Vi har pult!

Først og fremst vil jeg takke dere for den utrolige fine responsen dere ga mitt forrige innlegg : Når fader skal han forstå??? . 

Det er utrolig morsomt og godt å se at man slett ikke er alene.

Jeg vegrer meg dog litt for å skrive slike innlegg – for da kan jo mannfolka slå seg til ro med at: “Nei – meg er det ikke noe galt med! Bare se – nesten alle mannfolk er sånn!”

Men det skal dere menn ha klinkende klart: Det betyr aldeles ikke at oppførselen deres og deres tapre forsøk på å slippe unna visse ansvarsområder er greit. Langt derifra – det betyr dessverre bare at det finnes flere gjøkhuer enn man først trodde! Høhø

 

Når det er sagt, så har Tom og jeg endelig hoppet i høyet igjen.  Det har faktisk ikke hendt siden vi lagde Iben!!

 

Ja du leste riktig! Langt over 1 år uten sex!!!! 

Noen vil kanskje synes det er helt villt. Hvordan er det mulig?? Vel – det er selvfølgelig flere faktorer som spiller inn her. 

1) Jeg var sykt dårlig og kvalm de 3 første månedene av svangerskapet. Jeg skydde tissen til Tom som pesten!

2) Vi bodde i koffert hos svigers nesten hele svangerskapet + en 4 åring som har delt seng med oss hele denne perioden.

3) Tom jobber mange døgn borte. I løpet av de ni månedene jeg gikk gravid så var vel han i snitt hjemme i 4,5 av dem..Sånn ca 😉

4) Vi har hatt tidenes totalrenovering av en gammel skolestue – som vi nå bor i 🙂 Ergo: tiden Tom faktisk var hjemme – så var han på huset og jobbet.

5) Jeg hadde det ekstremt dårlig på jobb med en sjef som kjørte meg totalt til grunne. Dette gjorde meg både fysisk syk og deprimert.

6) Tom var en løkring .

7) Jeg var hormonell.

8) Jeg har rett og slett ikke hatt ork eller lyst!

Og på tala om lyst !- så er nok det – det avgjørende punktet!

Jeg har nemlig hatt en liten åpenbaring. 

Og har landet på en konklusjon:

Jeg skal aldri mer- noen gang – ha sex med min partner hvis jeg ikke har lyst. 

Og jada, jeg vet. Dere finnes – både kvinner og menn –  som vil rynke på nesa og mene jeg er en kjip “kjærring”. 

Dere som mener at man må gi og ta – selvom man ikke alltid har lyst.

Da spør jeg med store kritiske bokstaver : HVORFOR?

Hvorfor skal jeg gi eller ta imot hvis jeg ikke har lyst??

For å glede samboeren min? Ja ok, men hva med meg selv? 

Meg selv. I den råste skjorta og boyfriendbuksa fra Villa JC Design <3

Jeg vet at sex er viktig i et forhold – uten sex – kan forholdet fort dø ut. Men sex er ingen selvfølge. Sex er ikke noe en bare kan ta – fordi det er viktig – fordi en selv har lyst. For min del er sex et resultat av et forhold basert på god kommunikasjon, forståelse, empati og respekt. Gir ikke Tom meg dette – kan han heller ikke forvente at jeg vil kaste meg over han som en gudegitt gave! 

Forleden dag var vi i bryllup. Barnefri!!

Vi koste oss hele dagen, kvelden og natten.Det var en slik fantastisk stemning!  Bryllup gjør virkelig noe med en. All kjærligheten, romantikken, alle de fine ordene, talene. Man blir jo litt revet med. På natten sovnet vi begge idet hodet traff puta. Vi var utslitt. Det hadde vært en lang dag – en nydelig dag.

 

Men da vi våknet derimot!……..

Tom tok initiativet og jeg – jeg hadde for første gang på lenge lyst!!! 

Jeg ble så gira og glad av denne følelsen! Jeg har nemlig over en lengre periode tenkt:

“Er det slik det skal være resten av livet mitt?” 

“Har jeg mistet min indre glød for alltid?”

“Er det sånn her det skal være? Barn, slitne foreldre, irritasjon og null sex?”

For med så mye sinne jeg har hatt mot Tom – så har jeg rett og slett ikke hatt lyst. 

Makeupsex kan kysse meg langt oppi r”%&!!holet. Ikke fader om jeg har lyst til å gi meg hen til en kar som jeg aller helst vil fike til. 

Men denne morningen var alt annerledes. Vi hadde for første gang på evigheter hatt tid til oss to sammen. Som Tom og Iselin. Ikke som et par som holder på med et sinnsykt renoveringsprosjekt. Ikke som et par som bor i koffert. Ikke som pappatom og mammaiselin – men rett og slett kun som oss. Tom og Iselin.

Og da gikk det opp for meg. Fy fader så bra dette er – når begge to virkelig har lyst!!!

Jeg har ALTFOR mange ganger gitt meg hen når jeg egentlig ikke vil – bare for å være en kul kjæreste liksom. Slippe maset. Det har selvfølgelig blitt bra etterhvert – men utganspunktet er jo ikke det. Jeg tror derfor hodet og kroppen min automatisk forbinder sex med noe negativt. Noe jeg egentlig ikke har så lyst til – jeg forbinder det med mas og dårlig samvittighet hvis jeg ikke sier ja. Sex og kroppen min er noe jeg bare gir fra meg!!! 

