Skjerpings gutter, skjerpings jenter!

VG  ringte meg som avtalt i går – jeg skravlet som om jeg aldri hadde møtt folk før. Journalisten lo og jeg bablet.  Men vi klarte oss bra begge to, jeg mener; det skal godt gjøres å få med seg alt det jeg presterte å sprute ut av munnen min på så kort tid som jeg gjorde i går. 

Men jeg kan ikke noe for det. Det er et tema som setter sinnene i kok hos meg.Jeg kunne faktisk ønske jeg kunne dra rundt på skoler og holde foredrag om akkurat dette. For å informere unge at de er bra nok, både gutter og jenter.For å opplyse – for å lære.

For jeg er så frustrert; frustrert over samfunnet vårt som er så lite kritisk, frustrert over samfunnet og oss- som bare godtar.

Bare tenk på all galskapen vi finner oss i. VI skjærer i oss selv – for pokker! Gjennom hud og muskler – Vi skjærer i kroppen vår og sliper bort neseben, vi fjerner fett og putter i silikon – eller annen drit. Vi går gjennom et smertehelvete og en vanvittig prosess – men for hva? For å oppfylle samfunnet standard på skjønnhet? Når man tenker over det, så er det jo faen helt sykt! Og ingen – absolutt ingen stiller sprøsmål eller stiller seg kritiske – eller vi gjør kanskje det, men likvel bare godtar vi det.

Misforstå meg rett; Jeg respekterer de jentene som for eksempel ønsker å ta silikon i puppene, hvem er jeg til å snakke, jeg har jo fjernet 1 kg med pupp. Jeg har også skjært i kroppen. Likevel gjorde jeg det av motsatt intensjon enn mange av de som fyller på. Jeg var lei av å bare være en vandrende pupp. Uansett hva jeg kledde meg i – ble puppene mine senteret av oppmerksomhet. Jeg hadde liksom uansett en sex-appeal – selvom jeg gikk i en helt vanlig singlet og bukse. 

Jeg følte meg som et objekt som bare skulle stirres på – og jeg klandrer ikke de som stirret – jeg hadde store naturlige bryster som struttet ut. FIne var de. Men jeg var -og er jo så mye mer enn par store bryster. Jeg er jo meg. Iselin! Ikke bare hun med de store puppa. 


En gang for lenge lenge lenge siden.

Så nei, jeg skal ikke belære jenter og fortelle at det er feil å ta silikon – hvis det er du har lyst så for guds skyld gjør det. Men gjør det for deg selv! Ikke fordi alle andre , samfunnet eller menn hele tiden forteller at store pupper er deilig. 

Jeg mener, se på fotbindingen som fant sted i Kina i over 1000 år! Vi ser på det med avsky og tenker at sprøere ting enn det der…..! Vel det var faktisk skjønnhetsidelaet  på den tiden. Et skjønnhetsideal styrt av menn.  Vi ler av stammer som har store skåler i underleppa eller flere titals ringer rundt halsen. Det er jo helt absurd. Vel – det vi driver med er jo faen ikke bedre! Men vi godtar det. Igjen og igjen og igjen.

Visst er samfunnet kritisk til syltynne modeller på catwalken i det store motbildet. Anoreksi er en farlig sykdom som vi MÅ ha fokus på. Disse modellene er ikke forbilder – de er syke og styrt av en syk bransje. Dette skjønnhetsidealet er ekstremt, men det er ikke disse modellene de fleste av oss måler oss med. For klærne som vandrer fritt rundt på catwalken er sjelden eller aldri tilgjengelig for Kari Nordmann.

Nei – det kroppspresset som rammer oss mest – er det presset man opplever når man som 16-åring ikke passer i størrelse M/L på BikBok – Fordi man som 20 åring har en slappere kropp enn en eller annen treningsfrue – Fordi man som jente ikke er slank nok, lav nok, lang nok. At man som dame ikke har store nok lepper, store nok pupper eller fyldig nok hår. 

Jeg er så lei av at vi ( spesielt jenter ) skal bli styrt av andres meninger. Vi må forstå at vi er gode nok som vi er. JA vi er forskjellige og NEI vi er ikke perfekte. 


Illustrasjonsfoto hentet fra nett

Og mannfolk, de skal hele tiden fortelle oss hva de synes er vakkert og hva som ikker er pent. Jeg forstår dere mener godt, kjære gutter, når dere sier at dere ikke liker jenter med for mye sminke, som ser fake ut eller har for mye i leppene eller i puppene. Det er godt å høre at dere liker naturlige damer. Men kom ikke her å si at dere synes det er rart at flertallet av dagens unge jenter likevel følger denne trenden. For når du kikker på damer på instagram, sjekker ut profiler på tinder eller runker til pornoen din –  så er det nettopp slike damer du selv tilfredstiller dine behov til! 

Jeg er lei av damer som rakker ned på andre damer Uansett årsak. Om noen vil være jålete, om noen vil være grå, om noen liker en stil mens andre liker en annen. Om noen lever i sølibat eller andre liker sex.  Kan vi ikke bare støtte hverandre og være enige??! – For hvis kroppspresset i samfunnet skal bli lettere for oss å håndtere og hvis diskrimineringen skal avta, så må ihvertfall vi stå sammen!

VI må ihvertfall slutte å henge hverandre ut. For hvis ikke kvinner har respekt for hverandre – hvordan skal man da forvente at menn skal ha det?

Ha en fabelaktig helg! <3

xoxo Iselin


Foto: Alessandra Langum for X-life.no <3
 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg