Hva tjener jeg egentlig på bloggen?

Hva tjener jeg egentlig på denne bloggingen min?

Er det en bi-inntekt – er det selve inntekten min, eller er den kun en fin betalt hobby?

Svaret er nada! Jeg tjener null komma niks uten tips. 😀 Jeg tjener ikke et eneste rødt øre på bloggen min! Da gir det kanskje også litt mer mening at jeg ikke skriver nye prangende innlegg hver eneste dag eller flere ganger om dagen.

Men hvorfor gjør jeg det da? Hvorfor gidder jeg å bruke tiden min, energien min,ja – bekymringene mine på en liten blogg? En blogg jeg ikke tjener noenting på ?

Svaret er enkelt – eller…Jo det er det.. Jeg ønsker å inspirere, hjelpe , trøste, skape dialog, debatt eller bare en indre ro rundt ellers tabubelagte temaer.

Jeg ønsker å få folk til å forstå – eller ihvertfall tenke annerledes rundt ting. Jeg ønsker å skape trygghet, latter og glede rundt temaer som for mange er flaue å prate om. Jeg ønsker å hylle kroppen, men også formidle at det er helt OK å føle seg dritt innimellom.

Jeg ønsker å sette spørsmålstegn ved ting vi som samfunn ofte bare godtar. ” Sånn er det bare” liksom. Hvorfor gjør vi det? Hvorfor godtar vi bare? Er vi for redde? Bryr vi oss ikke? Er vi for giddalause? Er det fordi vi tenker at vi som enkelt individer ikke har noe makt til å gjøre noe med det uansett?

Vel. Jeg gidder ikke å sitte på sidelinjen hvis mine ord faktisk kan bety noe for noen. Så lenge mine ord kan gi trøst, lettelse, latter, glede eller debatt, så vil jeg fortsette å skrive – ikke hver eneste dag – men med jevne mellomrom.

Og i disse jevne mellomrommene vil jeg fortsette å skrive om følelser, nedturer og oppturer. Vekt, flesk på magen, flesk på tissen, kropsspress, kvinnediskriminering, selvfølsele, både som kvinne, jente, dame, kjæreste, samboer og mamma. Jeg vil skrive om flauser, mensen utflod og diaré. Om kroppen, om kvinnekroppen – hvordan den blir sett på, sett ned på og oppfattet.  

Jeg vil selvfølgelig også skrive masse om graviditeten, fødsel, husprosjektetet vårt ( som nå snart er ferdig!!!) tiden etter fødsel og UNDER fødsel!  I tillegg blir det garantert et nytt ned i vekt prosjekt / komme i form etter fødsel prosjekt 😀

 

Enn så lenge – hei og hopp – jeg trenger en utflodpropp!

 

svaret på ultralyden <3

Dette har vært en utrolig koselig dag. 

Ultralyden nådde nok ikke helt opp til forventningene til Ingelin. Hun hadde nok sett for seg å se babyen enda mer tydelig. Men hun satt relativt rolig og fikk med seg alt.

Babyen er frisk og rask <3  Lå avslappet i magen og vekslet mellom å ha hendene bak hodet og å ta tak i tottelittene sine 🙂

Ingelin var den eneste av oss tre som gjettet riktig angående kjønn og er nå stolt vitende om at hun skal bli storesøster til…..

 

 

 

 

 

 

Det hadde selvfølgelig vært stas med en av hvert kjønn, men lykken er enorm! Nå blir det Tom og jentene på haugen <3

Ingelin vil endelig få sin etterlengtede lillesøster og Tom vil nå få tre prinsesser han må passe på 😀 

Og helt ærlig – det holder med én Tom Sørensen for nå – jeg tror ikke verden hadde taklet en til 😀 

 

 

 

 

 

 

I morgen skjer det <3

I morgen skjer det!

Da får vi endelig vite om det er en liten tut eller ei lita kaffebønne som spreller i magen <3

 Bevegelsene er mange om dagen. Stadig kraftigere, det er så godt <3

Men det jeg selvfølgelig er mest spent på er jo om alt står bra til med lille. Om den er frisk og rask og vokser slik den skal. 

Termindatoen blir jo også spennende – men som tidligere nevnt: så kan det ikke bli store spriket fra det som allerede er satt pr dags dato.