Det fortjener fader ikke kroppen min! Kroppen min fortjener også å ha det bra!

Kroppen min skal ikke bare gi bort sex, den skal for faen få sex den også!!!

I dette bryllupet hadde vi det så fint som par – det var så deilig å slippe å bekymre seg for barna, slippe å stresse.

Det gjorde virkelig noe med meg – og jeg håper virkelig Tom så dette.

At han så det at når Iselin ikke hadde barn eller andre gjøremål hengende over seg – så slappet hun mer av. Hun er ikke bare en kjip “kjærring” omgitt av unger og gulpekluter. Jeg håper han klarer å kople sammen det faktum at hvis han bidrar mer hjemme og avlaster meg mer – så klarer jeg automatisk å slappe mer av – jeg får mer tid til å hente meg inn – mer overskudd og dermed mer ork og lyst til å ha det hyggelig med han .

Aldri mer skal jeg gi fra meg kroppen min for å glede andre ( les: Tom ) . Vi fortjener begge å kjenne på lysten – vi fortjener begge å ha det godt. 

Skulle gjerne avsluttet med en småfrekk kommentar om at det denne helgen blir full fres, på med turnsokka! Men Tom er borte på jobb hele helgen – så..han får vente te freddan! 😉

God helg – sug – men ikke svelg. Det er en myte at det er digg. 

 

Når fader skal han forstå?????

“Jeg går bare ut og snekrer litt på terrassen jeg” – lyder det fra Tom som allerede har tatt på seg skoene.

“Nei det gjør du så faen ikke ” svarer jeg fra stua med én unge på armen, én lekende på gulvet og et stinkede hår fult av gulp.

“Du kan gjøre som meg” – fortsetter jeg. ” Du kan gjøre alt det du vil ETTER at du har tatt hånd om barna. Du kan gjøre det du vil ETTER ungene er lagt for kvelden”

Tom ser spørrende på meg. Han er bortskjemt. Han har da aldri fått et nei før?

Jeg ser tilbake på ham med selvfølge i øynene: ” Du kan snekre nå om du vil – men da får du ta med Iben ut i vogna og få henne til å sovne først”.

Tom uffer seg og påpeker hvor kjedelig det er – han vil jo ut å holde på NÅ.

Tro det eller ei – men den lille sukkertuppen suger all energi ut av en voksen kropp

Jeg skjønner han godt – jeg vil jo også gjøre alt jeg vil NÅ! Jeg vil også gjøre alt jeg vil -når jeg vil – hvor lenge jeg vil. Men det går ikke det!!! Ikke når du har barn!!! Det er derfor jeg alltid kommer meg så sent i seng – for alt jeg ellers uforstyrret kunne ha gort på dagen, må gjøres på kvelden – alene – når barna sover!!!

Han legger Iben i vogna.

“Ja også må du skifte bleie på henne først da!” Tillegger jeg med en kvass tone.

Tom uffer seg igjen, men trasker inn på badet og skifter bleie – gidder ikke kneppe igjen bodyen – lar den bare henge som en skjortel på henne. 

Jeg smiler falskt til Tom – innvendig kveler jeg ham med bare nevene. Hva inni svarteste skrukken er det som får enkelte mannfolk til å tro at det er mindre kjipt for oss mammaer?  Hva er det som får dere til å tro at det ikke er like kjedelig for oss å måtte få babyen til å sovne før vi går ut og holder på i hagen, gjøre husarbeid, blogger, går på dass eller spiser??

Jeg er forbanna på Tom. Han høster store ord og klapp på skuldrene fra alle hold. Han har jo vært så flink her. Bygd hus – bygd terrasse. Ingen som tenker på at han alltid har hatt totalt frie hender. Ingen barn som avbryter han, ingen unger som krever noe – ingen forstyrrelser . Han har kun seg selv og sitt.

For hvor er barna? Jo de har jeg!


 

My life – sånn typ hver dag!

Jeg holder på med barn dag ut og dag inn og når jeg har lagt ungene for kvelden og Tom kommer inn – da setter han seg rett ned i godstolen og spretter en pils – fornøyd med dagen. Han fortjener å slappe av nå.

Jeg sitter på gulvet og bretter 10 hauger med tøy, rydder bort etter middag og rydder badet som ser ut som en krigssone etter at tre jenter har dusjet og badet der.  Dette er så klassisk gammeldags kjønnsrollefordelig at jeg blir kvalm!

Jeg mener: Gi meg den drillen og ungefri – så skal jeg fader snekre en platting jeg óg!!! 

Tom tar uansett Iben med ut. Får henne til å sovne  – før han stille og rolig prøver å jobbe ute – uten å vekke henne.

Det tar ikke altfor lange tiden før han er inne igjen – Hun er våken.

“Fikk du gjort noe?”  smiler jeg hånlig.

Jeg gosser meg! Jubler innvendig. Der kan du se din lille j#”%&l – Det er ikke så lett å få gjort ting når du har et barn på slep.

Jeg snur meg fornøyd med hevet hode – fortsetter med middagen – for en deilig følelse – seier!

Jeg danderer middagen på et brett. Bærer det bort til terrassedøra. Nå skal vi nyte deilig mat ute i sommervarmen

Solen skinner og sommerbrisen puster lett i nakken. Jeg trer barbeint ut – men må snu.

Trappa ned til terrassen er ikke ferdig.