Når barna spør om sex.

Fredag var  tydeligvis den store spørredagen, nysgjerrigheten til seksåringen knitret i luften.

“Hvordan klarte du og pappa å lage TO barn??” 

“Måtte dere sexe to ganger?”

“Var det tiss mot tiss?”

“Må pappaen putte sin tiss inni mammaen sin tiss?” 

Spørsmålene var mange , nysgjerrigheten stor. Og dette FØR vi hadde rukket å kle på oss. 

Jeg kunne valgt å utsette svarene. Si at dette tar vi en annen gang . Når vi har tid , når vi ikke skal rekke skole, jobb og barnehage.

Men dette VAR jo tiden!!  Min datter var nysgjerrig der og da og ingenting føltes mer naturlig enn å svare ærlig og forklarende i nøyaktig dette øyeblikket.  Det var faktisk en veldig fin stund. For mens vi stod der og fant frem klær og kledde på oss, spurte hun nysgjerrig som om det var det mest naturlige samtaleemnet å prate om , og jeg  – jeg svarte rolig og ærlig nettopp fordi det er et naturlig samtaleemne.  Noen ganger måtte vi ta en pasue i påkledningen slik at vi begge var sikre på at hun virkelig hadde forstått svarene. Det var en fin prat. 

Her i huset prater vi åpent og ærlig om det meste. Foto: Alessandra Langum.

Jeg snakket så om denne fine praten med følgerne mine på snapchat. Hvor viktig jeg synes det er at man har en åpen og ærlig dialog rundt nettopp disse temaene og at jeg alltid tar mine barns spørsmål på høyeste alvor. 

Til min store overraskelse fikk jeg “tyn” av to mødre som mente jeg var på bærtur.  At folk er uenige i saker og ting – det er jeg inneforstått med, ei ble jeg heller såret eller lei meg, men at vi i år 2018 fortsatt har forestillinger om at slike temaer ikke hører hjemme i en samtale mellom foreldre og barn, sjokkerer meg! At den ene vedkommende hevder at hun har spisskompetanse innenfor psykisk helse sjokkerer meg enda mer. 

Sinnene ble satt i kok da jeg på spørsmål fra Ingelin svarte ærlig om det var vondt/godt å få tissen til pappa inni tissen til mamma.  

For å svare ja på at det kun skal være godt – når to voksne mennesker som er kjærester og glad i hverandre sexer – var ifølge kritikerne helt på jordet. 

Slikt trenger ikke et barn å vite!!

Virkelig?? Så når min datter på seks år spør om det er godt eller vondt å “sexe” så skal jeg la være å svare? Den praten tar vi en annen gang? 

La meg forklare hvorfor jeg er riv ruskende uenig!!!

Er vi virkelig så konservative og lite opplyste i 2018?? Foto: Alessandra Langum.

 

Som barn fikler man ofte med med seg selv nedentil. Noen mer enn andre. Noen er ekstremt nysgjerrige og undersøker og stiller spørsmål, andre ikke. Jeg har fortalt min seksåring at det er fint at hun er nysgjerrig og at hun skal få lov til å se og utforske så mye hun vil, men ikke når vi alle er tilstede. Dette kan hun gjøre inne på badet eller inne på rommet sitt.  I tillegg må hun ikke stikke ting i skjeden, som q-tips og diverse – det kan nemlig gjør vondt. 

Når hun da i etterkant – og logisk nok – undrer seg over hvorvidt det er vondt eller ikke når pappa stikker tissen sin inn i mammaen sin tiss – så svarer jeg selvfølgelig ærlig.  Hun skal ikke gå rundt og aldri få svar på om sex gjør vondt eller ikke. Sex skal aldri gjøre vondt! Sex skal bare være godt! Så lenge man er to voksne som er kjærester og glad i hverandre og så lenge begge voksne vil – så er sex bare fint – ikke vondt.  Hvis noen gjør deg vondt er det ikke bra! 

Mine døtre skal være trygge på seg selv og kroppen sin og sette tydelige grenser. De skal vite hva som er rett og hva som er galt. Åpen dialog rundt kropp og sex er også ekstremt forebyggende mot seksuelle overgrep. En Seksualforbryter vil ikke våge seg på barn som er opplyste og som vet hva som er rett og galt. 

 

Jeg får full støtte av balnt annet familieterapaut og sexolog Thomas Johannessen Winther .  I et intervju med ukebladet “Familieliv” sier han følgende :

“Dette er et tema som ikke kan tas opp nok. Jeg mener man gjerne kan begynne å snakke med barn om seksualitet fra tre-fireårsalder. De trenger ingen inngående kunnskap om dette når de er så små, men å lære dem om grenser, og å sette ord på kroppen sin, er kanskje den beste forebyggingen mot seksuelle overgrep”

Han forteller så hvorfor dette er så viktig :

“Fortell barna at de er sjef over sin egen kropp. Barn tror at voksne bestemmer, og det er derfor viktig at de forstår at de kan sette grenser. Barnet vil føle seg tryggere hvis de vet at de kan snakke åpent om disse tingene, selv om noen foreldre synes det er fryktelig ubehagelig.”

Og med dette nevnt, avslutter jeg innlegget med skjermdumper fra ovennevnte artikkel: Vi kan aldri snakke nok om dette med barna våre!! 

skjermdump fra VG’s artikkel
skjermdump fra VG
Skjermdump fra VG

 

 

Videre i Idol?

Etter lange audiotiondager, lange køer, timesvis med venting, nerver og usikkerhet – koker det nå kun ned til ett punkt. Kom jeg videre fra bootcamp ?

Idol 2018 - audition i Oslo - deltaker nr. 14960, Iselin Guttormsen.

Bootcamp var temmelig heftig og vi skjønte alle at det kom til å bli tøft da vi fikk beskjed om at vi allerede iløpet av oppholdet skulle halveres.  Vi ble nervøse og svette og alle ville vel egentlig bare komme igang med å få varmet opp og klinke inn noen akkorder på gitaren.  

Beskjeden vi så fikk, var at dommerne hadde 10 personer de fortsatt var litt usikre på . 

Vi holdt alle hender og de av oss som ikke hadde selvtillit nok – ventet bare på beskjeden.  De som ble ropt opp – måtte reise seg.

Jeg ble ropt opp litt ut i rekken. 

Så der stod vi – som ti strake usikre skjebner i en eng av andre håpefulle. 

Engen skulle få lov til å blomstre et annet sted, vi ti – vi måtte bli igjen og fremføre første låtvalg – NÅ – med en gang! 

Om jeg ikke var nervøs nok fra før av – så skulle dere ha sett meg da.

Fra å føle meg ganske ok til å synge og stolt over å ha fått en gullbillett – stod jeg nå igjen og følte meg helt elendig. Da gjorde jeg det liksom ikke en så bra audition likevel da?  Jeg så på de andre ni deltakerne og skjønte ikke hvorfor de stod her – de var jo så flinke!!! 

Så der stod vi – på rekke og rad, uten å vite hvorfor de var usikre – uten å ha fått noe mer informasjon annet enn at  vi skulle synge umiddelbart. Var det ikke godt nok, måtte vi pakke sakene med én gang. 

 

 

En etter en stod vi fremfor dommerne og sang. Det var nå eller aldri. 

Som for alle de andre deltakerne var det ingen tilbakemelding etter fremførelsen. Dommerne gikk ut for å diskutere. Da de kom igjen – måtte ni av ti ta et skritt frem. Vi ni – gikk ikke videre. 

Skuffelsen var stor , men om man først skulle ryke på bootcamp, var det like greit å gjøre det så tidlig som mulig. 

Skuffelsen til de andre lyste gjennom det sprukne håpet. Det hele var ganske absurd  – på så kort tid, ble alle drømmer knust  – uten noen forklaring.  Det er likt for alle og skal man være med på leken , må man tåle steken, men jeg kan ikke annet enn å bli trist over alle de unge håpefulle, som etter en slik exit kanskje legger musikken på hylla. 

For meg var også skuffelsen selvfølgelig stor –  dette har jeg jo alltid drømt om ! Likevel har jeg heldigvis mye annet som skjer i livet mitt – mye positivt å se frem til. Både for meg selv og min egen utvikling , men viktigst av alt : familien. 

Jeg er så inni granskauen stolt over at jeg i det hele tatt turte å trippe opp på audition. Alene, med gitaren og de fem akkordene jeg kan. 

Jeg er så stolt over at jeg klarte å fremføre en låt jeg aldri i verden hadde trodd skulle treffe meg så hardt i hjertet. En låt jeg valgte fordi jeg synes den er fantastisk, men som også etterhvert skulle beskrive min livssituasjonen til fingerspissene. 

