Status mammakropp!

At Trausti og hans program hittil har gjort meg mye godt, råder det ingen tvil om!

Hva skulle jeg gjort uten Olympus Trening!!?

Mammakroppen er seig. Den niholder på kiloene!! Som et reservelager liksom!! Ting tar lengre tid og kroppen må respekteres på en helt annen måte enn ellers. 

Vekta går litt opp og ned. Før påske var jeg nede på 71,9 kg!  stolt!! I dag var den plutselig på 73 og jeg bare…………

 

Men kroppen er i forandring, den er det.  Magen er blitt mindre og jeg er definitvt blitt sterkere. 

Jeg får endelig på meg mitt gamle treningstøy .- og selvom forholdene er trange i tightsen for øyeblikket- så er jeg relativt fornøyd med kroppen min tre måneder etter fødsel.

Når det er sagt. Så skal jeg dog ikke holde dere for narr.

Jeg mente virkelig hva jeg skrev om den seige mammakroppen. Jeg kan nemlig jukse på meg smidigere fasong foran speilet i riktig positur.

Lyve for meg selv – lyve for dere. Men ingenting – absolutt ingenting kan gjemme det faktum at en nybakt mammakropp proppet full av hormoner er seig – den er sykt seig!

 

Dette bildet er fra i går. altså – FØR:

 

1 minutt ETTER

 

Bolletissen er riktig nok blitt mindre – men begynner å mistenke at det kun er grunnet en sykt trang tights som presser den oppover og over buksekanten!

 

Tror faktisk denne tightsen presser bolletissen helt opp under bh-kanten.

Såå….Heia alle mammaer der ute! Mammakropp eller ei. Vi er sabla fantastiske!!!  <3

Dette krangler vi om

Så er påsken her for fullt! Tom er på jobb hele uken. Det vil si – han er borte fra mandag til fredag, natt og dag.

Jeg liker å være alene hjemme . jeg koser meg. Men det er ikke til å legge under en stol at det er slitsomt å være så mye alene med to barn. 

Hverdagene går egentlig fint. Det er litt styrete på morningen . så vi rekker barnehagen i god tid ( les: mellom kl 0930 og 1000 ). Døgnrytmen til babyer endrer seg jo fra dag til dag. Noen ganger sovner Iben rett etter pupp kl 0600 om morningen – da spretter jeg opp og fikser meg – ordner alt med Ingelin når hun står opp og når Iben våkner igjen er vi klare for å dra etter enda mer pupp. Problemet er jo ofte at Iben ikke sover sammenhengende i denne perioden – så ting tar tid! 

Dette er noe min bedre halvdel ikke helt forstår – for de gangene han er hjemme på morningen så går jo ting ganske greit. Ja – selvfølgelig går det greit! Da er vi jo to foreldre!!!!

Jeg skal ikke lyve – hormonene herjer i kroppen min. Akkurat som sist. Jeg har kort lunte, krisemaksimerer bagateller, tar fort til tårene og blir fort sliten eller fort lykkelig. Jeg vet rett og slett ikke hva dagen vil bringe før den er i gang. 

Forrige helg hadde jeg en real meltdown. Jeg vet ikke hva det går av meg – men jeg er mer oppptatt av ro og orden enn noen gang. Jeg må rett og slett ha det ryddig og ordentlig rundt meg for å kunne slappe av. Det er utrolig slitsomt – for kroppen og hodet mitt hviler aldri. Jeg er alltid på vakt i forhold til Iben og tenker alltid på hva skal jeg få gjort når Iben sover. Når hun endelig sover – stresser jeg med det jeg skal gjøre for å rekkke alt før hun våkner igjen. 

Og misforstå meg rett. Jeg behøver ikke ha det sterilt og vasket og strøkent. Jeg må bare ha en viss orden. Ting kan stå fremme og klær flyte, men det må være på en ryddig måte. Jeg vet ikke om jeg gjør meg forstått her, men det må være organisert rot.

