minmote

Damene som gir meg bobler i tissen.

Innlegget er sponset <3

Blomstene titter endelig frem, strekker hals mot den blåe himmelen. Solen skinner og fuglene kvitrer. Det er vår! Endelig! 

Det kiler i tissen! Eller nei - det bobler! De av dere som har jentetiss vet hva jeg snakker om. Som når man slipper en fis som går feil vei liksom - som smyger seg opp i tissekona og lager en boble. 

Slik føles det nå - og hadde ikke vært for at jeg vet at det er feberen som gjør meg varm - hadde jeg trodd jeg var rent våryr!

Hot - men langt fra våryrHjertet mitt banker på denne tiden av året. Og ekstra deilig er det når energien kicker skikkelig inn! Man får lyst til å ha en skikkelig vårrengjøring. Rydde og vaske hus - vaske vinduer - pakke bort vinterklærne og finne frem vårtøyet.

Denne våren er også ekstra spesiell - ikke bare fordi vi nå er en familie på fire, men fordi det blir vår første vår i huset!

Hjertet mitt banker for plassen vår. Frydenlundhaven! Åros!

Hvem skulle tro at vi skulle ende opp her?

At vi skulle bu der ingen skulle tru. I lille stille Åros.

Hvem skulle tro at jeg skulle føle meg så hjemme på dette lille stedet!

Så avslappet.

Og hvem skulle tro at det var her jeg skulle finne min nye favorittbutikk!!

Det er riktignok en nettbutikk, men damene bak denne nystarta skattekista bor her i Åros. Rett oppi lia her faktisk.

Det sa "KLIKK" med en gang! Ihverftall for mitt vedkommende - eller kanskje mer som en sprekkende boble: "BLOPP".

Det er nemlig disse damene som får det til å boble i trusa mi om dagen! For herlighet for noen fantastiske klær - OG damer vel og merke !

Butikken heter Villa JC Design og de fører blant annet merker som Culture, Miss Me, Cocarra, Ajlajk, Comfy Copenhagen, OOTD Sverige, Jott, Anna Slow pluss mye mye mer. Ta en titt her!

Dette er virkelig butikken med det lille ekstra! Jeg elsker stilene og jeg elsker at det ikke er altfor dyrt. Vårgarderoben min blir garantert den fineste hittil og det er takket være Villa JC design! Jeg er rett og slett forelsket!

Se på disse lekre godbitene jeg fikk! Elsk på fargene, designet, alt! <3

Altså..bare se på noe av utvalget <3

Bukse fra Culture


 

OOTD Sverige <3


 

Oversized t-shirt fra Ajlajk <3


 

Genser fra Ajlajk <3


 

Silkebukse fra Ajlajk 

Jeg skulle selvfølgelig ha lagt ut fine bilder av meg selv fra rett vinkel i klærne jeg har fått. Men jeg har liggi i vater på sofaen i helgen, så brifer heller litt ekstra når formen er bedre og jeg føler meg fjong :)

I mellomtiden kan dere tyvtitte litt på hjemmesiden deres www.villajcdesign.no , følge og like de på facebook her eller instagram: @villa_j.c_design.

DA vil dere i tillegg til å kunne følge med på nyhetene som kommer inn - sikre dere klær som ikke alle andre har - og ikke minst bli invitert til KUNDEKVELDEN de skal holde 19 april!! Her - i ÅROS!! <3 <3 Jeg håper å se dere der - Iben og jeg skal ihvertfall :) <3 

 

Ønsker dere en god påske med bilde av denne lille nyfødte harestumpen <3

Fra nyfødtfotograferingen med Alessandra Langum
 

En skam for den norske folkedrakta!

I de siste dagene har hatmeldinger og rasistiske utsagn haglet mot islamske Sahfana M. Ali (37).

Hun fikk en skreddersydd bunad av mannen Ingve i en  hyggelig og omtenksom brudegave.

