3

Min koselige bollemage skal bort - vil det fungere?

NB! Sponset innlegg!

Kulden river så smått i nakken, stjernene glitrer på den mørke nattehimmelen. Vinterlukten lister seg i luften i takt med julestemningen.

I tomme dunkle gater ved grev wedels plass kan man så vidt skimte varme lys fra asfalten. Er det fakler?

Jovisst er det det! Fine varme lysende fakkelbokser , plassert på rekke og rad langs det tomme fortauet. Fra Wennesklinikken, langs Ole steens gate, inn Sundgata og utenfor direktørboligen til AASS BRYGGERI.

Forbi et skilt som ønsker velkommen og inn i den sjarmerende boligen blir jeg møtt historiske lokaler, blide mennesker, varme og tente lys. Prosjektoren lyser på veggen, gløggen koker på kjøkkenet og sjokoladen pakkes ut på bordet, sammen med lodd, brosjyrer og goodiebags. Herregud så heldige de oppmøtte er.

IMGP4861IMGP4866IMGP4872

Sammen med Maria Molén - Account Manager i Nordic Countries - holdt Hege Wennes et innholdsrikt og informativt foredrag om hva coolsculpting er og hva det gjør.

Kort oppsummert fjerner behandlingen fett på problemområder uten kirurgisk inngrep. Fett på ønsket område blir fryst, krystallisert og massert i stykker før det over en lengre periode blir skilt ut av kroppen med blant annet tiss. Forskjellig fra fettsuging - gir det et jevnere resultat og en mer naturlig forandring da prosessen tar lengre tid. Selve behandlingen tar kun en time ( én behandling) men helt ferdig resultat sees kanskje ikke før flere uker etter da det tar lengre tid for kroppen å skille det ut. Man ser dog ofte forandring raskt etter behandling.

Hege Wennes - Wennes klinikken

Hege Wennes og Maria Molén

IMGP4858

Til og med en ensom blogger fikk lov til å presentere seg og spre litt hverdagsglede blant fagfolk og kunder .

Med mange sykepleiere blant de oppmøtte var spørsmålene faglig korrekte og kritiske og dette gjorde at jeg som vanlig forbruker ble enda mer positivt innstilt. Behandlingen er effektiv, påfører ikke indre skader - er trygg og mer kostnadseffektivt.

Det er dog viktig å påpeke at dette ikke er en slankemetode! Men et hjelpemiddel med problemområder man ikke blir kvitt.

Bildet er hentet fra internett

Bildet er hentet fra internett

 

Så er det kanskje dobbeltmoralsk av meg at jeg i ett innlegg skriver at man skal elske kroppen slik den er og i et annet skrive at jeg skal ta en slik behandling. Men jeg ER glad i kroppen min slik den er nå - eller, nå har jeg ikke trent på ca 6 måneder og jeg har seriøst spist litt godt hver dag de siste ukene, men bortsett fra det så er jeg fornøyd.

Men etter vektreduksjonen min har jeg fortsatt en del løs hud på magen og det ekstra fettet som ikke går bort. Også er det nå slik at vi er genetisk forskjellige. Noen kan slanke seg og bli stram og fin, andre ikke. Noen får raskt resultat andre må jobbe lenge. Hvis det finnes et hjelpemiddel på veien, så hvorfor ikke. Dette er tross alt ikke en snarvei jeg tar fordi jeg er lat - jeg har jobbet beinhardt og vært dedikert til kostholdet og trening med Olympus Trening. Jeg er så vanvittig spent på å se om denne behandlingen - som i prinsippet er for god til å være sann - kan funke på mitt problemområde gjennom alle år. Og dere skal få se hele prosessen!

Min mage i Heges myke hender :D JA, jeg kan se stram og flat ut på bilder, men virkeligheten er at det er nok å ta av. Min graviditet har satt sine spor, jeg har gjort en stor jobb med å gå ned 17 kg, nå trenger jeg hjelp med siste rest.

Jeg gleder meg så vanvittig til å behandles av Hege, jeg føler meg trygg og ivaretatt og jeg er så spent på om det faktisk fungerer.

Dere kan lese mer om Coolsculpting her

Jeg vil lage en egen kategori her på bloggen som heter Wennesklinikken. Her vil dere kunne følge mine behandlinger av den koselige bollemagen min og resultatene <3

Er dere nysgjerrige og ønsker en konsultasjon eller samtale med Hege er det bare å sende meg en melding/mail eller kontakte Hege direkte her

Ha en strålende kveld, vakre dere!

Kyss klapp og klem - Iselin <3

 

NU - jävlar!

Nå er endelig dags dere!

Fase to av mitt ned i vekt prosjekt er i ferd med å starte!!!!!

Jeg har som sagt ikke trent ordentlig hard styrke på en stund og jeg savner det så vanvittig.

Jeg har i tillegg spist litt mer variert for å si det sånn, hehe. Jeg snakker da om et skolebrød på kvelden når søtsuget har banket på døra en helt vanlig tirsdag - nonstop og kakedeig når jeg har bakt osv, men nå er det altså nok.

Jeg har gått ned ytterligere få kilo den siste tiden. Vekta mi varierer nå mellom 62,3 kg og 63,2 kg. Men dette er jo kun fordi jeg har mistet en del muskelmasse. Fettprosenten min har garantert gått opp, så nå er det på tide og legge på seg litt ekstra kilo med muskler :)

Nå blir det derfor en meget spennende tid i møte - for ikke bare har jeg et godt samarbeid med Olympus Trening ( tidligere Olympus Performance) men også flere aktører kommer på banen. Ikke innen trening , men innenfor kropp og velvære! Dette skal jeg røpe for dere om ikke lenge og dere burde glede dere!! #kiler i tissen!

FotoL: Alessandra Langum, for X-Life. Kari traa og craft <3

Bjørn på Olympus har jo kunder langt opp etter ryggen sin, og jeg får kun trent etter arbeidstid nå, så denne gangen er jeg så heldig å få lov til å trene med ingen ringere enn Susanne Marcussen fra Glassverket IF!!

Jeg skal selvfølgelig dokumentere absolutt alt og jeg håper dere vil bli med -og følge meg på veien.

Jeg vil nemlig så gjerne vise dere at det å gå ned i vekt og stramme opp kan gjøres samtidig som man kan leve et normalt liv med både rett kosthold og kos, gubbe og barn <3

Susanne er forøvrig et av de nyeste tilskuddene på Olympus og jeg gleder meg til å treffe henne om ikke lenge og presentere henne for dere!

Foto: Alessandra Langum for X-Life <3 Modell: Iselin i lett tåsprint XD

Klar ferdig GÅ! - let the game begin! :D <3

Hva er egentlig en fin kropp?!

"Du er overvektig."

Ordene traff som en knyttneve i trynet på meg, himmelen falt ned  - jeg visste det jo egentlig - jeg var jo for stor, men overvektig?!

Jeg smilte med en kjempeklump i halsen og latet som ingenting.

"jaja, hehe - var vel ikke annet å forvente det!"

Det ble stille i rommet. Der stod det, svart på hvitt - på papiret foran meg.

Bjørn, løftet blikket

"Du er en flott jente Iselin, du ser fantastisk bra ut, men jeg føler kanskje at du ikke føler det selv?"

Jeg så bare rett frem, turte ikke treffe blikket hans, vise at jeg var "svak", vise at jeg var lei meg.

Jeg liksom!- sprudlende Iselin med bein i nesa, som ikke bryr seg noe om hva andre måtte mene. Vel - han hadde rett - jeg følte meg ikke bra, ihvertfall ikke fantastisk. Jeg følte meg lusen - jeg følte meg flau - jeg følte meg feit og jeg ville egentlig bare gråte.

Dette var starten på en reise jeg aldri vil glemme og som jeg aldri trodde skulle skje. Jeg trodde vel egentlig heller aldri at jeg skulle bli overvektig, men slik ble det og jeg er nesten litt glad for det, hvis ikke hadde jeg nok ikke fått øynene opp for verdien av et sunt kosthold og god trening.

Jeg føler at jeg i dag har et sunt forhold til både treningen og maten. jeg er ikke hysterisk og jeg kan fint ta meg et kakestykke i en bursdag selvom det ikke er lørdag - jeg kan stå over en trening hvis kroppen hangler - uten å bli stressa over at jeg ikke får trent og jeg er blitt flink til å lytte til kroppen min.

Men det er ikke slik for alle, og det mener jeg er media sin skyld.!

Jeg skylder på de sosiale mediene og de som ikke er ærlige.

"Strong is the new skinny" ble jublende tatt imot av mange - særs media. Kødder du meg?! skal DET liksom lette på trøkket rundt kroppsidealer og kroppspress?

Jeg jeg vil være slank og ja, jeg vil være sterk, men hvis jeg skulle fått de samme resultatene som disse nye kroppsidealene setter - da kunne jeg ikke levd det normale livet jeg mener jeg lever i dag. "Strong is the new skinny" er dritt i mine ører - det setter et annet fokus på idealet. men er fult og helt et vanvittig kroppspress!

Bloggeren supermarie skrev for noen år tilbake: Hva med "god helse is the new happy"? Og jeg er så til de grader enig!

Ja hva med det? Er ikke det like bra, om ikke bedre?! Å være lykkelig liksom!!

Det kan jeg faktisk skrive under på at det er!

Jeg har gått ned 15 kg og blitt mye sterke og slankere! Til tross for dette har jeg fortsatt mage, cellulitter, strekkmerker og gnisselår.Jeg har en mye lavere  fettprosent og mye mer muskler - jeg er slank og jeg er sterk - men jeg ser langt ifra ut som en "strong is the new skinny" , men vet dere hva. DET DRITER JEG I! Jeg er sunn, jeg er sterk, kroppen min tåler mer, JEG tåler mer - orker mer! Jeg føler meg flott og viktigst av alt - jeg har en god helse!

Ja, jeg strammer lårene :D

Typisk bilde som finnes på sosiale medier!

Vi må slutte å sammenligne oss med andre - vært stolt av hva DU klarer å utrette med DIN kropp!

Ha fokus på en sunn helse, en frisk kropp - da vil du automatisk lære å elske den og deg selv!

I tillegg får man plutselig lyst på litt mer sex igjen, vinn-vinn :D Bare nevner det!

For de av dere som trenger inspirasjon og vil se min reise fra overvektig til normal kan klikke inn på linkene under:

Hvordan gå ned 10 kg på 3 måneder

Ned i vekt prosjekt - oppskrift!

Bikinihelvete! 

Eller gå inn på kategorien "min trening" og finn flere innlegg.

Hei og hå - kameltå!

Iselin <3

Jeg tester treningsthigts! Bli med og vinn en!

Da kan jeg stolt annonsere at jeg har inngått et lite "samarbeid" med 123SPORT&FRILUFT.

De fleste av dere har kanskje ikke hørt om disse, men her får du altså treningstøy og diverse artikler til sport og frilfuft for en meget gunstig pris!

Jeg har jo iløpet av de siste 10 månedene endret livsstil totalt. Jeg er ikke en fitnessguru eller en supersunn mamma som kun lager mat fra bånn av. Jeg har nå gått ned 15 kg og jeg lever nå et liv som jeg vil kalle normalt i forhold til mat. Jeg teller ikke kalori-inntak, proteiner og karbohydrater. Jeg holder meg unna dritten - thats it! Dog det er lettere sagt enn gjort.

Iløpet av denne perioden har jeg naturlig nok handlet inn mye nytt treningstøy. Det er viktig å føle seg vel når man trener, og tøyet skal ikke minst føles behagelig!

Pengene har derfor gått til kompresjonstightser , sportsBH'er, topper, jakker og sko etc.

Som dere vet, så koster dette. En god kompressjonstights kan jo koste 1500 kroner!!!

1500 kroner for tøy som skal lukte svett tissekone etter hver eneste gang man bruker det! Det er drøyt!

Dette er spesielt drøyt når man feks har født og skal tilbake i form igjen, eller bare skal gå ned i vekt. Man vet jo at slik kroppen er nå, vil den ikke være for alltid. Det er da kjedelig å bruke penger på klær som etter 10 måneder ikke passer lenger.

På 123friluft.no kan du derfor få flotte kompresjonstightser og annet treningstøy til under 200 kroner!! Den dyreste koster 224 kroner! Det er helt sant!! Drit tenker kanskje du. Du får det du betaler for - og det er delvis sant. Men i dette tilfellet får du flotte fungerende tights til en helt fantastisk billig penge.