Jeg er til Tom’s store skuffelse dessverre ingen overstadig kåt nymfe som gjør det vanskelig å holde styr på alle gangene vi har sex. Det ER enten den ene eller den andre datoen. Det er ca 5 dagers mellomrom som skiller de potensielle dagene, så noe stort sjokk tror jeg nok ikke vi kommer til å få.

I morgen vil jeg da også trekke vinner av konkurransen med den fantastiske butikken Lille Skatt som jeg har på instagram. Det blir spennende å se hvem som har gjettet riktig 😀 <3

Trekningen vil dog foregå på kvelden da Ingelin skal være hjemme fra barnehagen i morgen og være med på ultralyden! Hadde hun vært yngre hadde jeg ikke orket det, det hadde blitt for mye styr tror jeg. Men nå er hun såpass stor og hun gleder seg så innmari til å bli storesøster – og til å se babyen i magen på en skjerm – at jeg tenker at dette kan bli en koselig ting å gjøre sammen som en voksende familie <3

Og for de av dere som skulle lure; nei det er ikke Kygo som er faren, det er det denne deilige handymannen som er 😀

Nå er det natta på oss før den store dagen <3

Legger ved bilder som Ingelin har tegnet av familien sin:

Mamma og baby

 

Storesøster Ingelin

 

….og Pappa, i elegant positur 😀 jeg ler så jeg griner av denne 😀

 

 

Jeg har vært utro..

Nei jeg er ikke stolt av det, det er ikke greit å blande kortene, spesielt ikke når det er barn inni bildet- for å ikke nevne inni magen! Men jeg kan faktisk ikke noe for det.

Jeg hadde null kontroll og klarte faktisk ikke å stoppe situasjonen selvom jeg så gjerne ville. 

Men hva som skjer når jeg sover kan jeg faktisk ikke styre! Jeg kan ikke styre hormonene mine og jeg kan ikke styre drømmene mine! Jeg drømmer helt syke drømmer når jeg er gravid! Fra actionfylte dramaer med Leonardo Dicaprio til ektefølte ultralyder hvor babyen krabber ut – bare så jeg skal få tatt en ordentlig titt på den – til dette…

Men jeg skylder på Tom.

Han kom sent hjem fra en kveldsvakt, jeg hadde låst døren til bua vår og våknet idet han tok i håndtaket. Jeg spratt opp og låste han inn. Han hadde allerede dusjet og stod kun i boxeren. Jeg var kliss naken. Både fordi 1: jeg er så sykt varm om dagen og 2: det er godt å lufte den hormonelle tissen når man kan. Vi omfavnet ihvertfall hverandre i døra i en god og varm klem – kropp mot kropp. Og det var denne klemmen som ble roten til alt.

For det pleier jo å være slik, at det siste man gjør, ser på eller kanskje hører blir med deg inn i drømmeland. Denne klemmen ble med inn i drømmeland, samt sangen jeg sist hørte på radio. For der lå jeg plutselig – i en helt ren og hvit blondetruse, struttende mage og store bryster, fin og gyllenbrun i huden, frisk ånde og velstelte negler, rett og slett gravid og freidig i senga……….med KYGO!

Han lå med ryggen til og jeg lå tett inntil. Klemte den runde magen og de store puppene inntil ryggen hans. Jeg kilte han på ryggen og ville stryke han over rumpeballene. Spretne hårløse rumpeballer – men han avfeide min gest! Han var sliten – han var tross alt på turné. Jeg godtok den brutale avfeielsen, men før jeg rakk å snu meg rundt, kastet han seg over meg og vi lå ansikt til ansikt , kropp mot kropp og bare klemte. Klemte hverandre til jeg våknet. 

Jeg lo når jeg våknet! Herregud jeg har liggi i skje med KYGO! Og jeg følte meg så sykt nyforelsket!! Jeg kjenner det langt inni magen. Jeg er ekstra nyforelsket om dagen og får sommerfugler når jeg tenker på Tom. Tenker på hvor fin han er, hvor jovial han er og ikke minst hvor flink han er!

Han bygger drømmehjemmet vårt og vi skal endelig bli en familie på 4!

Tom – jeg elsker deg og  jeg gleder meg så fantastisk til livet med deg, Ingelin og lille bebis fremover.

Unnskyld for at jeg klemte Kygo naken i drømmen min – Og Kygo – unnskyld for at jeg tok på rumpa di når du var sliten og litt lei. 

Xoxo Iselin

 

Interiør til huset og ny barnevogn!

Klokken er i skrivende stund 22.30

Jeg er lys våken! Jeg vet ikke om det er bevegelsene til fjerten i magen, selve fjertinga eller bare det at jeg gleder meg til så mye om dagen som er årsaken.

Jeg har som sagt vært på utkikk etter en skjenk jeg ønsker å ha på badet nede i månedsvis. Jeg husker jeg så den senest i fjor, men tenkte at denne får jeg kjøpe når det nærmer seg innflytting. Vel.. innflyttingen nærmer seg men skjenken er selvfølgelig ikke å oppdrive. Den har gått ut av produksjon!

Jeg har lett land og strand! Jeg begynte å se på tre ganger så dyre alternativer i Sverige, helt til jeg plutselig kom over en liten møbelforhandler som hadde to stykker igjen – på salg!!! Det var altså ingen tid å miste!

Svigermor heiv seg rundt med meg, med bil og henger på slep og vips så er jeg en lykkelig eier av ikke kun én – men to stykk fantastiske skjenker! <3

Bildet er hentet fra nett

Med to hvite fine vasker blir denne et fantastisk interiør på badet – den andre skal jeg ha enten i spisestue eller TV stue <3 

Tom har lagt gulv i hele 2 etasje, men før jeg rakk å ta bilde så var det dekket med papp – flink mann <3 Men bildene må dessverre vente på seg. Resten av møblene er ankommet butikk og vi må bare vente på at resten av gulvet kommer slik at vi får lagt ferdig i første etasje før de sendes til huset. 

Senga til Ingelin kommer på lørdag og blir også montert denne dagen – herregud som jeg gleder meg. VI hadde egentlig gått for en litt annen modell, men da det ble knotete med vinduenes plassering i rommet og mål – måtte vi gå for en litt annen modell. Senga som kommer på lørdag vil derfor se slik ut:

Bildet er hentet fra nett

 Senga vil få denne formen men med hjerter i døra fremfor stjerner og uttrekkbar gjesteseng/skuff under <3

 

Bildet er hentet fra Pinterest

Jeg rett og slett elsker det naturlige treverket og sammen med litt moderne innredning og overflater tror jeg det vil bli veldig fint 🙂

Herregud jeg har så mye jeg skal handle inn – ikke minst når vi får vite kjønn på fisen <3

Her står jeg over et vanskelig dilemma når gjelder barnevogn : hvilke skal jeg velge!! ? Det er jo et hav!!! 

Jeg hadde Emmaljunga sist og har veldig lyst på det denne gangen også, solide og store vogner – akkurat slik jeg liker det. Jeg har kikket litt på denne ( ok jeg juger, jeg har kikket MYE på denne – og jeg er litt forelsket i den)

Emmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.se
Bildet er hentet fra Emmaljunga sine hjemmesider

Jeg trenger råd og hjelp fra dere. Hva slags vogn likte/liker dere best og hva er deres erfaringer? Jeg vil ha en solid vogn som er god på vinterføre og ujevnt terreng .

fis og fjært – god nætt <3
 

Extreme makeover på hus og hode :D

Ok, jeg er så gira! For det første er nesten all maling innvendig i huset ferdig. Gulvet er kommet og Tom ligger i skrivende stund på alle fire og legger det på plass! 😀

I tillegg har jeg funnet en leverandør av en skjenk jeg har vært på utkikk etter i evigheter!! Skjenken er gått ut av produksjon for flere år siden, men jeg har funnet en liten bortgjemt jævel!! 😀 Butikken har kun to eksemplarer igjen, men hvis den andre ikke er holdt av – tar jeg med begge hjem! Det er så gøy å se ordentlige fremskritt og det å se gulvet på plass er virkelig en milepæl! Innflytningen er liksom ikke en fjern drøm lenger. Flere bilder av fargene inne og skjenken skal dere få senere

Men akkurat nå skal jeg dedikere en stor takk til nok en reddende engel som jeg er så heldig å ha møtt!

I vår fikk jeg jo lange fine lokker fra Hairtalk! Jeg har vært kjempefornøyd og all kuringen, rett shampoo og balsam har ikke bare gjort løshåret godt, men også mitt eget. Håret mitt er vokst ganske langt ut og begynner å bli relativt tykt og glansfullt igjen.

Etter ferien måtte jeg dog fjerne hairtalkdrømmen – da de hadde vokst så langt ut. Mitt hår var jo da blitt klipt opp for å blende seg inn i de lange lokkene, så når dette var borte fikk jeg jo denne berømte hockeylooken igjen. Jeg bestemte meg for å klippe meg kortere, slik at håret ble mer jevnt rundt skolten og mulig stripe det dersom det tålte det.

Mens jeg tenker disse tanker blir jeg kontaktet av en vanvittig dyktig sjel angående et mulig samarbeid. Hun ville se på håret mitt og se om det lot seg redde etter alt stress og hårtap det har gått gjennom de siste seks måneder. Og herregud, noen ganger må man bare slå til. Ikke bare klippet hun det, hun stripet det varsomt og ga meg en deilig kur som fikk det til å kile i tærne!!

Karoline Halleby – jeg hyller deg! Tusen tusen takk for den profesjonelle gjennomgangen av hårets tilstand, hehe, den fantastiske kundeservicen, nøyaktigheten din og pirkingen din. Du påpekte og beklaget den ekstra ( LILLE ) tiden dette tok, ( for jeg merket ikke at det tok lengre tid ) men det gjør så absolutt ingenting – for aldri har jeg kommet hjem og vært så fornøyd at det ikke trenger korrektur! 

Denne dyktige dama er det verdt å merke seg – for til høsten åpner hun, sammen med flere andre dyktige damer en ny frisørsalong på Gulskogen i Drammen. Denne lille eksklusive kjeden vil hete Park Lane og jeg tripper etter å se den nye salongen i oktober – og ikke minst få ordnet håret mitt her fremover. <3

Nå skal jeg nyte min nye frisyre og min voksende mage <3 <3 <3 Og Karoline – I LOVE YOU!!

 Iselin <3

Før

 

Før

 

Etter

 

Etter

 

Etter

 


 

Denne herligheten av en mammakjole er selvfølgelig fra Lille Skatt i Drammen <3

 

 

 

Løs mage, hovne lepper og giveaway!

Innlegget er sponset.

 

Jippi!! 

Mandag 22 august får vi endelig se at alt er bra med den lille fjerten i magen og om Ingelin skal bli storesøster til en liten gutt eller jente <3

Jeg kjører derfor i dette sekund en koselig gjettelek på instagram hvor du enkelt kan vinne et nydelig sett til et lite sjarmtroll ved å gjette om det er en liten lillebror eller lillesøster som skjuler seg i magen min 🙂 

Konkurransen er gitt deg av Lille skatt som du forøvrig kan følge på facebook her og sponset av Rufus Rabitt og Recreo Norge <3

Følg meg på instagram for å delta i konkurransen. Brukernavn: iselinguttormsen

Disse settene er bare rett og slett magiske og jeg gleder meg enormt til å begynne å handle inn til den lille magen. 

Å gå gravid er også magisk. På sett og vis. For til tross formen er det en helt ubeskrivelig følelse å gå å bære på et lite barn.

Jeg aner ikke selv hvilket kjønn som gjemmer seg i magen, men tenkte å skrive noen få ord om graviditeten så langt – kanskje kan det være til hjelp for mer erfarne enn meg selv ;D

Jeg er i dag 17+4 uker på vei – mulig det vil forflyttes noen dager etter ultralydtimen på mandag, men jeg det kan ikke være mange. Er jo ikke akkurat som om Tom om jeg har oss som ville kaniner og jeg absolutt ikke har peiling på når unnfangelsen kan ha funnet sted. Det står mellom to datoer og det er kun noen dagers mellomrom, så termindato blir nok ikke langt unna det som er satt.

 

Graviditeten så langt har vært mer slitsom enn med Ingelin. Mye skyldes nok at jeg ikke kan “nyte” en sykemelding som sist. Jeg kan ikke sove lenge om morningen – og legge meg når jeg vil på kvelden – jeg har en 4-åring som krever sitt. Men kvalmen har dog sittet -og sitter lengre i denne gangen. Jeg er mer svimmel og mer trøtt enn sist – i tillegg til at jeg hadde en ekstrem kvisete periode i første trimester. Det var null problem sist!

Magen kom ikke uventet mye tidligere denne gangen og jeg har allerede kjent liv og deilige boblende bevegelser. Jeg er dog ca 17 kg lettere i utgangspunktet enn sist så jeg klarer liksom ikke helt å se om det er noe forskjell på magen denne gangen. Jeg ser det kanskje etterhvert når magen er skikkelig rund og fin <3

Jeg sliter så absolutt ikke med hard mage og forstoppelse – snarere tvert imot! Forrige gang var jeg hakket fra å grave ut ting fordi det satt bom fast – denne gangen tør jeg knapt slippe en fjert i frykt for hva den vil bringe. 

Blodvolumet i kroppen øker jo under en graviditet og jeg har lest at det spesielt rundt denne uken vil kjennes. Det står at sexlysten muligens er på vei tilbake da blodet svulmer opp der nede i tillegg at kvalmen og trøttheten har gitt seg. Vel.. kvalmen og trøttheten har ikke gitt seg – sexlysten – tja kanskje litt på¨vei tilbake, men det skyldes langt ifra et oppsvulmed kjønnsorgan. Det frister særs lite med sex når leppene kjennes ut som to brunsnegler mellom bena! Det går dog over på morgenen, men noen kvelder må jeg gå breibent fra badet og i seng! 

Jeg har også et mer konstant trykk der nede nå – hvilket jeg ikke husker at jeg hadde første gangen. Nå er det jo ikke slik at jeg trenger å ta i så mye på do om dagen, men om jeg måtte – så hadde jeg fryktet vaginal prolaps! Det gjør liksom konstant litt vondt i tissen/skambenet og jeg tripper fremfor store skritt.

Puppene er vonde og mye mye større og ellers har kroppen naturlig blitt litt større overalt som et resultat av baby i magen et litt annet kosthold enn vanlig.

Når dette er sagt, så er det bare å henge seg på gjetteleken på instagram , vinneren blir trukket neste mandag ( 22 august ) <3 

Over og ut! <3

 

Hvor jævla vanskelig kan det være å forstå??

Bildet er hentet fra nett

 

Vi har alle fått med oss den store debatten rundt voldtektssaken i Hemsedal. 

Som mamma og som kvinne er jeg sjokkert over synet enkelte har -ikke bare rundt denne saken, men voldtektssaker og kvinnesyn generelt. 

Jeg skal ikke grave dypt – for det florerer med fantastiske innlegg og artikler på nett.

Men hva er det samfunnet vårt ikke forstår? 

Det er så enkelt som at når en person sier NEI, så betyr det NEI!

Hvis en person ikke evner å si NEI fordi han/hun er såpass beruset, så holder du deg unna!

DU behøver ikke å ha ruset personen, det kan man fint klare selv, enten det er på alkohol eller andre stoffer  – Deg betyr likevel ikke at vedkommende er fritt vilt!

Bildet er hentet fra nett

 

Det er totalt irrelevant hva personen hadde på seg, hvorfor han/hun befant seg på det aktuelle stedet eller hva slags fortid vedkommende har. Du SKAL ikke stikke noe inn i andre eller tvinge andre til å utføre handlinger på deg selv uten samtykke. 

Jeg forstår at det finnes historier og tall på kvinner som misbruker tilliten til rettssystemet ved å fare med løgnaktige påstander om voldtekt. Dette er selvfølgelig ufattelig trist for den andre part og ikke minst for kvinner i etterkant som ikke blir trodd. 

Ja slike løgnaktige historier eksisterer og kommer til å dukke opp for alltid – vi må lære våre døtre at slikt ikke er greit. Men sårene etter antall kvinner som ikke blir trodd er større og verre – for å ikke snakke om de som aldri forteller sin historie. Som er skamfulle og fulle av skyldfølelse. 

Mange og da spesielt menn går nå i det offentlig rom og føler seg uglesett, gjør seg selv til små ofre – tar kommentarfeltene med “storm” – stakkars oss!

Ta dere for faen sammen! Vi damer vet selvfølgelig at ikke alle menn er voldtekstmenn! Men det er ingen hemmelighet at det er flest menn som utfører voldtekter! Støtt oss kvinner, hjelp oss, støtt din mamma, din søster, din kjære, din datter – ikke gjør deg selv til et lite offer! Dette handler ikke om deg, men om alle de som ikke lenger kan føle seg trygge. 

Les – og se denne kronikken av Trine Lise olsen!

 

Jeg svimer nesten av når jeg ser hvordan enkelte menn kler på seg offerrollen eller forholder seg tause når det er snakk om etniske norske voldtektsmenn, men så fort det er snakk om menn av utenlandsk opprinnelse, da skal alle lunger tømmes. “Jævla pakk, svartinger, pell dere ut av landet vår”! 

De fleste voldtekter her til lands blir begått av nordmenn. Nordmenn som ofte har en relasjon til offeret. Voldtekt er ikke noe bare utenlandske menn med et snevert kvinnesyn utfører. Når skal vi klare å se det? 

Jeg forstår at vi jenter , kvinner og damer må være forsiktige, vi må lære våre døtre å være forsiktige, ikke stole på alle, ikke sette fra oss drinken, ikke gå alene hjem, ikke sitte på med fremmede, tenke konsekvenser–ja listen er lang. For det vil være naivt å tro at alle skal skjønne og forstå at vi ikke er fritt vilt for enhver som måtte ha lyst. Slik er det ikke. Samfunnet er ikke slik, verden er ikke slik, trygge Norge er ikke slik.  Vi må passe på – det er trist, det er sannheten.

Men viktigst av alt er å lære våre sønner et sunt og respektfullt kvinnesyn. Tenk om alle bare hadde gjort det! Da hadde vi vært utplukka for rasshøl om noen generasjoner! 

Bildet er hentet fra nett

Rasshøl kommer dog i mange former, både kvinner og menn, men nå handler det om menn. Om menn som voldtar og som slipper unna med det!!

Jeg legger ved en video som forklarer det hele rimelig greit!

 

Hvor jævla vanskelig kan det være å forstå ???

 

Typisk mammablogger!

Innlegget er sponset av Lille Skatt

 

Ok, jeg skal være ærlig. Jeg faller litt under kategorien mammablogger om dagen. Men er det så rart? Jeg er smelt på tjukka, bor i koffert hos svigers, ræva i formen, ustelt, hormonell og sliten. Ikke det at det er en fellesbetegnelse for mammaer, men ustelt og sliten kan vel mange skrive under på.

Jeg nekter å tro at alle alltid har friske blomster i hus, puffa puter og barneleker som alltid står delekat plassert på miniatyrmøbler i nyvaskede barnerom.  Jeg nekter å tro at alle mødre på sosiale medier alltid føler seg freshe i treningstøy, alltid har fallende lokker i håret eller nystelte negler. 

Jeg føler meg lusen om dagen, skikkelig.! Jeg har tatt ut de fine lange lokkene fra Hairtalk. Rett og slett fordi de hadde vokst så langt ut – og jeg føler meg skabbete på huet 😀 Magen har fortsatt ikke poppet skikkelig ut. Hvis noen på gata skulle antyde at jeg er gravid har de baller. Bolletissen går riktignok fra tissekona og hele den frekke veien opp til navelen – men jeg ser fortsatt bare ferierulten ut.  Jeg har prøvd å lakke neglene etter beste evne, vasket hjemme, lagd husmorskost, tent lys og fylt på vann til rosene jeg har fått av en nydelig kommende brud 😉


 

Jeg klarer maks en time med tempo ( les: vasking ) før formen svikter.

OG! Gutta som svikta oss under ferien – er for fult tilbake i huset! Herregud som det killer i bolletissen-bollemagen, you name it! Foreløpig er kun første strøk tatt og jeg klarer ikke helt å se om det blir fint enda før gulv, lister, møbler og interiør er på plass, men nå skjer det ting! 

Ja dere kan se bort ifra rotet, men dette er en liten smakebit . I resten av huset blir det rolige, lyse og duse farger, det er kun her i TV stua det blir litt mer farger .

I tillegg har jeg fått innkallelse til Ultralyd time!!! 22 August skjer det! Da får vi vite om det er en liten knært eller knærte i magen! I den anledning kommer jeg til å kjøre en konkurranse på instagramkontoen min i samarbeid med Lille Skatt <3 Følg derfor med fra og med mandag neste uke 😀 <3

I morgen skal jeg også til frisøren og få orden på dette skabbete huet, så nå er #mammaiselin i draget! eller…..

Denne superdeilige mammatightsen er selvfølgelig fra Lille Skatt <3 #sponset

 

over og ut <3

 

 

 

04.08.2016

04.08-2016 og jeg har bokstavelig talt krabbet meg inn i uke 17 av svangerskapet. Jeg er i dag akkurat 16 uker på vei – fire måneder!

Jeg har enda ikke fått innkallelse til første ordinære ultralydtime ved sykehuset – men det kommer nå snart – iløpet av de nærmeste dagene.

Min første jordmortime er neste fredag og selvom jeg allerede har hatt en privat ultralydtime ved kvinneklinikken gleder jeg meg til å vite mer om hva som skjer med lille nurket i magen. 

Jeg kan nå kjenne små lette bevegelser. Noen dager er det helt stille – andre dager kjenner jeg det flere ganger  – da råder det ingen tvil. 

Formen er som den er – den får jeg ikke gjort noe med. Jeg er vanvittig trøtt og blir fort kvalm og kaster opp om jeg spiser en gaffel for mye av maten eller anstrenger meg for mye. Mye av maten som jeg dog ikke tålte lukten eller synet av før er nå tilbake på listen over hva jeg klarer å spise. Egg er på vei tilbake – det er jeg glad for!

Jeg kunne ønske jeg kunne legge ut bilder og tips av sunne matretter jeg nå propper i meg. Fisk, salater, frukt og grønt. Men jeg er bare ikke der helt enda kjenner jeg. Mitt must have om morningen er et glass oboy og en skive med leverpostei. Jeg har dog begynt med tran og sanasol hver eneste dag. Det er jeg rimelig stolt av! 

Magen er ..tja… hva skal jeg si.. noen dager er den oppblåst og fin – den ser mer andre ord skikkelig gravid og fin ut. Andre dager ser den bare ut som en slapp bilring under navelen. Jeg blir liksom ikke helt klok på den. Jeg er nå i en fase hvor jeg enten kan prøve å skjule den eller bare gjøre den enda mer synlig.Jeg velger stort sett det siste.

I noen kjoler ser det for-eksempel ut som om jeg prøver å skjule feriemagen som har lagt på seg 3 kilo, da skal det liksom ikke mer enn et lite vindkast til – før den deigete magen vises. Jeg velger derfor å ha et belte eller noe annet å knyte rundt magen – rett under puppene. En litt sånn “nei jeg er ikke bare blitt lat og tjukk i ferien – jeg er blitt gravid….. og lat” Det funker for meg ihvertfall.

Jeg gleder meg veldig til å bli i bedre form og jeg jeg vet så altfor godt hvilke fallgruver jeg må holde meg unna når det gjelder kostholdet. Jeg vet jeg er langt unna den livsstilen jeg ønsker, men akkurat nå følger jeg egentlig bare det kroppen ønsker. Trenger jeg tre brødskiver på morningen – så skal den få det – orker den ingenting – skal jeg ikke presse i meg noe. Jeg føler med andre ord at jeg har grei kontroll på hva jeg spiser selvom det blir mer sjokolade og Oboy enn ellers. 

Huset er et kapittel for seg selv om dagen da alt som ble lovet at skulle være ferdig når vi kom hjem – ikke er blitt gjort. Ikke en jævla dritt rett og slett! Det har stått stille i flere uker. Vi er selvfølgelig dypt skuffet og fortvilet og må hive oss rundt som gale for å få orden på dette kaoset. Jeg har tømt lungene mine i telefon ørten ganger den siste uken, testosteronet i kroppen koker, men med mindre at jeg vil at babyen i magen skal komme ut som sinnataggen med skjegg – er jeg nødt til å roe meg ned. Jeg prøver derfor å puste rolig etter beste evne..

Ellers er kroppen som den skal være under en graviditet – svingende humør – tydligere strekkmerker – kjempevonde og store pupper, dårlig nattesøvn, kvalme, trøtthet,mer utfloooooooooood og større søtsug. Jeg har også et litt anstrengt forhold til Toms tiss – annet enn at den bråker noe voldsomt når den tisser.

Det er liksom som om jeg bærer litt nag til den for all elendigheten jeg nå går igjennom. Det er et særs kompleks “love and hate relationship” akkurat nå. Litt sånn:  Ja du er fin og du sprer mye glede – men…. YOU! – YOU DID THIS!! 

Så i takt med at formen forhåpentligvis blir bedre med tiden – håper jeg at jeg også kan bli bedre venn med Tom the penis. Det hadde vært meget hyggelig for oss begge.

Nyt ferien, hverdagen og livet. Det SKAL gå opp og ned  – hele tiden <3