For jeg står jo der fremfor totalt fremmede mennesker, med den største hjertesorgen jeg noen gang har opplevd.  I tillegg treffer låten jeg har valgt så hardt i hjerterota at jeg egentlig bare har lyst til å snu og gråte av meg først. Men jeg fremførte – litt rusten og sinnsykt nervøs – men jeg fremførte og jeg bestod –  jeg fikk gullbilletten.  Jeg er så stolt! 

Idol 2018 - audition i Oslo - deltaker nr. 14960, Iselin Guttormsen.
At selveste Gunnar Greve og Silje Borgan sa ja – skal jeg leve lenge på

For har man drømmer – så skal man strekke seg etter dem! Det er bra å tre utenfor komfortsonen. Det er bra å kjenne litt på usikkerheten og nervøsiteten. Uavhenig resultat, bør du kjenne på mestringsfølelsen av at du i det hele tatt turte!  For meg – er det en seier i seg selv! 

Jeg Klandrer ikke dommerne egentlig – to rolige sanger på rappen, hvor er egentlig underholdningen i dette? Men herremin, de aner virkelig ikke hva slags show de har gått glipp av ved å sende meg hjem 😉 

 

Takk for denne gang Idol – det har vært en opplevelse jeg aldri ville vært foruten! 

Idol 2018 - audition i Oslo - deltaker nr. 14960, Iselin Guttormsen.

 

 

 

 

Shopping og brusende bobler!

Innlegget er sponset av Brødrene Andersen og inneholder reklame

 

Er det én ting jeg ofte har tenkt på og som jeg alltid har hatt lyst til å gjennomføre – så er det en kveld hvor jeg kan samle alle fantastiske damer der ute til en skikkelig jentefest.  Jeg har drømt meg bort flere ganger – kanskje jeg skal ha det hjemme – på sommeren kan vi jo være ute. Da har jeg plass til så mange jeg vil! Musserende vin og bobler som bruser i glasset. Feststemte damer hvor latter og prat sitter løst . Musikk som danser i bakgrunnen. Kanskje jeg til og med skulle holdt foredrag ?! 

Folk kunne tatt med klær og andre saker de ville bli kvitt, så kunne vi hatt garasjesalg i tillegg! Tankene og idéene er mange, men tenk det da-  Shopping og jentefest !! Det hadde vært så sykt morro!!

Klissete lipgloss på glasset, glade damer, shopping og bobler

Jeg vet ikke om noen har lest tankene mine, eller om jeg har snakket høyt når jeg har dagdrømt. Men ut av det blå blir jeg kontaktet av to hyggelige karer. Eirik er sommelier og sammen med Henning som også har en sterk lidenskap innen fordypningen av ulike drikkevarer, jobber de for å skape mer nysgjerrighet og lærdom rundt opplevelsen med god mat og drikke.  Ved å kombinere dette med en hyggelig fest som ikke er for stivpyntet ,håper de å kunne tilby noe nytt til byer som ikke har et tilsvarende tilbud. 

I den anledning arrangerer de i disse dager eventet Shopping & Champagne!!! Jeg kunne ikke tro det! 

Konseptet er bygget rundt idéen om å gi nettopp alle herlige damer en aften de sent vil glemme. Kvinnen fortjener å hylles! Vi fortjener en kveld utenom det vanlige. VI fortjener å bli vartet opp og vi fortjener å legge alt stress og mas til side og bare nyte! 

“Shopping og Champagne” åpnet sine dører for aller første gang 8 september i år i Drammen-  og det var en fryd å kunne delta på denne dagen! 

Buketter av lokale butikker med knallgode tilbud samlet under ett tak. Give-aways, gaveposer, loddtrekning, foredrag med vakreste Kathrine Sørland , pyntede og festglade damer – og sist men ikke minst-  fri flyt av deilige bobler til du sprekker!

Følelsen av å bli vartet opp av profesjonelle fagfolk og mennesker som tilbød sin beste service var tilfredsstillende for en sliten småbarnsmor.  Nydelig drikke, nydelig selskap og fantastiske tilbud fra lokale forretninger. Jeg hadde det som plommen i egget. 

Min kjære lillesøster og meg som har det som plommen i egget

 

Lokale aktører bidro til lokaler fulle av klær innen siste mote, sko, vesker, smykker, hudprodukter, mat , sportsutstyr,  kunstverk og blomster så langt øyet kunne  se. Kathrine Sørland holdt et forfriskende foredrag om Kvinnens rolle og mote opp gjennom årene. En hyggelig opplevelse med lun humor og mye varme.

