Svangerskapsglød sa du?

GRAVID – bokstavene lyste mot meg fra testen jeg pent hadde lagt på gulvet. Jeg hadde jo ingen anelse om jeg faktisk var det – likevel kjente jeg på en eventuell skuffelse dersom testen skulle vise seg å være negativ. Det var den ikke!

Herregud så mange ganger jeg har tenkt på hvordan jeg skulle offentliggjøre det på bloggen. Jeg ser toppbloggerne i landet her briljere med nydelig påfunn. Ballonger og sløyfer, flotte bilder med nydelige mager, noen har ikke mage i det hele tatt, bare stramme magemuskler som gjemmer en fem måneder gammel baby. Det er utrolig! Men likevel vakkert, enhver kvinne er forskjellig, enhver graviditet likeså. Men jeg kan ikke annet enn å misunne de nykrøllete lokkene, de brune magene eller de ryddige stuene noen av disse nydelige bloggerne blir tatt bilde i / av

Jeg har mange ganger tenkt at neste gang jeg blir gravid kommer til å bli så deilig! 17 kilo mindre ved startvekt og en sunnere livsstil. Sist glødet jeg – til tross for det faktum at jeg var overvektig FØR jeg ble gravid! Huden var plettfri og nesa rund og stor 😀

Men denne gangen…

Tja.. hva skal jeg si..

Jeg hadde aldri tenkt på hvor tøft det skulle være å være i første trimester om sommeren. Det oser av sommerkropper på sosiale medier eller fine runde brune gravidmager og jeg – ja jeg vet ikke hvor jeg skal begynne.

For det første har jeg ligget inne i flere uker! Jeg har levert Ingelin i barnehagen ( Les:i 10.30 tiden!! ) før jeg har kavet meg tilbake til seng. Jeg har vært særs lite ute i sola og over snittet mye i senga. Jeg har prøvd å fungere, hjelpe til i huset og her hjemme, men kvalmen har vært ekstrem. Tom skjønner det ikke helt – for hvor kvalm kan man egentlig være hvis man ikke spyr hele tiden? Er jeg nødt til å forklare meg? De fleste som har lidd av svangerskapskvalme vet hvor slitsomt det er. Jeg ligger hver natt og lurer på om jeg skal stikke fingeren i halsen for å kanskje lindre kvalmen i noen få minutter slik at jeg får sove. Jeg våkner hver natt rundt kl 2400 og er våken til kl 02.00 eller 03.00 – jeg er rævsliten når Ingelin vekker meg om morgenen!

jeg har spist så mye loff og sjokolade , og drukket mer cola og saft enn det jeg noen gang har gjort på 2 år!

Huden har plutselig reist tilbake til den pubertale alder – kvisene har fest i ansiktet mitt!!

 


Det nytter ikke engang å prøve å sminke det bort, rødheten blir borte, men nuppene synes enda bedre! La meg minne på at dette kun er en liten bit av festen som er i gang i ansiktet mitt om dagen.
 

Hormonene herjer med meg for fullt! Magen er langt fra ordentlig poppet ut. På en god dag, hvor jeg ikke har tisset eller prompet på en stund, ser magen riktig så gravid ut – som på bildet i forrige innlegg – men jeg ser overhodet ikke gravid ut. Tvert imot. Jeg er i den klassiske “oi, nå har hun lagt på seg litt fasen”.

Jeg er hormonell,kvalm, bleik, kvisete og halvfeit med vanvittig ømme pupper!! Jeg mener det – å snu seg i senga er et prosjekt! Det kjennes ut som om puppene sitter fast med borrelås i lakenet

 


Og nei, jeg har ikke tatt meg med bryet med å vaske speilet før bilde, klippe bort arsenalet av produkter under eller sminke meg for anledningen. Mye fordi Portugal akkurat scoret i EM finalen og kampen endelig ble spennende!

Uansett – Jeg hadde kanskje ikke følt meg så uvel hvis jeg hadde visst at jeg hadde vært tro mot et riktig kosthold. Men alle vet, til og med menn; at dagen derpå, så frister det ekstra med noe alternativ mat. Vel – jeg har dagen derpå-følelse hver dag, døgnet rundt!

Jeg håper så inderlige at formen blir bedre – for denne sommeren har hittil vært noe kjip for å si det mildt!

Ingelin er dog verdens søteste! Hun passer på, snakker til babyen i magen, tar vare på mamma og lager til og med ekte sølekake!

Nå blir det å legge budsjett for nye klær, truser og ikke minst BH’er. Velkommen i min mage lille venn, ta den energien du trenger fra meg for å vokse deg frisk og rask, men PS. Det er best du blir en lydig unge! ;D <3 <3 <3 

 

 

 

Jeg har en hemmelighet som ikke er så hemmelig lenger!

Ja, så bryter jeg tausheten nok en gang. Denne gangen med en langt mer hyggelig nyhet! Noen har kanskje allerede fått det med seg. 

Jeg har som sagt vært langt nede en god stund. Visst har jeg hatt mange baller i luften, visst har det vært mye å gjøre, men jeg  taklet det faktisk veldig bra, jeg gikk ikke på veggen kun fordi jeg presset meg selv for langt, det var en annen faktor – en annen person – en person som hverken kjenner meg godt nok eller som jeg kjente godt nok. Hadde jeg lyttet til magefølelsen min hadde jeg aldri latt det gå så langt som det gikk , aldri latt denne personen herse med meg og fått meg til å tro at jeg ikke dugde til noen ting. Fått meg til å tro at jeg fortjente å bli snakket til, ropt til, kjeftet på og latterliggjort, ikke bare i lukkede rom, men også foran andre. Jeg skal ikke gå mer i detaljer, men vil at dere skal forstå at det var ytre faktorer som påvirket meg og som satte meg i en utrolig vanskelig, frustrerende og depressiv situasjon. 

Kroppen min var jo de synlige symptomene på denne psykiske terroren som jeg faktisk har vært utsatt for: håravfall, hemoroider, oppkast, lysten på mat, søvnløse netter, mareritt, lysten på å trene, depresjon, stress og angst. 

 

Jeg er fortsatt i utrolig dårlig form , men nå er årsaken en helt annen.

Jeg har solgt meg selv – gitt kroppen min til en annen. Jeg var klar for å komme i gang med treningen igjen, spise sunt og få den herlige livsgnisten tilbake! 

Men mens jeg kjempet for å få denne gnisten, var det en annen som tok den fra meg.

Det sunne kostholdet kunne jeg bare glemme, for alt jeg noen gang har likt er nå kvalmende ekkelt. Jeg orker ikke tanken på egg og jeg MÅ ha saftige brødskiver til frokost. Søtsuget er værre en noen gang før og Cola er det eneste som lindrer. Jeg er trøtt, slapp, sliten og kvalm. Treningen har måttet utebli – jeg har ikke hatt en eneste sjanse! 

12 uker uten noen form for trening eller sunt kosthold har satt sitt preg på kroppen:
Men jeg har innsett og forstått at dette ikke er tiden for “dietter” eller kroppshysteri. Dette er ikke tiden for slanking eller et desperat forsøk på den forbanna sommerkroppen.

Jeg har “solgt” kroppen min – gitt den til en annen.  En annen liten fjert som nå styrer alt. Dette er ikke tiden for å gå ned i vekt – kroppen min lager et barn! <3

Ingelin skal endelig bli storesøster og i januar blir vi tre endelig fire!! <3

Og ja, jeg skal selvfølgelig spise riktig og næringsrik mat og holde meg i form, men akkurat nå spiser jeg kun det jeg klarer å få i meg. Så får kroppen bare få litt ( ok, jeg juger – MYE ) sjokolade, brød flere ganger om dagen og saft en periode – ihvertfall til den verste kvalmen har gitt seg.

Jeg gleder meg til å dele denne magiske reisen med dere – jeg er så glad og så lykkelig over det som nå skjer og jeg vil dele min fullstendige ærlige historie rundt dette svangerskapet – for en ting er hittil sikkert: Den fantastiske gravidgløden som alle snakker om har jeg ennå ikke sett noe til!!

Så bare å følge med de som vil – det kommer et nytt innlegg allerede i morgen <3