Jeg har nå testet ut 4 forskjellige tightser og vil selvfølgelig dele dette med dere. NB!: Jeg må på forhånd beklage noe av bildekvaliteten. Det så mye skarpere ut når selvutløseren (haha)  knipsa, og jeg gadd rett og slett ikke kle på meg alt på nytt og starte forfra. Tilgi meg! <3

NR 1: Min foreløpige favoritt!

Denne tightsen er kompresjon for alle penga! Den sitter stramt og godt, lår og rumpe ser faste og fine ut, samtidig som den tykke strikken i livet ikke lager for store valker.

DSC02852 DSC02869 DSC02863 DSC02860 DSC02846

Gjennomsiktig blir den dog som de fleste tightser når man bøyer seg og denne gikk på en smell under markløft-økta. Ikke rart med de rumpemusklene jeg har :D Denne skal uansett på nytt i skapet - da 123friluft har forbedret sømmene ;)

NR 2: Den gule

Denne liker jeg godt fordi den er fin i livet, som NR 1, den er ikke for høy og ikke for lav .Ikke like stram kompersjon, noe som gjør at den egner seg fint styrkeløft uten å rakne :D

DSC02881 DSC02883 DSC02887 DSC02889 DSC02892

NR 3! Den høye!

En fantastisk tights som sitter høøøyt i livet! Jeg elsker den og eneste grunnen til at den ikke ligger på førsteplass er at den ikke satt like stramt som nr 1, men det er kanskje bare jeg som burde gå ned en størrelse. Bevegelig og fin tights med et liv som ikke ruller ned :) ELSK!

DSC02818 DSC02810 DSC02813 DSC02819 20150916_112624

NR 4. Taperen - i denne omgang :D

En fin, god og bevegelig tights, men livet er på meg akkurat slik at den treffer rett over navelen. Det gir meg en rar kroppsfigur og flytter bare valken opp et hakk, men svigermor elsker den, så det blir en smaks-sak :)

DSC02874

DSC02877

123Sport&Friluft er en lillebror i dette kaoset av en bransje som leverer treningstøy og de har ihvertfall overbevist meg om at god kvalitet ikke behøver koste skjorta! De er i stadig utvikling og forbedrer både sømmer og stoff etter tilbakemeldinger de får fra forbrukerne. Jeg er heier stolt på sidelinjen og kommer til å bruke tøyet deres når jeg trener <3

Dere som mine lesere får nå en ekstra overraskelse fra meg og 123sportogfriluft! Klikk på "følg meg" på bloggen og få med deg neste innlegg jeg skal skrive om treningstøy fra dette fantastiske merke - da får du en egen rabattkode på ditt første kjøp!! Det er sjukt smart faktisk!

I tillegg kan ALLE dere som leser dette innlegget kommentere JA under innlegget eller på linken på facebook. Da kan nemlig DU få velge en tights helt gratis <3 Hallelujah for det! <3

Gå inn på hjemmesiden www.123friluft.no og sjekk ut det de så langt har og følg de på facebook her!! Da får dere med dere ekstra gode tilbud på allerede fornuftige priser.

Opp og hopp, føl deg flott!

kyss og klem fra stolt "ambassadør"  123Sport&Friluft

Flying start og den perfekte rumpa!

Du vet hvordan det er, når du har en god dag. Alt bare klaffer!

Ungen er smørblid fra sekundet hun våkner, spiser godt til frokost og klesrutinene sklir som kniv i mykt smør.

Ingen diskusjoner, ingen klaging på feil plagg eller at sokken sitter eeeeeeekkelt på.

Ingelin er helt apekatt når det gjelder sokkene sine, hvis sømmene sitter feil over tærne klikker det for henne, sånn seriøst, hun kaster seg ned på bakken i ren frustasjon - som om den den irriterende sømmen ALDRI noen gang i hele verden kan rettes på - det er KRISE liksom!

Men noen ganger går til og med sokkesømmen hus forbi - LYKKE!!!!

Avleveringen i barnehagen går feilfritt - hun er blid, jeg er blid. Føler meg som verdens beste forelder.

På toppen av dette er håret perfekt, ikke for flatt og ikke for krusete, det ser tjukt og sunt ut ( tror ihvertfall jeg da), huden spiller på lag, å legge sminken går som en lek og leggene jeg shavet i går - ser overraskende fine ut med Nivea kremen på - selv med åreknutene som sleipt lusker rundt hjørnet.

På dager som denne, når optimismen er til å ta og føle på, det er da jeg gjør kleskjøpene jeg kanskje kunne vært foruten. Jeg føler meg så fin og flott og tror at jeg kunne passet inn i alt og i alle størrelser, som den XS buksa jeg skrev om tidligere. Det var en slik dag.

Denne dagen var det dog treningstøy som var i fokus. Nå som jeg følte meg så flott, så var det jo bare å kjøpe en thigts som strammet litt ekstra og som løftet rumpeballene til nye høyder.

Den sorte i midten der bestilte jeg da. Se så sjukt fin !!! Håpet om at jeg skulle se like flott ut i den var faktisk en realitet ! Bildet er fra Getinpired.

Dette var slik rumpa mi ble seende ut i eksakt samme thigts:

ikke heeeeelt det jeg forestilte meg kan du si! Viktig å presisere at dette ikke er thigtsen sin feil. Rumpa mi er rett og slett for liten.

Ellers en fin og grei thigts, men som har en tendens til å skli litt ned. Om noen dager får jeg en spennende pakke i posten. Jeg har nemlig inngått et samarbeid med en "lillebror" i treningstøybransjen - gleder meg vanvittig til å teste ut klærne!

Og som dere vet - jeg vil være dønn ærlig!

Ha en nydelig dag!

Klem fra "sprettrumpa" <3

JIPPI! ENDELIG! Styrketreningen er igang igjen!

Herregud endelig!

Endelig fikk jeg rotet meg til å komme meg på trening igjen!

Dagen i dag har jeg både gledet og gruet meg til  så sykt lenge!!!

Det var "harda bud", rett på vekta og måle kroppen.

Jeg tok av meg de våte sokkene, har liksom regnet litt i dag. (Løpe/trippeturen over parkeringsplassen var nok til å bli rimelig våt.) Jeg tittet ned på de triste fotballtærne mine, den røde neglelakken har begynt å flasse av. Neglen på høyre stortå kjemper fortsatt en tapper kamp - fader så lang tid den har brukt på å komme seg! Den ser trist ut, tåa altså, som en potet med neglelakk-søl.  Noe modell for fotkrem blir jeg neppe. Jeg trasker betutta opp på vekta, tar disse måledingsene i hendene. Jeg trekker pusten dypt - fader jeg burde ikke spist de tre stykkene med eplekake og is i går - FADER!