Ta for eksempel Tom når han skal legge Ingelin. Istedenfor å la alle klærne hun har brukt ligge rundt i hele overetasjen når pysjen er tatt på og tennene pusset, så legg de i skittentøyskurven! Og kan det brukes igjen – så bare fold de, brett de eller rull de for min del og legg de enten på kommoden,krakken eller sofaen. Det er samme hvor – så lenge det ikke ligger i en haug og så lenge det ikke ligger på gulvet!
 

 

Tom er helt håpløs! I desember fikk vi endelig ny trapp i hus , en enkel, hvit og elegant trapp med kulehode nederst på rekkverket. Den er et fint blikkfang mot de store grå flisene og de 200 år gamle tømmerveggene i bakgrunn. Trappa passer fint inn i gangen og passer perfekt til den hvite store GARDEROBEN som vi også har der. 

Det virker dog som om Tom synes at en garderobe er overvurdert. Hvorfor henge jakka i garderoben – når du kan kan bruke trappa? Hvorfor bruke skap og skuffer når du kan bruke gulvet?

Synderen !!!

 

Hva er vitsen med en garderobe hvis den ikke blir brukt til dets formål?

 

Bare for å vise avstanden! Jeg forstår bare ikke hvorfor han ikke klarer det!!

 

En småfrekk klassiker: Hoppet-rett ut-av-boxer-syndromet. Altså hvorfor????!!!

 

Altså – det klikker for meg!

I helgen – før Tom dro avgårde på jobb – rant det over. Jeg ble så sint.  Jeg føler jeg ikke gjør annet enn å plukke opp klær etter han og Ingelin hele tiden! Jeg vasker og bretter klærne til hele husstanden her, legger inn i skap og skuffer ( Tom rydder sitt eget ) og med to barn – så blir det vask hver eneste dag. 

Tom mente jeg var hysterisk. Støv på hjernen. Jeg må da takle litt rot – vi er tross alt en småbarnsfamilie. 

Og ja, jeg kan tåle det. Det er egentlig ikke jakka i trappa eller sokkene på gulvet som irriterer meg – det er handlingen bak det! Her holder jeg på å rydde og plukke opp drit hver eneste dag. Sørger for at huset er ryddig og behagelig når Tom kommer hjem etter en lang uke på jobb. At han da bare slenger fra seg klær og ting i rom jeg akkurat har ordnet er som å bli driti i ansiket. Det er så respektløst! 

Jeg reagerer ofte med sinne hvorpå han uttaler at “dette var jo hyggelig å komme hjem til”. Diskusjon i gang!

En stusselig jakke får det til å klikke for meg. Tom synes jeg er gal – men han har ikke sett hvordan jeg har sjonglert småbarnsliv alene hele uka, morgenstell, kveldstell, levering og henting i barnehage, matpakke og middager, turn med Ingelin og en liten baby på armen hele tiden. For å ikke nevne legging og nattakos. Først Iben, så Ingelin, andre ganger motsatt, noen ganger samtidig. Så tar man oppvasken og ryddingen og klær. Barseltid <3

EVERY DAY!!!!

Tom skjønner ikke hvorfor jeg er så stresset hele tiden – det er jo alltid så ryddig hjemme…… Trenger jeg si mer?

Vel – på mandag rant det over. Jeg hadde malt peisen til kl 01.00 på natten – var sliten og trøtt. Min feil – jeg vet, men peisen har stått slik siden vi flyttet inn. Jeg måtte bare bli ferdig med den.

Den ble forøvrig slik…

 

ville egentlig ha den litt mørkere, men det får gå for denne gang 🙂

I tillegg måtte jeg betale omregistrering på bilen vi kjøpte, da jeg ikke godkjente salgsmeldingen i tide. Det er visstnok 2 måneders frist på dette. Noe jeg aldri har hørt om! Burde reagert når jeg aldri fikk noe vognkort i posten, men jeg har liksom hatt hodet et helt annet sted. Flyttet inn huset, født og litt sånn bare. Så det var 6000 kroner rett ut av vinduet. Jeg ringte Statens vegvesen og grein – jeg kjeftet på det stakkars mennesket i andre enden!! I salgsmeldingen står det jo null kroner i omregistrering – så hvordan kan jeg vite at det kun gjelder i to måneder?