I tillegg til bunaden fikk hun også brodert på tradsisjonsrike mønstre på en sort Hijab, slik at denne skulle stå i stil med resten av bunaden.

Jeg personlig synes dette ser fantastisk ut!

Bildene er hentet fra Dagbladet.no

 

På facebook har jeg sett flere dele denne artikkelen med avsky for denne vakre kvinnen som stolt bærer bunaden sin. Mange sier det er en skam, noen uttrykker kvalme og forakt. 

Jeg kan ikke annet enn å måpe! Kødder dere?! Virkelig??  En muslimsk kvinne, gift med en norsk mann, integrert og stolt.

Blir dere kvalme fordi hun bruker en norsk bunad med hijab til? 

Henger vi fortsatt igjen på 15-1600-tallet? Driver vi fortsatt med heksejakt?

Dere brauter høyt med nesa i sky over at dette er en skam for den norske folkedrakta, den norske tradisjon og kulturarv! Dette er å tråkke det norske folk og den norske bunaden på tærne. 

Jeg ler så jeg tisser på meg av dere. Dere staute , tradisjonsrike og stolte nordmenn, som raver dritings rundt i folkedrakta deres, med de nyeste solbrillene på nesa og bobler i hånda. Dere sleper det norske flagget etter dere langs asfalten etter en hard 17-mai feiring. Kanskje har dere til og med driti i flagget - er så lite praktisk liksom. Noen av dere har ikke engang en bunad. Skal man hakke på dere da? For at dere ikke bærer en norsk folkedrakt på selveste 17 mai og ærer den norske kulturarven. Nei - for når folk ikke har råd til en slik drakt - så respekterer man det - man respekterer at andre har et annet klesvalg på en dag som denne. Så hvorfor skal det være så vanskelig å respektere en muslimsk kvinne i bunad og Hijab? !

Forøvrig jævlig kjipt at det ikke er fridag dagen derpå, du kommer til å være fyllesyk på jobb. Så der trapper du opp - den stolte staute norske statsborger -  dårlig i formen etter dagsfylla på 17 mai. Bunaden din ligger henslengt på gulvet hjemme og stinker alkohol og ånden din likeså.  Hvor er stoltheten og respekten for den norske bunaden i det?

Kan ikke folk få lov til å gå i hva faen de vil uten å bli hetset? Jeg blir lam i rævhølet av de som slenger med leppa på grunn av dette.

Vil forøvrig vise til Martine Aurdal sitt bilde på instagram - trenger jeg si mer? Dere som ytrer så sterke meninger rundt Hijab og bunad - dere burde jo heller be norske jenter som IKKE bærer disse hodeplaggene om å skamme seg. De tar jo ikke vare på den norske kulturarven ved å ikke bære skautet til den representative bunaden.

Nei kjøss meg der sola aldri skinner. Folk skal få lov til å gå i hva de vil - bunad eller ei - enten med skaut eller hijab eller ingen av delene! 

Men sånn for ordens skyld: De av dere som våger å ikle dere en tysk folkedrakt uten å være innehaver av ekte tysk blod - vil få en offentlig hatmelding på facebook av meg! Bare så det er sagt ! 

NB ! OBS OBS! ACHTUNG ACHTUNG! Bildet nedenfor viser tyske folkedrakter med NORSKE sløyfer i håret og NORSKE bunadssko!

Mine sko er ikke engangs bunadssko - de er helt vanlige røde lakk-pumps!!

Jeg vet ikke hvem som kommer til å gå mest av skaftet - tyskere eller nordmenn, men en ting er sikkert: Jeg kunne ikke gitt mer blanke - og det burde virkelig ikke dere hatere gjøre heller !Iselin

P.s : Sahfana, du ser aldeles nydelig ut i bunaden din og hijaben din er råflott til drakten! Håper du bruker den neste 17 mai også.<3

Her er årets bunad! :)

Herregud det er ikke altfor lenge til jeg runder 1 år som blogger! 1 år med den beste hobbyen jeg noen gang har hatt.  Det er den beste terapien jeg noen gang har hatt og jeg har faktisk lært veldig mye om meg selv. Både når det gjelder å takle motgang og medgang <3

Mitt første innlegg skrev jeg 16 mai i fjor - tok meg liksom tid til det midt oppi alt stress med planlegging og stryking av skjorter. 

Ja 17 mai er alltid litt stress, spesielt for oss som ikke evner å ære ute av huset før hele festen er ferdig i byen. I år derimot. I år skal vi være på plass! Feire nasjonaldagen i herlige Drammen by.

Jeg har lenge ønsket meg en stakk. En skikkelig raus stakk fra Telemark, men som halvt tysk har jeg også en stor kjærlighet for den tyske folkedrakten. 

Ingelin har derfor i år fått lov til å velge sin helt egne tyske "bunad" - og jeg - jeg har valgt en ny en som matcher hennes! I fjor hadde vi de typiske draktene i hvit, beige og sort. Lin, bomull, semsket skinn og edelweiss-smykker. Tysklands nasjonalblomst. I år har jeg valgt noe med litt mer farger og siden Ingelin valgte en med rosa og blåe ruter , ble det blå på meg i år.Jeg har selvfølgelig også bestilt ekstra strikkegenser til å ha over - og ulltrusa blir enda ikke pakket bort. Jeg ber til høyere makter om at vårværet snart kommer for fullt. Så nå er kjoler, forkler, underskjørt og bluser på vei i full fart - håper bare inderlig jeg har de her i tide :)

Hva synes dere om en den tyske folkedrakten og skal dere selv ha bunad i år, eller blir det vanlig pentøy? :)<3

God helg!

Klem Iselin <3

 

Dette blir så juah spennende!!

Jeg har sittet som en og annen grå kontorrotte i hele helgen, men glad er jeg for det. Det blir deilig å komme på jobb i morgen og vite at flere kilo med papirarbeid er løftet av mine skuldre :D

Jeg har derfor ikke hatt mulighet eller ork til å skrive om nyshava skrukk eller hårete legger. Men én ting har jeg tid til, og det er å komme med denne lille  kunngjøringen:

I en middels travel handlegate i min fantastiske by Drammen finnes en haug av fine butikker. Små butikker med sjel. Eiere med sjel og med hjertet for sin lille oase. Stikker du nesa innom en av disse butikkene, vil du få øynene opp for produkter du ikke finner andre steder. Produkter du kanskje ellers aldri ville sett. Produkter du blir forelsket i.

En av disse butikkene heter Ma Vie. En fantastisk butikk med fantastiske ansatte, en fantastisk eier og en fantastisk sjel! Gåsehuden melder sin ankomst idet du entrer inngangsdøren. Duftene, synet, atmosfæren, ja alt i denne butikken trigger sansene mine. Jeg får lyst på ALT, både interiør og klær, sko og tilbehør!

Dette er i mine øyne Drammens flotteste skattekammer og jeg er rett og slett forelsket i hele stedet!

Denne fantastiske butikken, med disse fantastiske menneskene og varene er jeg så heldig å ha inngått et samarbeid med!!! Det kiler så sykt greit i tissen!

Jeg skal sammen med Ma Vie sørge for at dere får med dere butikkens fineste nyheter, tips og inspirasjon. Det vil bli konkurranser og fantastiske premier! Jeg anbefaler dere derfor å følge dette skattekammeret på facebook her. Dere vil ikke angre et sekund!!!

Jeg kan bare si: følg med  - for her vil det dukke opp klær dere ikke har sett maken til!! Elegant og flott, urbant og kult! Gled dere!!

Bildene er hentet fra Ma Vie sin facebookside

Bildene er hentet fra Ma Vie sin facebookside

xoxo Iselin :D <3

hits