Instagrambilde fra selve eventet. Her med Trine Nilsen fra Noma Norge

Amundsen Spesial – Gulskogen
Nye hudpleieprodukter fra Yverum

Hud og Velværeklinikken tilbød lakking av negler under eventet. <3

Stine ved Hud og velværeklinikken <3
Kathrine Sørland
Henning Andersen

 

Oppsummert  var dette en fantastisk dag/kveld men fantastiske mennesker! Jeg håper dette blir et event som får lov til å leve videre. Jeg blir definitivt med neste år!

 Kommende SHOPPING & CHAMPAGNE event er:

Lørdag 29 september kl 1400 på Scandic Park Sandefjord.

Lørdag 10 november kl 1400 på Veggli

Biletter kan kjøpes her !

For mer informasjon rundt festivalene og eventene Br. Andersen arrangerer, Sjekk deres facebookside her eller følg de på instagram : @br.andersen

Tusen takk for en uforglemmelig aften, jeg gleder meg allerede til neste gang! 

 

Hva er det jeg driver med???

Ja det kan du spørre om! 

Iselin Guttormsen, 31 år , sliten tobarnsmamma i konstant tidsklemme. Arbeidstager, blogger og fotballspiller.  Samboer , venninne, datter, søster og svigerdatter.  Altfor mange roller – altfor liten tid.

Krysspresset jager meg til og med i søvne og den dårlige samvittigheten over alle mennesker og planer jeg ikke klarer å tilfredsstille har et solid kvelertak rundt meg.

Dagene er fylt opp til randen. Så når timeplanen er stappa – hvorfor ikke bare melde seg på Idol?  For det har jeg vel tid til?

 

NEI! Jeg har ikke tid, jeg har ikke tid i det hele tatt – men jeg har så lyst – så inderlig lyst! Ikke fordi jeg har en så praktfull stemme at Norge ikke går rundt om jeg ikke melder meg på. Jeg er ikke et musikalsk geni. Men jeg elsker å plukke på gitaren og skrive tekster. GItarspill er definitivt ikke et talent jeg har, men de få akkordene jeg kan – holder i massevis.  Å kunne skape magiske øyeblikk med musikk, få frem følelser og tanker er noe jeg har drømt om lenge. 

Jeg er 31 år- det er nå eller aldri. Jeg kan ikke lenger sitte i sofaen på fredagskvelden og se andre modige sjeler på TV-skjermen og angre like bittert hver gang på at jeg ikke turte. 

Og jeg tør egentlig ikke fortsatt – jeg synes det er ekstremt ubehagelig. Det er langt utenfor min komfortsone. Jeg kan snakke høyt om fødetiss og være åpen om utroskap. Jeg kan by på meg selv og dele av livet mitt. Men ingenting – ingenting kan måle seg med følelsen av å blottlegge seg på Tv-skjermen på denne måten. Aldri før har jeg følt meg så naken – så liten.

 Men med klamme hender, skjelvende knær og bristende stemme hopper jeg ut i det. Sees på TV 2 kl 1930 i morgen kveld! 

Idol 2018 - audition i Oslo - deltaker nr. 14960, Iselin Guttormsen.
Foto: Alvin Santos / TV 2

 

 

Porno er no’ dritt

Er det noe jeg har lært iløpet av årene jeg har blogget – så er det at folk tolker ting på sin helt egne måte uansett. Enten jeg gjør meg tydelig forstått eller ei. Om jeg pakker det pent inn eller blottlegger meg totalt, om jeg føler jeg taler klinkende klart eller har gode poeng- oppfatter folk det forskjellig – samme hva. Noen ganger forstår jeg det – andre ganger ikke. Så denne gangen skal jeg prøve å få frem poenget mitt så tydelig som mulig. Jeg vil at både eksisterende OG nye lesere skal forstå nøyaktig hva jeg mener når jeg sier at PORNO – det er no’ dritt!!

Porno er nemlig ikke hva det en gang var. Det er ikke lenger noe man en sjeldent gang tar seg tid til – eller får tak i. 

Når jeg var ung , husker jeg at vi fniste og lo når vi så pornobladene på hylla i kiosken – det var spennende. Vi kikket kun på coveret, og løp avgårde idet noen voksne kom  – det var pirrende, det var flaut.  Nysgjerrigheten tok en dag selvfølgelig overhånd –  og jeg husker hvordan vi både fant filmer og blader på foreldrene våres sitt soverom. Sjokk, latter og entusiasme herjet i kroppene. Jeg husker dama på siste side i bladet LEK. Hun lå der med bleik puddelfrisyre, knallrød leppestift og dro g-strengen inn mellom kjønnsleppene sine. I en snakkeboble ut av munnen stod det ” Vil du slikke bollemusa mi?!” Vi dæva av latter – både av ordet og den bollete tissen som fikk seg en omgang med g-strengen. Noen ganger snek vi med bladene på rommet – leste, lo og kikka. Det var en helt ny verden. Vi pakket så bladene inn under gensere og bamser og snek de tilbake og inn på soverommet igjen. Fy faen så gærne vi følte oss!

Foto: Iselin Guttormsen – ja tenk – dette har jeg tegna selv – kun for dere!

Porno på film skjedde ikke før på videregående. Eller – vi hadde jo sneket til oss filmer før den tid og vridd oss i latter og smågodt. Men sånn rent seksuelt sett – så jeg ikke på porno før videregående. Og bare så det er sagt: så er det også langt ifra bra!  Det er jo ikke bra at en 17-åring føler skam ved å se på slike filmer. Hvor ble det av seksualundervisningen som skulle veilede oss og gjøre oss mer forberedte ? Den var verken tilstede på barneskolen, ungdomskolen eller videregående. Jovisst lærte vi hvordan gutta skulle vaske under forhuden – men det er så og si det eneste jeg husker. Nå er det annerledes. Ikke bare er porno tilgjengelig for alle – uansett alder. Den blir også grovere og mer voldelig. Filmer med pornotabuer blir også spredt – menn som ikke får stå – damer som kaster opp når de får sæd i munnen. Videoene blir spredt og folk ler. LER! Dette er liksom humor. 

Voksne som deler dette – og i høyeste grad menn, mener kanskje ikke noe med det. Det er bare en syk form for pervers humor. Men hvilke signaler sender man når man deler slike videoer – selv om det kun er på spøk?  At hvis du som gutt ikke har en viss størrelse på kuken blir latterliggjort eller hvis du ikke går ned på jenta er pingle? At hvis du som jente ikke svelger sæd er en amatør?  Hvilke signaler sender man innad i guttegjengen hvis man deler slikt og gir hverandre aksept på at dette er greit å dele, greit å le av??

Jeg har to små døtre! Jeg nekter å la voksne menn i dag normaliserer slike videoer som gjør at gutter på mine døtres aldre sitter og ler og sprer slike klipp- når de selv er unge voksne. 

Ikke fader om jeg tillater at mine egne døtre gjør alt en gutt ber dem om fordi de er  blitt opplært av groteske , barnslige og undertrykkende filmer.

Ikke fader om jeg tillater at mine egne døtre gjør ting seksuelt fordi de er redd for å bli kalt kjedelige eller gjort narr av!!

Og hadde jeg hatt sønner hadde det vært like uakseptabelt. 

Ikke fader om jeg hadde tillatt at min sønn skulle føle seg presset til å ha sex – fordi han var redd for å bli sett på som feig.

Ikke fader om min sønn skulle vært flau over å vise seg naken fordi han ikke føler han kan måle seg med den fiktive pornoverdenen.

Ikke fader at min sønn skal ha et behov for å føle seg MANN i en alder av 12!!!!

 

Jeg leste Eirik Husby Sæther sitt debattinnlegg ” Når gamle menn forteller deg om sex”  i dagbladet her forelden dag og jeg kunne ikke vært mer enig! Her skriver han at dagens porno er blitt noe som ikke eksisterte tidligere. 

“Før så man på bilder i blader og ingen tok skade av å se ubevegelige kjønnsorganer. Etter hvert kom filmene. Deretter internett, strømmetjenester og så smarttelefoner. Dette har ført til at 13-åringer i dag ser på blant annet gangbang, shemales, deepthroat, bukake, fisting, squirting, BBD, POV, anal og ATM.

Med dagens porno er guttene selv blitt ofre. Noen blir utsatt for så sterke synsinntrykk over tid at de ikke oppnår orgasme ved vanlig sex. De utvikler fetisjer fra ung alder og mister kontakten med egen kropp og følelser.

Foto: Iselin Guttormsen

 

Men selv om gutter er blitt de nye ofrene, slipper ikke jentene unna. Når alle ser på porno, begynner vi å filme hverandre og legger det ut på nett. Vi vil se på oss selv, slik vi ser på porno. Og vi er nakne der ute, for alltid.”

Dette er sinnsykt! Dette er sinnsykt skremmende!!!

Pornografi er en arena hvor fetisjer normaliseres. Og det kan være bra! Du er ikke syk eller rar om du liker ditt eller datt – det er flere der ute – man kan finne trøst. MEN det kan også være ekstremt skadelig. La oss ikke glemme at for eksempel analsex er en fetisj som er blitt forferdelig normalisert. Hvis du som jente ikke tar den i ræva – så er du kjip og kjedelig!!! 

Unnskyld meg! Ingen er vel for faen kjedelige bare fordi de ikke vil ta den i rumpa ? Analsex, i takt med svelging av sæd , er noen av fetisjene pornokulturen har normalisert. For dagens ungdom er liksom alt normalt. 

Jeg kan den dag i dag få høre ” Hæ? svelger du ikke? “!!

Gutta synes sikkert kjempesynd på Tom – som har en samboer som verken tar den i rasshølet eller svelger sæd – Iselin liker ikke engang å bli sleika i rumphullet.  Nei så gjør jeg ikke det da! Jeg er rett og slett ikke så jævla keen på at Tom skal rense rævhølet mitt for tacomais. Men det gjør meg verken kjip, kjedelig eller unormal!!!! Og jeg trengerr ikke ha noen forklaring på det.

Jeg brekker meg av sæd og føler jeg bæsjer på meg av analsex, og det at Tom skulle ha fritt innsyn i skrotum – nei gud bevare meg vel! Og til og med DÉT er jo et resultat av at man har sett på for mange bleika -og glattbarberte rumpehull i pornofilmer. Jeg har jo skjegg i rassen til tider – tror du virkelig jeg vil vise det hvis jeg ikke har lyst? Dessuten må jo rumpe lukte sykt rumpe med mindre du er helt nydusja og tørka med hårføner!? 

Misforstå meg rett – for det er ikke unormalt å faktisk like å bli tatt der bak, svelge sperm eller bli slikket i stumpen, men det er ikke det som er poenget mitt. Hurra for de som liker det – bra for dere! Det jeg vil frem til er at flere studier viser at unge mennesker føler seg tvungen til å gjøre ting de ellers aldri ville gjort , nettopp på grunn av porno! Fordi de ikke vil bli stemplet som kjedelige, kjipe, som en tøffel eller som unormal!

Nei – det er ingen hemmelighet at dagens porno skader unge mennesker mer enn hva vi  tror! For å ikke snakke om sjalusien og de vonde følelsene som dukker opp i et parforhold hvor porno har en sentral rolle. Jeg har ikke telling på hvor mange meldinger jeg har fått av jenter som er frustrerte, såret og nedfor fordi de føler seg tilsidesatt og i skyggen av pornografien.  Det virker som om menn ofte mener at  kjæresten deres er slitsomt sjalu og hysterisk som blir trist eller sint når pornhub for endte gang suger til seg dattapakka på mobilen.  HVORFOR?

HVorfor kan man ikke bare respektere en partners følelse? Hun er ikke unormal. Hun er ikke kjedelig. Hun blir kritisk til seg selv, mister selvtillit og føler seg lite verdt når en fremmed naken dame gjør kjæresten hennes kåt . Er det så vanskelig å forstå ? Er det så vanskelig å respektere?

Mange menn forteller meg at det ikke nødvendigvis er personene i pornofilmene som tenner dem, det er selve bildet – akten, det  er det som blir gjort – som tenner dem. Og det forstår jeg. Jeg kjøper den 100% , men det betyr ikke at følelsene til kjæresten deres ikke er reelle!!

Jeg synes synd på våre yngre generasjoner som må vokse opp med et enda større press enn hva dagens unge gjør.  

Men merk dere: jeg sier ikke at man ikke skal se på porno og at dersom du gjør det – så bør du skamme deg. Man er ikke en ekkel og ond person.  Langt derifra! Porno kan være sunt for fantasien og kan piffe opp sekslivet både solo og med partner. Men det må da gå an å lære seg å ha et sunt forhold til pornografi!??

Man skal ikke nekte unge mennesker å se på porno – det er en del av å bli kjent med egen seksualitet og egen kropp. 

Porno er ikke noe å skamme seg over, MEN vi må være ekstremt klar over hvilke negative effekter som også medfølger. Hvordan det faktisk er med på å forme unge så vel som voksne menneskers syn -og forventinger til sex .

Foto: Iselin Guttormsen

 

Skunk og runk – Iselin

 

P.s Anbefaler dere sterkt  å lese denne kritikken av monologstykket “Plutselig Pervo” som ble vist i 2015.