Hvordan gå ned 10 kg på 3 måneder!

Ja hvordan går man ned 10 kg på 3 måneder?

Svaret er enkelt, men gjennomførelsen er tøff.

Den er tøff i form av selvkontroll. 

Selvkontroll over hva du putter i munn.

Jeg har nå den siste tiden ( les : 3 månedene ) ikke trent en eneste dag! Jeg har spist sukker hver eneste dag og jeg har kastet meg over alt av sjokolade og smågodt. Jeg har holdt meg unna brød og brus og den slags, men det forbannede godiset er min værste fiende! 

Jeg har også tenkt at etter påsken, da begynner jeg med sunne linjer igjen. Om jeg ikke får trent så mye så skal jeg ihvertfall være sunn. Vel – det har enda ikke skjedd. Jeg har seriøst spist sjokolade eller is hver eneste dag!!! Helt til jeg i dag våknet av en fantastisk mail fra en leser.

Ikke at det er fantastisk at denne leseren er misfornøyd med seg selv og graver i sjelen etter motivasjon, men det du ikke vet – min kjære leser – er at DU ga meg motivasjon til å ta det forbanna steget over dørstokken – den berømte dørstokkmila! For det er jeg deg evig takknemlig!!

Med nytt treningstøy og høy musikk på ørene løp jeg livshiten ut av meg i dag! Og det var så deilig! Ikke mer enn en halvtime og jeg droppet styrke – jeg ville bare komme igang uten å pushe meg for hardt. 


400 kalorier svettet bort på en kjapp halvtime – jeg kjenner formen ikke er på topp, men det er absolutt en start !<3
 

Jeg innser at trenings faktisk gjør meg lykkelig, jeg holder meg unna snop og jeg spiser sunt – jeg vil jo ikke at den seige halvtimen skal være forgjeves. Jeg føler meg ren og jeg føler meg flott. Dette til tross for at kroppen min ser helt lik ut i dag som i går. I går spiste jeg dog mye søtsaker og følte meg deretter. 

Hjernen altså! Mindfuck! 

Men jeg har bestemt meg for å ikke utsette hodet mitt for den slags tull lenger. Jeg skal la hodet og kroppen min være lykkelig. 

Jeg kopierer derfor inn mitt tidligere innlegg om hvordan jeg gikk ned 10 kg på 3 måneder. Uten å trene – eller sulte meg ihjel: 

 

Ned i vekt prosjekt – Oppskrift!

Da er dagen kommet hvor jeg skal dele min superenkle oppskrift på hvordan gå ned i vekt uten å trene eller sulte seg ihjel!

Det er dog viktig å poengtere at vi alle er unike individer og at vi da også vil få unike resultater. Noen vil kanskje gå mer ned i vekt, andre mindre.

1: Det aller første du må gjøre er å ta bilde av deg selv i truse og bh. Slik du ser ut i dag, helt ærlig og helt ekte.

Når du er igang med din nye livsstil tar du jevnt og trutt bilder av deg selv i samme posisjon, forfra og fra siden.

Dette har vært min STORE motivasjon, for når vekta ikke rikker seg, eller man har dager hvor man føler seg dårlig, kan man sammenligne bildene og SE hvilke forandring man faktisk har gjort.

Jeg er i dag mye mer opptatt av hva bildene mine viser kontra tallet på vekta. Vi er forskjellige! Vi kan veie det samme men allikevel ha totalt forskjellige kropper.

Jeg råder dere derfor til å lese mitt tidligere innlegg om å ikke sammenligne seg selv med andre : http://www.iselinguttormsen.net/#!Jeg-blottlegger-meg-selv/cyh4/557555a20cf2312d7974ae7c

2: Sett deg et mål! Skal du ned i vekt, opp i vekt eller bare stramme opp? Jeg har alltid vært en aktiv jente. Spilt fotball tre ganger i uka og derfor løpt mye, men det skjedde aldri noen ting.

Jeg trengte å bli kickstartet av en PT, som jeg fortsatt bruker i dag.

Andre kan klare det helt på egenhånd, men det gjorde ikke jeg.

Mitt mål: Bli sterk! Det gjør ikke noe om jeg har litt mage, og store lår. Jeg ville gå ned 10 kg og jeg ville bli sterk! Mine økter har derfor i seks måneder kun vært styrketrening!! Rå styrketrening!