Maskinen piper og jobber, jobber hardt! - før den endelig er ferdig.

Jeg lukker øynene, jeg vil ikke se!

Bjørn lurer på hvorfor jeg er så streng mot meg selv.

Jeg veier nå 64,5 kg. Har riktig nok gått ned 1 kg i muskler, men også 300 helt fantastiske gram i fett!  At jeg i det hele tatt har gått ned noe som helst i fett under denne ferien og perioden på 8 uker uten trening er utrolig!

Og det er akkurat dette som er så deilig med en PT! Man kan nemlig se seg i speilet og føle seg jævlig fordi man selv vet at man ikke har trent eller spist riktig nok, man føler man har lagt på seg. Så kommer du til PTen din og blir målt og vips, så føler man seg bra igjen! :)

Jeg kunne stolt fortelle Bjørn at mitt neste mål er å få flat mage!

Bjørn tittet på meg undrende : "MÅ du ha det som mål?"

Jeg ler høyt, det er ikke det at det er et umulig mål, men det er et jævlig seigt et. Ønsker jeg dette må jeg legge om på mye og trene mer jevnt og ofte. Det vil ta laaaang tid før man ser resultater.

Denne informasjonen gå meg en indre ro! Det er altså supertøft å få en flat og stram mage, man må trene mer og bli hardere på kostholdet, og da kan jeg ( ihvertfall for en periode ) ikke leve med den livsstilen jeg har i dag. Vi ble enige om at vi skulle fortsette med styrken for å si det sånn! ( den har tross alt fjernet 14 kg med fett fra kroppen min!) Nytt mål: Jeg skal bli like sterk og STERKERE enn det jeg var FØR sommerferien meldte sin ankomst.

Takk Bjørn for at du er du. At du er ærlig! Og at du gir meg motivasjon!

Jovial type!

Etter dagen treningsøkt var jeg så gira og så fornøyd at jeg ville unne meg et par stramme bukser. INGEN av de gamle buksene sitter fint lenger, logisk nok.

Jeg fant en bukse som løftet det narsissistiske egoet mitt til et nytt nivå!

XS! Hallo!!? Jeg inn i en bukse i størrelse XS!!

Det kilte greit i tissen! Litt fordi det var veldig gøy og litt fordi buksa var så stram.

XS motherfuckers!!! :D Men i all ærlighet mot meg selv: Den sier xs, men er nok heller en medium.

Og i all ærlighet og rettferdighet til meg selv : - Iselin, du er ikke heeeelt en xs! :D

#når du tror du passer inn i xs! #pølse i skinn

Spis logisk og tren klokt! Kropp er kropp og kropp er flott :D

Iselin <3

Når man faller totalt ut av treningsmønsteret!

Uff, det er så kjedelig! Jeg har falt helt ut av treningsmoduset! Ikke fordi det er det jeg vil, men rett og slett fordi det har vært så vanvittig mye å gjøre i det siste.

Dette kombinert med at jeg jo egentlig er ganske fornøyd med hva jeg har utrettet gjør at jeg føler at det ikke er SÅÅÅÅ krise. Jeg spiser sunt, eller helt vanlig. Samme som før,bortsett fra at jeg kan unne meg noe ekstra innimellom. Får ikke panikken dersom jeg tar meg en is på kvelden liksom. Men ikke hver dag! Bare sånn innimellom!!!

Jeg er så evig glad for at jeg har tatt bilder under veien. Det er fort å glemme hvilke innsats man egentlig har lagt i det. Jeg presenterer derfor den klassiske throwback thursday!

Her veide jeg mellom 78 og 80 kg. Datoen er 14 november 2014.

14 november 2014

Folk sier de aldri har sett på meg som en tjukk eller overvektig jente. Men årene etter graviditet og fødsel så var jeg det! Jeg skjulte det kanskje godt med riktige klær. Det var derfor også veldig vanskelig når jeg sa til folk at jeg ikke var fornøyd med meg selv, hvorpå de bare lo det bort og sa jeg måtte skjerpe meg. Herregud jeg var jo så flott.

Man føler seg sjeldent fin når man er på do, men ærlig talt.

Vel, flott og flott! Dem om det. Når man ikke trenger shave tissekona si fordi magen uansett henger over, da er det på tide å gjøre noe! Etter utallige kvelder med klaging, tårer og følelsen av å være i totalt feil kropp, tok jeg grep. Jeg begynte hos min personlig trener Bjørn Myhre Nilsen ved Olympus Performance. Han forandret livet mitt totalt!

Min fantastiske venninne Marte Berg ga meg klær fra Mitchi, så jeg skulle føle meg vel når jeg begynte mitt "Prosjekt ned i vekt". ( hennes blogg kan dere forøvrig sjekke ut her!)

I løpet av magisk kort tid ga kroppen min de resultatene jeg håpet på. ( Dere kan lese mer detaljert om min ned i vekt reise ved å klikke inn på kategorien Min Trening  )

Ja jeg har rot på alle bildene mine :D Unnskyldningen er at vi drev å flyttet <3 Ikke at det ser så mye bedre ut til vanlig altså, men...

I sommer har jeg gått i shorts for første gang på ca 4 år!

På jobb - før tirsdagens jubileumsfest <3

PT Bjørn Myhre Nilsen - Og ja, de vektene der er det jeg som løfter ;)

Vekta mi i dag er mellom 64 og 65 kg, men med tanke på at jeg ikke har trent styrke på en stund, så er det på tide å få litt fart på sakene igjen! Bjørn - jeg ringer deg på mandag!

Ha en koselig og nydelig regnværsdag! Og er du slik jeg var; nedstemt, misfornøyd og ulykkelig i din egen kropp, så gjør noe med det! Gjør noe med det nå!  Mirakler finnes faktisk - og det er deg!!

- Iselin <3

snikende bollemus og dunbart.

Det er ingen hemmelighet at ferien har satt sitt preg på kroppen.
4 uker hjemme med barn har vært både herlig, deilig, tøft og slitsomt.
Det har vært mye jobb på Tom og jeg har derfor vært alene med ingelin 24/7.
Jeg har ikke ofte hatt muligheten til å ta meg en time vekk fra barn og mas og bare trene.
Ikke er det mange mulighetene i Åros heller. Det nærmeste treningssenteret er i røyken sentrum. Så hvis noen mot formodning skulle vite om noe annet, er det bare å skrike ut.
Jeg kjenner bollemusa snike seg innpå igjen og av ren frustrasjon kan jeg lett finne veien frem til M&M-skålen min kjære svoger har plassert i stua.
Gleden var derfor stor da min PT ringte meg og spurte når jeg var klar.
Vi avtalte at vi om 2 uker setter igang for fult igjen!
Yes endelig! Nå har jeg et mål! Et mål om å komme i riktig fokus, spise sunt og få til to økter i uka samme hva- og det FØR jeg begynner med PT-timene på Olympus Performance igjen.
Jeg trenger et mål, jeg trenger noe å strekke meg etter.
Jeg er et enormt konkurransemenneske, så å trene bare for å trene er ikke nok for meg. Jeg må ha et konkret mål. Jeg må enten løpe de kilomterne på en kortere tid, løfte 5 kg mer eller klare flere repitisjoner.
Jeg elsker den deilige mestringsfølelsen, jeg elsker å bruke råskapen i kroppen, vise at jeg er pokkern meg så sterk!
I dag tok jeg meg derfor en real økt i stua, før jeg nå snart skal fise avgårde opp til huset og løfte mer murstein.
Jeg tar det som en styrkeøkt, spar opp faenskapet og hiver det ut av vinduet.
Støvet som kaster seg i lufta, svetten som drypper ned fra nesetippen og ned på den lyse dunbarten min, de røde øynene og de mørke stønnende jeg plutselig henter fra magen - og som ironisk nok gir meg en underlig styrke - Jeg elsker det!
Jeg føler meg som en pulserende testosteronbombe med korallfarget lipgloss!
Jeg merker at når jeg er i dette siget, så går også kostholdet veldig bra.
Når jeg først faller av treningslasset, er det fort gjort å la maten stå til. Slik har det vært i ferien.
Det er derfor vitkig for meg å holde denne energien som nå har kommet over meg ved like.
Jeg skal trimme både bollemus og dunbart!

Hva er forøvrig greia med å ikke klare å produsere tightser som IKKE er gjennomsiktige! Jeg er fader ikke såååå stor over ræva, men allikvel skal alle få se bæsjeapparatet mitt når jeg trener. Alle skal få liksom!

Nå kör vi dere!
Tilbake til treningsmodus!
Iselin <3

Hvordan opprettholde formen i ferien?

Eller formen er å ta litt i. Høres jo ut som jeg driver med sport på høyt nivå.
Opprettholde livvstilen og treningen blir mer riktig. Men det er like viktig!
Jeg skal ikke belære dere i noe som helst eller gi dere ekspertråd, for jeg er alt annet enn akkurat det. Jeg vet bare at det jeg har gjort har funket for meg og håper andre kan dra nytte av det.
Jeg er vant med å ha to harde styrkeøkter i uka. Nå blir det ferie og de harde styrkeøktene uteblir.  Og det skal den også ifølge min PT. Jeg har godt av å la kroppen "hvile" litt og heller trene på andre måter.
For det første skal jeg holde meg til kostholdsplanen min.
Ikke noe frokost før kl 1130 og er jeg så sulten at jeg bare mååå ha mat, så blir det kun lett mat som pålegg, et egg og litt frukt, IKKE NOE brød. Jeg holder meg unna brød og kornprodukter HELE dagen, for da kan jeg faktisk spise en pizza på kvelden uten å få dårlig samvittighet. UTROLIG deilig!!
Mine "frokoster" er nesten alltid en omelett. Denne kan jeg lage samme dag om jeg har tid, eller dagen i forveien. Kald omelett er like digg. Jeg kutter opp alt jeg vil. Tomater, paprika squash, sopp, skinke, salami, you name it. Jeg steker så alt dette mens jeg pisker tre egg. Heller så eggene over. stekes på svak varme. Kliner til med litt ost hvis jeg er i humør til det!

Saftig og godt stekt, akkurat slik jeg liker det! Jeg steker også alltid kun i olje, ikke smør. Og ja jeg kikker på kjøkken! Tegningene er ferdig om ikke lenge! WEEEEEE!

Jeg vil også fortsette med å KUN drikke vann, bortsett fra de kveldene hvor vi koser oss med litt vin eller drinker.
Sukkerinntaket blir nok ikke kun forbeholdt lørdager. Det blir nok is hver dag, men istedenfor for smågodt, så skal jeg være flink å spise mye fruktkompott, med bittelitt sjokolade og nøtter til feks. Ok jeg juger, masse sjokolade OG krem!
Jeg vil legge på meg denne ferien. Det skulle bare mangle, men det vil for det meste være væske. De to kiloene blir en lek å bli kvitt når ferien er over!
Ellers vil dette bli en aktiv ferie med hele familien. Mine foreldre, mine fire søsken og deres kjærester + barn og min Ingelin og Tom selvfølgelig.
Vi blir 14 stk ! Det sier seg selv at det vil bli liv i leiern!
Fattern er gått til innkjøp av diverse leker og sportsutstyr.
Seriøst, han har sittet og planlagt dommerpanel og laginndeling allerede. Han har tatt med i beregningen at det ihvertfall må være to stykker som passer på barna, og slik skal det gå på rundgang.
Vi gleder oss vanvittig til denne ferien og det hele burde egentlig blitt filmet. Det vil bli en sånn typisk svensk familiekomedie!

Dette er bare et lite utdrag av hva som befinner seg på kontoret hjemme hos pappa nå. Det er fotball, volleyball, mål, nett, crocket eller cricket, jeg vet da søren hva det heter, kubbespill, ringspill, dart, innebandykøller/baller, badminton, og couronne.

Og dette er aktiviteter man kan gjøre uansett hvor man er i ferien.
Jeg fikk så et tips fra min kjære PT som jeg vil dele med dere som har barn.
Ta dere tid en gang innimellom til å sette av en hel time med aktiv lek med barnet ditt. I hagen, i en lekepark/lekeplass, hva som helst. Still gjerne klokka på en time og gjør nøyaktig de bevegelsene som barnet ditt gjør. Klatre over de samme hinderne, sett deg på huk, krabb, løp, sitt, reis deg. Da skal jeg love deg du er rimelig sliten etter en stund.
Når vi er hjemme fra ferieuka, skal jeg så godt det lar seg gjøre prøve ha to timer i uka med egentrening på Olympus Performance. Men får jeg det ikke til - blir jeg ikke panisk, jeg skal få brukt kroppen likevel;)
 
Jeg ønsker dere en aldeles nydelig dag! Se! nå er sommeren her!!
Jeg sender over masse energi, kjærlighet og pågangsmot!! I morgen skal jeg fortelle dere hva jeg pakker i toalettmappa mi før ferien. Tro meg, det vil du ikke gå glipp av :D

<3 Iselin

Ned i vekt prosjekt - Oppskrift!

Da er dagen kommet hvor jeg skal dele min superenkle oppskrift på hvordan gå ned i vekt uten å trene eller sulte seg ihjel!
Det er dog viktig å poengtere at vi alle er unike individer og at vi da også vil få unike resultater. Noen vil kanskje gå mer ned i vekt, andre mindre.
1: Det aller første du må gjøre er å ta bilde av deg selv i truse og bh. Slik du ser ut i dag, helt ærlig og helt ekte.
Når du er igang med din nye livsstil tar du jevnt og trutt bilder av deg selv i samme posisjon, forfra og fra siden.
Dette har vært min STORE motivasjon, for når vekta ikke rikker seg, eller man har dager hvor man føler seg dårlig, kan man sammenligne bildene og SE hvilke forandring man faktisk har gjort.
Jeg er i dag mye mer opptatt av hva bildene mine viser kontra tallet på vekta. Vi er forskjellige! Vi kan veie det samme men allikevel ha totalt forskjellige kropper.
Jeg råder dere derfor til å lese mitt tidligere innlegg om å ikke sammenligne seg selv med andre : http://www.iselinguttormsen.net/#!Jeg-blottlegger-meg-selv/cyh4/557555a20cf2312d7974ae7c
2: Sett deg et mål! Skal du ned i vekt, opp i vekt eller bare stramme opp? Jeg har alltid vært en aktiv jente. Spilt fotball tre ganger i uka og derfor løpt mye, men det skjedde aldri noen ting.
Jeg trengte å bli kickstartet av en PT, som jeg fortsatt bruker i dag.
Andre kan klare det helt på egenhånd, men det gjorde ikke jeg.
Mitt mål: Bli sterk! Det gjør ikke noe om jeg har litt mage, og store lår. Jeg ville gå ned 10 kg og jeg ville bli sterk! Mine økter har derfor i seks måneder kun vært styrketrening!! Rå styrketrening!
Og det beste av alt: jeg har kun trent 2 timer i uka! 2 timer! 1 time på mandager og 1 time på torsdager!
3: Kostholdet! Vektnedgangen min har vært 80% kosthold.
På dette bildet her, har jeg ikke startet treningen min enda. Kun endret kostholdet. Fra bilde 1 til 2 er det kun 9 dager forskjell. Uten trening, kun riktig mat. Bilde 3 er etter 30 dager!
For å se hele forandringen kan du klikke inn på gårsdagen innlegg:  http://www.iselinguttormsen.net/#!Hvordan-gå-ned-10-kg-på-3-måneder/cyh4/55646cec0cf21fee13b6a18c
Kostholdsplanen jeg fikk var såre enkel: kutt ut dritmaten!
Altså ingen fancye smoothier, ingen posesupper, ingen telling av kalorier og veiing av mat. Hadde det vært tilfellet, hadde jeg ramlet av lasset for lengst!
Så slik ble det:
- Ikke noe matinntak før kl 11.30. Dette blir kalt periodisk faste og passer for meg perfekt da jeg aldri spiser frokost uansett. De første tre månedene holdt jeg meg fult og helt til dette, nå spiser jeg frokost med familien min i helgene, men med måte.
- Ikke noe inntak av flytende kalorier! Det vil si: ikke melk, ikke saft, ikke juice, ikke brus ikke alkohol. Kun vann!! Jeg drikker selvfølgelig alkohol i helgene hvis det skjer noe spesielt. Men utenom det, kun vann!
Fryser dog bær og frukt og har det oppi som isbiter hvis jeg vil ha litt smak! Forfriskende og godt!
- Kun brød og kornprodukter én gang om dagen. Jeg velger å ikke innta noe brød eller kornprodukter i løpet av hele dagen, da kan jeg nemlig kose meg på kvelden med en feit lasagne, spagetti, hvitløksbaguetter og annet snadder. Blir middagen en helt annen, ja da har jeg klart meg en hel dag uten brød og kornprodukter! :)
- Ingen måltid etter kl 22.00!
-Kun sukker mellom kl 1800 og kl 2200 på lørdager. Dette holdt jeg faktisk! De første tre månede hadde jeg stålkontroll på dette. Det skal sies at jeg heller ikke spiste godteri. Jeg hakket opp masse frukt og bær, nøtter og kokesjokolade og toppet det hele med krem, masse krem!!! Jeg spiste meg så sykt mett og oppblåst, men på hva? FRUKT! :) 
- Er jeg småsulten på dagen tar jeg frukt og nøtter ( ikke mer enn en neve nøtter om dagen ).
- Ellers har det vært rødt kjøtt, hvitt kjøtt, fisk, poteter, grønssaker, sauser, supper, spagetti, frukt, bær og egg,masse egg! 
Jeg har med andre ord spist masse og blitt god og mett, men jeg har kuttet ut dritten! Det har ikke vært sulten som har vært verst, men søtsuget. Det er tøft i starten, men etterhvert tenker man ikke over det i det hele tatt. Minner om at jeg var av typen: shit jeg har lyst på noe godt. Romsterte i alle kjøkkenskap og endte med en teskje  ( les: spiseskje! ) oppi nuttela/nugattiboksen, oboyen eller rester av isen i frysern.
Denne kostholdsplanen og kun 2 timer med beinhard styrketrening som har vært tilrettelagt meg og dagsformen har resultert i  -13 kg fett og  +6 kg i muskler. Jeg har gått fra å veie 78 kg til 65 kg.
De første ti kiloene var borte etter kun tre måneder.
Phu! sånn! Dette er min oppskrift som har fungert for meg!
For dere kan det hende det er noe helt annet som hjelper.
Går man derimot rundt og tenker på vektnedgang, trening og kosthold så gjør noe med det. Gjør det nå!  Ta kontakt med en PT nær deg.
For en billig penge ( ca 400-600 kr ) kan du få målt verdiene i kroppen din og få satt opp en kostholdsplan og treningsplan, så kan du selv bestemme om du ønsker en personlig trener for å oppnå målet ditt, eller om du vil klare deg selv.
Og for å gi dere et spark bak : Her er kontaktskjema til min personlige trener og treningssenter, kanskje sees vi ? ;)
Jeg har nå funnet min nye livsstil! Jeg er ikke like knallhard på kostholdet nå som i starten, men kroppen min takler det og holder seg der den skal være. Igjen: det handler om balanse, leve og å nyte, både en sunn livsstil og livet! <3
<3 Iselin <3

Hvordan gå ned 10 kg på 3 måneder!

Denne overskriften har jeg sett tusen ganger i diverse ukeblader!
"slik får du sommerkroppen."
"Hvordan få flat mage på 1-2-3"
"Få drømmekroppen"
"Få sprettrumpa"
"Spis deg slank"
"Tren deg slank"
Kropp, kropp, kropp! Vi er så vanvittig opphengt i kroppen.
Vi jenter ( ikke alle,men svært mange) er vår egen værste fiende! Vi er vår største kritiker og ser alle feilene på oss selv, alle mangler, ting som kunne vært bedre, ting som burde vært bedre.
Etter graviditet og fødsel, tillot jeg meg selv å spise mye mat, mye usunn mat, i form av bakevarer og godteri.
Det fortjente jeg jo tross alt, etter ni måneder med svangerskap, søvnløse netter, kvalme, oppkast, forstoppelse, sure oppstøt, hovne ben, hormoner, sjalusi og en heidundranes fødsel.
Ingen skulle fortelle meg hvor noe skap skulle stå, og ingen skulle forby meg å unne meg det lille ekstra, som jeg unte meg selv, hver @%&!# dag! Det angret jeg bittert på i etterkant.
Da jeg seks måneder etter fødsel fortsatt brukte graviditetsbukser for å føle meg vel, skjønte jeg at noe måtte gjøres. Det endte med at jeg ikke gjorde noenting!
Det var liksom ikke kritisk nok for meg.
Da vekta imdlertid vippet mellom 78 og 80 kg og jeg ikke lenger kunne bruke svangerskap som en unnskyldning ( ungen var jo for fader blitt to år!! ), våknet jeg.
Dette er ikke den jeg er! Jeg var overvektig ( i forhold til høyde og hvordan jeg ellers tidligere har vært ) og jeg brukte mye penger på å kjøpe meg lykke.
Jeg kjøpte meg lykke i form av nye klær og sko for å føle meg bedre, sminke, frisør, negler og solarium hvis jeg fikk tid. Man ser liksom så mye finere og strammere ut når man er litt brun.
Men lykken var kortvarig.
For å gjemme seg bak hold -ins og brunfarge, store tunikaer og sminke ble slitsomt.
Jeg følte meg fin ute blant folk, men så kom man hjem og klær ble tatt av.
Jeg ville ikke at Tom skulle se meg naken eller ta på meg. Og uansett hvor fantastisk han var -og er, så druknet hans varme og gode ord og komplimenter i min egen kritikk.
Det var to år siden jeg hadde født, to år (!!) og jeg kunne fortsatt ikke se tissen min når jeg dusjet!
Jeg bestemte meg for at jeg heller ville invistere pengene mine i trening!  Skikkelig trening! Og jeg måtte ha hjelp, skikkelig hjelp!
Jeg var realistisk og motivert!
Jeg har aldri vært noen sylfide, kommer heller aldri til å bli det og vil ikke bli det heller.
Det jeg derimot ville bli, vil være og er i ferd med å bli - er sterk, sterk som juling!
Jeg fulgte et strengt regime i forhold til mat og kosthold og jeg var 110% tilstede på treningene.
Det kostet meg ikke en eneste tåre, men en vanvittig disiplin og mye svette.
Det tok meg 3 måneder og bli kvitt 10 kg fett.
Jeg følger fortsatt samme regime med trening og matinntak. Dog ikke like strengt på sistnevnte. Jeg lever et normalt liv med normalt kosthold, masse helgekos, 2-3 treningsøkter i uken og har på det gått ned ytterligere 3 kg og bygd 6 kg med muskler!
Hadde jeg fulgt fulgt det samme opplegget som jeg gjorde de tre første månedene hele tiden hadde jeg selvfølgelig vært superfit og stram, sikkert hatt den flate magen jeg alltid har drømt om.
Men man skal jo leve også! Og om man har barn eller ikke, så må man finne en vei som passer inn i resten av hverdagen og som gir deg energi. Det handler om balanse!
I morgen vil jeg dele min oppskrift med dere!
Dette har for meg funket som en drøm!
Jeg har ikke sixpack og stram mage, jeg har fortsatt strekkmerker og cellulittene mine er kommet for å bli. Puppene er flotte våte vafler og bollemusa er akkurat der den skal være.
Men jeg er gått ned 13 kg. 13 kg! Og jeg hyller min egen kropp for hva den har klart, for hva den har måttet tåle og for hva den har gjennomgått.
Hallelujah - Iselin <3

Bilde 1: 14 november 2014 - Dag 1.  Bilde 2: dag 9! Bilde 3: dag 30.

Dette er meg i dag. 25.06.2015.

Pulserende panne og støl skrukk!

Fyttirakkern! I dag er jeg støl i alle kroppens kriker og kroker.
Om ikke skrukken er en ubrukelig kroppsdel fra før av, så er den det ihvertfall nå. Til og med den eller DET, er utslitt!!
I dag har jeg hatt en fantastisk økt med min PT Bjørn!
Med fantastisk, menes sykt tung!! Litt jævlig men mest vanvittig deilig!
Jeg elsker å bruke kroppen nå, fordi jeg føler meg sterk.
Etter samfunnets standarder er jeg langt ifra bikiniklar, men jeg driiiter i det!
Jeg har nå gått ned 12 kg og selvom mammaringen rundt magen , som tydeligvis har tungt for å forlate meg, fortsatt klamrer seg fast, er jeg superfornøyd!
Ingen økt med Bjørn er lik og det er det som er så forbanna gøy!
Jeg blir utfordret hver gang, og jo mere vekter han legger på, jo tyngre løft og teknisk utfordrene øvelser jeg får, jo mer gira blir jeg.
Jeg elsker å bli utfordret, jeg hater hvis jeg ikke klare det!
Jeg har så lyst til å bevise for han, andre og meg selv at jeg fader meg kan!!
I dag ble økten tilpasset perfekt etter dagsformen og jeg ble totalt pumpa!
Jeg ser hvor viktig det er for meg med en personlig trener. Jeg hadde aldri i nærheten presset kroppen min til det den gjør i dag, på egenhånd. Delvis grunnet manglende tro på meg selv og delvis grunnet manglende kompentanse. Siste delen er latskap, hvorfor løfte så tungt at analproplapsen banker på bakdøra, når jeg bare kan gjøre det lettere for meg selv.
Det skal dog nevnes at jeg har et rimelig stort konkurranseinnstinkt. Hvis jeg har satt meg et mål så skal jeg klare det! Skal jeg løpe et visst antall kilometer på en viss tid, så skal jeg fader meg klare det. Skuffelsen min blir så vanvittig stor om jeg ikke klarer det og derfor setter jeg nok ikke sååå strenge krav til målene mine. jeg er nok litt for snill og derfor er det så veldig bra for meg med en personlig trener.
I dag fikk jeg prøve ut en ny variant av kettlebell swing.
Den er tung i seg selv, og etter en hard økt bestemte Bjørn seg for at jeg skulle avslutte med kettlebell og strikk!
I videoen under kan du se hvordan det gikk. Det skal nevnes at jeg har på meg en treningsjakke som skjuler hvor svai ryggen egentlig er under øvelsen og at dette er siste sett etter en 57 minutter lang treningsøkt.
se videoen her!
Over og ut, svett klut!
<3 Iselin

Skrumpende pupper og flagrende vafler!

"Legg til en engasjerende tittel", står det øverst på siden min, når jeg skal starte å skrive.
Så da prøver jeg det. Skriver det som først faller meg inn og som har okkupert tankene mine litt i dag.
Torsdag er treningsdag og jeg er alltid klar for en fight på denne dagen. I dag hadde jeg egentrening og da liker jeg å løpe.
Med Bjørn går det stort sett i styrke, noe jeg liker aller best, men da er det også greit å ha økter hvor jeg fokuserer på kondisjon.
Treningen har gjort meg bra, det er det ingen tvil om. For å ikke nevne endring av kostholdet, det har vært det viktigste. Og når jeg tenker tilbake på hvor flink jeg var de første tre månedene, så må jeg klappe meg selv på skulderen. Herre for en viljestyrke. Jeg er ikke like standhaftig i dag!
Jeg er mye mer fornøyd med denne utgaven av meg selv, selvom jeg fortsatt ikke er helt i mål og selvom puppene nå ligner mer på våte vafler enn noe annet. Faktisk som pannekaker når jeg ligger på ryggen. Da ser jeg ut som et brett med to brystvorter. Og dadler er en fin beskrivelse når jeg ligger på siden, som når man ligger uten BH i senga, sidveis og leser i en bok eller et blad.
I 2010 ( tror jeg det var ) tok jeg brystreduksjon da jeg hadde mye hodepine og følte meg særs ubekvem som et vandrende jur med rumpesprekk under haka. Det var ikke en lett avgjørelse, men jeg er utrolig glad for at jeg gjorde det.
Tiden etter var jeg superfornøyd, og lettere på tå enn noen gang før!
Så ble jeg gravid.
Det gikk forsåvidt veldig fint, helt til lillemor meldte sin adkomst og sugde livskraften ut av "tantene" frem til hun var 8 måneder.
Og nå som jeg har gått ned ytterlige, er livsgnisten i dem helt borte.
De henger med så godt de kan, det skal de ha. Men er liksom ikke like mye futt i de som før.
Kommer ikke inn med de på byen lenger, om dere forstår hva jeg mener.
Men vet dere hva? Det er helt greit! Jeg er superfornøyd med mine livløse skrumpende pupper. Med riktig BH ser de virkelig så flotte ut faktisk!
Skal brystene våre definere hvem vi er? Ikke fader! Er det galt å justere på de, enten det er i den ene retningen eller den andre? Ikke fader.
Så lenge DU er fornøyd med hvordan DU ser ut, så er alt annet betydningsløst.
Pupper er vakre, kvinnen er vakker!
Store, små, lange, runde, hengende, struttende, fake eller ekte, forstørret eller forminsket. Med pupper, uten pupper. Jeg hyller dere alle!!
Elsk deg selv! - Iselin <3

Med vondt skal ondt fordrives!

Denne dagen derpå kjennes mistenkelig lik ut som dagen derpå når man har fri!
Jeg mener, ingen alkohol ble inntatt i går og det ble tidlig kvelden, allikevel var jeg dødsliten og uggen i dag morges.
Jeg mistenker at kroppen min har gått i sukkersjokk. For etter at jeg endret kostholdet mitt for ca 6 måneder siden har jeg aldri dyttet i meg så mye is, kaker og pølser som i går.
Jeg fikk den berømte følelsen, som jeg ikke har hatt siden jeg var 17 år : "Jeg skal aldri mer spise kake i hele mitt liv"!
Da var det godt å vite at jeg skulle trene med min fantastiske PT Bjørn Myhre Nilsen!
Selvbruningen som ligger ujevnt fordelt på kroppen min ( for jeg dro aldri og tok sol 16 mai ) gir meg merkelig nok en rar form for selvtillit som leder meg inn i en småfrekk treningstights/shorts jeg har fått av min farmor! Jeg har ikke trent i korte shorts siden jeg var 15 år og innsidene av lårene mine ikke kjente til hverandre enda.
Denne økta håper jeg ikke bli hard, tenkte jeg mens jeg trippet oppover trappene til studioet. Det ble den!
Tunge vekter, tunge løft, tunge dytt og tung pust! Herregud så slitsomt, men herregud så deilig!!
Ingenting er bedre enn å starte uka med en real treningsøkt. Bli kvitt helgens synder liksom! Med vonde og tunge vekter skal den onde kaka, isen og pølsene fordrives.
Jeg føler meg lettet og lettere! Trening gjør meg lykkelig!
Legger ved et par bilder etter dagens økt. Ja jeg står på en krakk, så dere kan se de brune , les oransje, bena mine, og ja, jeg dytter rumpa bakover så dere skal få et inntrykk av at lårene mine ikke gnisser mot hverandre - Føler det er viktig å presisere at det gjør de egentlig så absolutt, i allers største grad enda. Men det har skjedd forandringer og jeg har gått ned 10 kg! så vil også legge ved instagrambildet mitt, så dere ser hvordan jeg så ut da jeg startet.