Anyways: Tom fikk den hysteriske telefonen – hvor jeg griner og banner. Livet er bæsj er og jeg er drittlei av å være så mye alene hjemme. Se bare hva som skjer! 6000 kroner rett ut vinduet!!! Jeg skal klage.  Omregistreringfaen! – og snart er hele verden stengt grunnet påske. Jeg vet jo at butikkene er åpne igjen på lørdag, men jeg er som nordmenn flest: total panikk over å ikke ha nok mat hjemme når butikkene er stengt i to dager på rad!!!

I tillegg til dette har vi jakka i trappa og klærne på gulvet. Jeg var rett og slett på randen av et sammenbrudd. 

Tom klarer på mirakuløst vis å roe meg ned. Kjipt med pengene sier han, men det er jo bare penger. Sånt skjer. Han lovte å bli flinkere til å ikke slenge ting rundt – og å være flinkere til å hjelpe til når han først er hjemme.

I tillegg gav han meg tidenes gave – nemlig en vaskedame! Eller to faktisk. Han ringte et firma på mandag og vips – så var de her på tirsdag! Annenhver uke skal de komme og jeg griner av glede! Jeg ble rett og slett litt nyforelska i Tom igjen! Dette gir meg en indre ro jeg ikke kan beskrive!

Jeg dro derfor med Iben på butikken og handlet inn før påske mens Ingelin var i barnehagen. Når jeg kom hjem var huset gyllende rent. Lister var vasket, kantene på skuffene var vasket – hele huset var rent og på kjøkkenet hadde damene lagt igjen dette :

Påskeblomster og sjokolade <3 Hverdagsgleder altså! <3 Kan forøvrig informere om at sjokoladen ikke er rørt. Ei heller et eneste påske-egg. Jeg skal vente til lørdag. Jeg er tro mot kostholdsplanen min – selvom det er påske 😉

 

Så nå er påskehandelen gjort, Ingelin levert hos besteforeldre for noen dager og Tom på jobb. Iben og jeg kan nyte et rolig og rent hjem og Tom – han kan nyte en smørblid dame. Husfred altså! <3 Beste investeringen noen gang! <3

God påske fra damene i Frydenlundhaven !  <3 …… og Tom

 


 

Damene som gir meg bobler i tissen.

Innlegget er sponset <3

Blomstene titter endelig frem, strekker hals mot den blåe himmelen. Solen skinner og fuglene kvitrer. Det er vår! Endelig! 

Det kiler i tissen! Eller nei – det bobler! De av dere som har jentetiss vet hva jeg snakker om. Som når man slipper en fis som går feil vei liksom – som smyger seg opp i tissekona og lager en boble. 

Slik føles det nå – og hadde ikke vært for at jeg vet at det er feberen som gjør meg varm – hadde jeg trodd jeg var rent våryr!

Hot – men langt fra våryr

Hjertet mitt banker på denne tiden av året. Og ekstra deilig er det når energien kicker skikkelig inn! Man får lyst til å ha en skikkelig vårrengjøring. Rydde og vaske hus – vaske vinduer – pakke bort vinterklærne og finne frem vårtøyet.

Denne våren er også ekstra spesiell – ikke bare fordi vi nå er en familie på fire, men fordi det blir vår første vår i huset!

Hjertet mitt banker for plassen vår. Frydenlundhaven! Åros!

Hvem skulle tro at vi skulle ende opp her?

At vi skulle bu der ingen skulle tru. I lille stille Åros.

Hvem skulle tro at jeg skulle føle meg så hjemme på dette lille stedet!

Så avslappet.

Og hvem skulle tro at det var her jeg skulle finne min nye favorittbutikk!!

Det er riktignok en nettbutikk, men damene bak denne nystarta skattekista bor her i Åros. Rett oppi lia her faktisk.

Det sa “KLIKK” med en gang! Ihverftall for mitt vedkommende – eller kanskje mer som en sprekkende boble: “BLOPP”.

Det er nemlig disse damene som får det til å boble i trusa mi om dagen! For herlighet for noen fantastiske klær – OG damer vel og merke !

Butikken heter Villa JC Design og de fører blant annet merker som Culture, Miss Me, Cocarra, Ajlajk, Comfy Copenhagen, OOTD Sverige, Jott, Anna Slow pluss mye mye mer. Ta en titt her!

Dette er virkelig butikken med det lille ekstra! Jeg elsker stilene og jeg elsker at det ikke er altfor dyrt. Vårgarderoben min blir garantert den fineste hittil og det er takket være Villa JC design! Jeg er rett og slett forelsket!

Se på disse lekre godbitene jeg fikk! Elsk på fargene, designet, alt! <3

Altså..bare se på noe av utvalget <3

Bukse fra Culture

 

OOTD Sverige <3

 

Oversized t-shirt fra Ajlajk <3

 

Genser fra Ajlajk <3

 

Silkebukse fra Ajlajk

 

Jeg skulle selvfølgelig ha lagt ut fine bilder av meg selv fra rett vinkel i klærne jeg har fått. Men jeg har liggi i vater på sofaen i helgen, så brifer heller litt ekstra når formen er bedre og jeg føler meg fjong 🙂

I mellomtiden kan dere tyvtitte litt på hjemmesiden deres www.villajcdesign.no , følge og like de på facebook her eller instagram: @villa_j.c_design.

DA vil dere i tillegg til å kunne følge med på nyhetene som kommer inn – sikre dere klær som ikke alle andre har – og ikke minst bli invitert til KUNDEKVELDEN de skal holde 19 april!! Her – i ÅROS!! <3 <3 Jeg håper å se dere der – Iben og jeg skal ihvertfall 🙂 <3 

 

Ønsker dere en god påske med bilde av denne lille nyfødte harestumpen <3

Fra nyfødtfotograferingen med Alessandra Langum

 

Han har vært utro!

Dette innlegget er dedikert til Lisa Tønne i duoen ” Tusvik og Tønne”

Jeg hører med kilende sildring gjennom kroppen jevnlig på podcastene deres. Herregud for noen damer! De er brutale, ærlige, morsomme og direkte!

De sier absolutt det alle tenker men ikke tør si høyt. De byr på humor og latter, dagsaktuelle temaer og selvirioni!

Damer som disse – skulle samfunnet hatt flere av! Og en dag: når jeg blir stor – da skal jeg søren meg sitte sammen med dem og snakke om kuktroll og bollemus. 

 

Og på tala om kuktroll: I går fikk kjønnshåra mine bakoversveis!

En “ekstrasending” av podcasten ble publisert.  Denne kan dere høre her! Lisa hadde havnet på sykehus etter et illebefinnende da hun var på jobb torsdag kveld. I sykehussengen får hun en melding av mannen sin – som hun skjønner er blitt sendt feil. Den skulle vært sendt til en annen. Til en annen kvinne! 

Med et blødende hjerte, et åpent sår – forteller Lisa om denne vonde kvelden. Hun har havnet på sykehus og akkurat funnet ut at mannen er utro og få dager etter sitter hun og deler all elendigheten med humor (ja faktisk) , frustrasjon og ren ærlighet!

Så hva synes man om denne offentlige delingen? Hva synes man om at personer deler alle aspekter av privatlivet sitt med det ganske land?

Min mening: Helt innafor!

Når hun først må stå med dritt til anklene kan hun like gjerne tjene noe på det. 

Og ja jeg vet : det trengs to. Det er alltid to sider av en sak osv. Men det finnes faktisk ingen unnskyldning for dette. Hvis man som gift partner innleder et forhold til en annen – så har du driti deg loddrett ut!!! Hvorfor skal man da skånes? 

Jeg er så lei av at folk kan oppføre seg som rasshøl uten å få kjenne på konsekvensene. Og har man tatt imot mye drit eller blitt bedratt så skal man ihvertfall ikke rope høyt om det. Da skal du sørge i det stille – man skal ta hensyn – tenke på eventuelle barn som er inne i bildet. 

Vel – det bildet tenkte tydeligvis ikke det kuktrollet på.

 

Så Lisa Tønne – all kjærlighet og ære til deg. Og om barna dine skulle få med seg dette -er det så farlig?  De lærer jo kun at man aldri skal ties til taushet. At man aldri skal hate – men ei heller tillate å bil behandlet dårlig. 

Fortsett å være sterk! <3 <3 <3

Lots of love!!!

Iselin <3