Og det beste av alt: jeg har kun trent 2 timer i uka! 2 timer! 1 time på mandager og 1 time på torsdager!

3: Kostholdet! Vektnedgangen min har vært 80% kosthold.

På dette bildet her, har jeg ikke startet treningen min enda. Kun endret kostholdet. Fra bilde 1 til 2 er det kun 9 dager forskjell. Uten trening, kun riktig mat. Bilde 3 er etter 30 dager!

For å se hele forandringen kan du klikke inn på gårsdagen innlegg:  http://www.iselinguttormsen.net/#!Hvordan-gå-ned-10-kg-på-3-måneder/cyh4/55646cec0cf21fee13b6a18c

Kostholdsplanen jeg fikk var såre enkel: kutt ut dritmaten!

Altså ingen fancye smoothier, ingen posesupper, ingen telling av kalorier og veiing av mat. Hadde det vært tilfellet, hadde jeg ramlet av lasset for lengst!

Så slik ble det:

– Ikke noe matinntak før kl 11.30. Dette blir kalt periodisk faste og passer for meg perfekt da jeg aldri spiser frokost uansett. De første tre månedene holdt jeg meg fult og helt til dette, nå spiser jeg frokost med familien min i helgene, men med måte.

– Ikke noe inntak av flytende kalorier! Det vil si: ikke melk, ikke saft, ikke juice, ikke brus ikke alkohol. Kun vann!! Jeg drikker selvfølgelig alkohol i helgene hvis det skjer noe spesielt. Men utenom det, kun vann!

Fryser dog bær og frukt og har det oppi som isbiter hvis jeg vil ha litt smak! Forfriskende og godt!

– Kun brød og kornprodukter én gang om dagen. Jeg velger å ikke innta noe brød eller kornprodukter i løpet av hele dagen, da kan jeg nemlig kose meg på kvelden med en feit lasagne, spagetti, hvitløksbaguetter og annet snadder. Blir middagen en helt annen, ja da har jeg klart meg en hel dag uten brød og kornprodukter! 🙂

– Ingen måltid etter kl 22.00!

-Kun sukker mellom kl 1800 og kl 2200 på lørdager. Dette holdt jeg faktisk! De første tre månede hadde jeg stålkontroll på dette. Det skal sies at jeg heller ikke spiste godteri. Jeg hakket opp masse frukt og bær, nøtter og kokesjokolade og toppet det hele med krem, masse krem!!! Jeg spiste meg så sykt mett og oppblåst, men på hva? FRUKT! 🙂 

– Er jeg småsulten på dagen tar jeg frukt og nøtter ( ikke mer enn en neve nøtter om dagen ).

– Ellers har det vært rødt kjøtt, hvitt kjøtt, fisk, poteter, grønssaker, sauser, supper, spagetti, frukt, bær og egg,masse egg! 

Jeg har med andre ord spist masse og blitt god og mett, men jeg har kuttet ut dritten! Det har ikke vært sulten som har vært verst, men søtsuget. Det er tøft i starten, men etterhvert tenker man ikke over det i det hele tatt. Minner om at jeg var av typen: shit jeg har lyst på noe godt. Romsterte i alle kjøkkenskap og endte med en teskje  ( les: spiseskje! ) oppi nuttela/nugattiboksen, oboyen eller rester av isen i frysern.

Denne kostholdsplanen og kun 2 timer med beinhard styrketrening som har vært tilrettelagt meg og dagsformen har resultert i  -13 kg fett og  +6 kg i muskler. Jeg har gått fra å veie 78 kg til 65 kg.

De første ti kiloene var borte etter kun tre måneder.

Phu! sånn! Dette er min oppskrift som har fungert for meg!

For dere kan det hende det er noe helt annet som hjelper.

Går man derimot rundt og tenker på vektnedgang, trening og kosthold så gjør noe med det. Gjør det nå!  Ta kontakt med en PT nær deg.

For en billig penge ( ca 400-600 kr ) kan du få målt verdiene i kroppen din og få satt opp en kostholdsplan og treningsplan, så kan du selv bestemme om du ønsker en personlig trener for å oppnå målet ditt, eller om du vil klare deg selv.

Og for å gi dere et spark bak : Her er kontaktskjema til min personlige trener og treningssenter, kanskje sees vi ? 😉

http://www.olympusperformance.no/no/kontaktoss/

Jeg har nå funnet min nye livsstil! Jeg er ikke like knallhard på kostholdet nå som i starten, men kroppen min takler det og holder seg der den skal være. Igjen: det handler om balanse, leve og å nyte, både en sunn livsstil og livet! <3

<3 Iselin <3

 

Dette lange lyse fine håret har jeg selvfølgelig ikke lenger, jeg er kort og svart, men likevel like begeistret over hva trening og mat gjør med kropp og sjel.

I morgen skal jeg komme med et forslag jeg har til dere leserne mine som ønsker å komme i gang med trening men trenger et ekstra spark bak- kanskje kan vi komme igang sammen? 😉

Stay tuned 🙂

Iselin <3


 OBS OBS: ikke prøv disse poseringene hjemme – de er langt fra naturlige ( rumpeballene mine ser ikke så runde og fine ut i virkeligheten ) og gir mulig krampe i ryggen og lilletåa.
 

 

 

14 kommentarer
  1. Så gøy å lese, jeg har gjort det på omtrent akkurat samme måte som deg (og også fått det til 😀😀😀). Bare lurte om om du vet om PT’er som man kan bruke som ikke er tilknyttet et treningssenter. Gidder ikke melde meg inn et sted da jeg for det meste jogger og trener styrke for meg selv.

  2. Annette: så gøy å høre at det fungerte for deg også ! ?? ???? jeg vet desverre ikke om noen PT’er hvor man ikke behøver å melde seg inn på senteret. På Olympus trening må man være medlem . Koster kr 299,- i mnd tror jeg. Men du kan jo kanskje sjekke gården bootcamp på facebook. Carina Kristiansen der kjører kanskje noe eget opplegg. Hun er det verdt å høre med ?? lykke til videre med den gode innsatsen din ???? klem iselin ??

  3. hanne: Ja det sa folk når jeg gikk fra brunette til blond også, så smaken er som baken, heldigvis 🙂 Håret mitt tåler ikke mer bleking for denne gang, så får holde det friskt og mørkt fremover en stund – heller det en skalla ;D Ha en god kveld.

  4. Iselin! Du er så rå og jeg er så sinnsykt fan av deg. Jeg elsker at du byr på deg selv og tør å vise de mindre glamorøse sidene av ditt liv. Etterhvert som bloggen din vokser håper jeg du ikke blir spist opp og blir rosa og glamorøs som alle andre. Behold ærligheten din, for det er helt fantastisk å lese. Spesielt fordi du er en utrolig pen dame som tør å vise begge sider av seg selv. Jeg føler at i dagens samfunn er det enten eller. De som tør å være ærlige og vise sine svake sider er ikke opptatt av å ta seg godt ut, det er de for “gode for”. Mens de vakre mennesker har vansker for å vise sine dårlige sider, i frykt for å miste sitt image. Du klarer begge deler, og det digger jeg med deg! Null jantelov, med rom for begge deler, og det hyller jeg deg for. For du er en helt fantastisk vakker dame, med både humor og selvironi. Vi trenger flere som deg

  5. Din største fan: Så utrolig koselig! <3 Du må jo bare være en fantastisk sjel - som bruker tiden din til å gi meg slike tilbakemeldinger. Tusen takk skal du ha. Verden trenger flere som DEG <3 Ønsker deg en fantastisk helg <3 Klem Iselin

  6. Kari: jeg spiser alltid egg, pålegg, skinke , ost , frukt og grønnsaker til frokost/lunsj og kun vann. Masse vann ?? men jeg kan også spise middagsrester fra dagen før. Kyllinggryte – karbonader osv. Men aldri brød eller kornprodukter . Men jeg holder meg kun unna dette så jeg kan kose meg på kvelden. Spis yoghurt! Det er ikke det som gjør hverdagen usunn. ?? hold deg unna kaloriholdig drikke. Drikk kun vann. Og hold deg unna bakevarer og godteri. Det kan du spise i helgen og virkelig kose deg!! ?? kokosboller er forøvrig en fin søtsak på lørdager. Bedre enn smågodtposen ihvertfall ?? masse lykke til og husk at du skal spise deg god og mett. Du skal leve. Hold deg unna den logiske dritmaten, hehe, så skal du se det hjelper ???? klem Iselin

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg