Hva har jeg rotet meg borti nå?!!

Ja, hva fader er det jeg har rotet meg borti nå?

Ny jobb! På en klinikk!

 

Restylane, botox, jenter med dårlig selvtillit, penger som “unødvendig” flyr rett ut av vinduet, uoppnåelige skjønnhetsidealer, en bransje jeg ser på med STOR skepsis..you name it! Dette er imot ALT jeg står for, imot alt jeg ønsker å formidle.

Kan jeg i det hele tatt med stolthet – og med integriteten i behold rope ut at jeg jobber på Wennesklinkken?

Ja det kan jeg!

For denne bransjen er ikke kun en overdådig leppefabrikk. Den handler ikke kun om unge jenter som fikser på ting som allerede er vakkert. Det handler ikke bare om å prøve å oppnå et skjønnhetsideal som bransjen selv har skapt – herregud det er jo så hyklersk – en bransje som tjener penger på å skape problemer som egentlig ikke finnes. Men dette er kun toppen av kransekaka – nemlig den siden av bransjen som dyrker og viser de resultatene vi mennesker faktisk aller helst vil se: Pene mennesker, med fantastisk hud, uten rynker og med myke store lepper – verden vil faen meg bedras!

Men så har du kjernen. Den gode solide kjernen, som dessverre blir overskygget av dette ønskede bedraget. Man har Klinikker, fagfolk og helsepersonell som ønsker å hjelpe. Som ønsker å hjelpe mennesker som har plager, som har et problem eller noe de skjemmes over. Noe som minsker deres livskvalitet – deres selvbilde og selvfølelse. Det kan være alt fra pigmenteringer, leverflekker, fettputer under øynene, rynker, migrene, tanngnissing, akne, fet hud, tørr hud, åreknuter, svetteproblemer og cellulitter. Plagene kan være mange – noen store – noen bitte bittesmå. Men plages man – skal vi selvfølgelig hjelpe – hvem er egentlig vi til å dømme hva andre skal og bør føle?

Hege startet med estetiske hudbehandlinger i 1999 da hun ble kjent med oppfinneren av Restylane. Hun ble av sine kollegaer og andre sykepleiere i anestesien og på operasjon møtt med stor skepsis. Hun ville jo være med på å bidra til et usunt marked/skjønnhetsideal.  Men mennesker må bli tatt på alvor – det er ikke opp til  fagfolk og bestemme hva andre skal FØLE. Bransjen vil gå videre uavhengig om Hege startet eller ei – så hvorfor ikke være den som blir med, MEN med en etisk grunnleggende verdi, et sunt syn i en hysterisk bransje og tørre å gå imot strømmen.

 

Og jeg, jeg skal definitivt ikke komme med noen moralsk pekefinger – jeg har selv tatt reduksjon fordi jeg ikke likte mine naturlig store bryster – og jeg har selv spyttet mange titusener av kroner i en personlig trener fordi jeg vil føle meg bedre. Det er jo etter min mening like “overfladisk”. Jeg dømmer ikke menneskene som ønsker forandring – jeg forstår de kjempegodt! Jeg dømmer og blir forbanna på samfunnet og en bransje som skaper et problem som overhodet ikke er der – som skaper en haug av usikre mennesker – for så igjen tjene millioner på det!

Og akkurat nå er lepper en millionbransje. Jeg forstår at man vil forstørre leppene sine om man kun har to stramme streker, likefult som jeg forstår at jenter med små bryster ønsker å fylle på litt. Men LITT er plutselig blitt MYE – veldig mye! Det florerer av jenter som tror de har fått et naturlig resultat , men som vandrer rundt med den ene overdrevne leppa etter den andre. Mennesker som overhodet ikke har bruk for det, sprøyter seg full i både lepper og i kinn – man ser LANG vei at dette ikke er naturlig –  og bransjen – ja den gnir seg i hendene.

Illustrasjonsfoto fra nett.

Jeg blir både sint og skremt  – men oppi alt hysteriet finnes det faktisk noe godt! Det å kunne hjelpe andre – uansett behov. Å få andre til å føle seg bedre og ha det godt med seg selv <3

Wennesklinikken – som mange andre klinikker, heldigvis – går imot strømmen. Her kan du selvfølgelig også få fyldigere lepper  – men vi tar pasientene våre i aller høyeste grad på alvor. Jeg sier ikke at andre klinikker og salonger ikke gjøre det – men jeg kunne ønske flere var mer skeptiske og ærlige. Har denne kunden virkelig dette behovet eller ligger det noe mer bak, hvorfor er du egentlig misfornøyd ?

 Vi konsulterer – har en dialog  – lytter og rådfører. Overdrevne lepper, kinn og ansiktskorrigeringer får du garantert gjort før eller siden, ett eller annet sted – det kryr jo av klinikker og salonger i dag.

Men ikke hos oss. Vi lever av å bli sett på som en profesjonell aktør i en bransje på avveie. Vi lever av et godt rykte. Vi lever av å gi mennesker trygghet og tillit! Vi lever av å gi mennesker en bedre selvfølelse. 

Det blir liksom som om en kunde vil gå til en tatovør og få tatovert en kjempetiss med hoggtenner på halsen. Tatovøren er fantastisk flink og han hadde tjent 10.000 kr på kunstverket – lettjente penger. MEN, han sier nei – han som profesjonell aktør, med et rykte å bevare, kan ikke tillate å utføre noe han ikke kan -og vil stå inne for. Han vil ikke bli assosiert med en slik type “kunst”. Kunden derimot – han SKAL ha tiss på halsen – så han finner et annet sted som er villig til å merke han for “resten av livet”, og en annen tatovør vil rappe de 10.000 kronene rett fremfor nesa til han første. Men ville DU da , som kunde, vært villig til å bli tatovert av tissetatovøren? En aktør som gjør alt – fordi det er lettjente penger i det? – eller vil du gått til en som har respekten i behold og kun utfører kunst han selv kan stå inne for og rådfører deg på veien?

Jeg bare lurer?

Bildet av Lindsay Lohan er funnet på nett. Relativt beskjdent, men man ser tydelig den karakteristiske “duckface’n”
Bildet er funnet på nett
Bildet av Jessica Simpson er hentet fra nett. Hvorfor i alle dager følte hun et behov for å fylle i leppene?
Bildet er hentet fra nett. Det er jo ikke rettferdig å sammnligne bilder fr aung alder med de senere år – men synes likevel disse leppene sier sitt..
Duckface. Bildet er hentet på nett

Jeg har derfor gått mange runder med meg selv – før jeg takket ja til å jobbe med -og i denne bransjen. Jeg er så inderlig for at mennesker selv skal få lov til å gjøre det de selv føler for – for å være lykkelig. Jeg ønsker så inderlig at alle som sliter med dårlig selvtillit og – eller selvfølelse skal få lov til å gjøre det de ønsker for å få det bedre –  uten et hylekor som står på sidelinjen og skriker hvor tåpelig og overfladisk det er.  

Jeg hater jo selv når folk påpeker sminkebruken min – jeg bruker da så mye eller så lite som jeg vil – akkurat som de som vil fylle på så mye som de vil.  Vi skal elske oss selv – vi MÅ elske oss selv – da får man det så mye bedre!

Men jeg tror også at bransjen har godt av skeptikere som står med bena godt plantet på jorden og roer hele dette skjønnhetshysteriet ned. Og det er ekstremt viktig å tenke på at det finnes langt flere risikofaktorer med injeksjoner kontra for eksempel sminke. Det er derfor viktig å vite hvor man finner de trygge klinikkene med autoriserte fagfolk.  

Det er kanskje lett for meg å si – som foreløpig kun bruker sminke og selvbruning for å føle meg fin i ansiktet. Før eller siden vil kanskje også jeg føle at jeg vil rette på en rynke her eller der , eller fylle inn i leppene mine – men når den tid kommer – så håper jeg at personen som skal utføre konsultasjonen er profesjonell og forteller meg hva som faktisk kan gjøres og hva som bare er tull å tukle med <3

Elsk på alle – med injeksjoner og uten – dere er deilige alle sammen!! <3 <3 <3

Her er vi på Wennesklinikken. Sandra, Hege og moi! Er det noen jeg hadde lagt mitt fjes og hud i hendene til – så er det til disse damene her <3 Hege har jeg kjent i mange år. Hun er en rå, driftig og kunnskapsrik dame. Hege kan sakene sine ut og inn , bak og frem !! Hun er et vandrende leksikon!!! Sandra har jobbet som jordmor mesteparten av sin karriere og er derfor en utrolig god og varm person. Hun tar så godt vare på deg at du bare får lyst til å bli dullet med i hele evigheten ! <3 Jeg er glad i Sandra!! <3 Også meg da, potitten som vil svare deg på telefonen, ønske deg velkommen i klinikken og som skal styre hele butikken så kollegaene mine kan konsentrere seg om det de er aller aller best på 🙂