Stakkars russefant!

Dette innlegget er dedikert til årets russ! Eller, det er faktisk dedikert til årets russ OG de fremtidige! 

Jeg synes så vanvittig synd på dere!

Aldri før har det eksistert et så stort press på russen som det i dag.

Det er riktig nok ikke så altfor lenge siden jeg selv var russ – eller jo det er det. Det er 10 år siden!

Det var et stort press på den tiden også altså, men mye har skjedd iløpet av ti lange år.

Det skal være russebuss – ikke en sånn liten van eller en personbil – det skal være BUSS – helst sånn trekkspill-buss har jeg skjønt – det er toppen av toppen.  Denne bussen skal pusses opp og pimpes som om det skulle være snakk om ens aller første leilighet. Det skal være skinntrekk på setene, bar, spotter, discolys, parkett på gulvet, linjer i taket, noen har til og med hatt boblebad og hva verre er – for å ikke snakke om anlegget. Du kan ikke kjøre BUSS uten det feteste anlegget. Kostnadene er store – jeg mener; det må jo koste en formue!


Bildet er hentet fra Dt.no og er av årets russebuss i 2012 – Denne kostet jentene 1,3 millioner!
 

Heldigvis er man mange på en slik buss, man jobber hardt i lang tid for å tjene penger. Egeninnsats og dugnader. Pluss noen foreldre som bidrar sterkt. 

Vet ikke hva en slik buss koster totalt. I en artikkel VG publiserte i 2008 kom det frem at en av bussene endte på totalt 1,7 millioner kroner! 1,7 millioner! Det er jo helt sinnsykt!!!! Si at gjennomsnittsbussen ligger på rundt 1 million kroner.  Og da er ikke det “egentlige navnet” avslørt enda.

For alle må jo ha et dekknavn den første perioden. Bussen blir designet under dette dekknavnet – klær, jakker, capser og diverse blir kjøpt inn med “fake” logo for å ikke røpe det egentlige temaet. 

Dra meg kjønnshåra! Det er jo helt vilt!!!

For å ikke nevne klasseskillene som blir skapt under denne sinnsyke tiden. 

De som har råd og de som er kule nok får være med på en buss – de andre, de får finne seg noe annet.  

Å det å finne seg noe annet – det er minst like fett det, hvis det ikke hadde vært for mobbingen mange av disse ungdommene blir utsatt for. Mobbing fra de som sitter i trekkspillbussen sin og synger til sin egenproduserte russelåt som har kostet ytterligere 40.000 kr. 

De stille blikkene, fnisingen, narringen, kommentarene bak ryggen – det faktum at man ikke blir respektert og akseptert som russ fordi man ikke er med i den “kule gjengen”.

Gudene skal vite at jeg ler høyt av de som behandler sine medelever slik. Både gutter og jenter. Jeg sier ikke at alle som er så “heldige” å få være med på en slik buss er nettopp slik, men det er ikke til å legge under en stol at veldig mange er det.

Til dere vil jeg si: TA DERE SAMMEN! Dere er ikke ferdig på skolen engang! Vis respekt og forståelse. Feir russetiden din, nyt den – men la andre russ få gjøre det samme! Ikke ødelegg en så vanvittig morsom og magisk tid for andre. Du vil ikke være en slik person. DERE vil ikke være sånn og ser du andre som oppfører seg slik – sett ned foten. Vis litt vagina/eller baller om du vil. 

Og til dere som ikke er på en av disse store bussene. Gudene skal vite at jeg heier på dere, enten dere frivillig har valgt å ikke være med en eller ei. Kos dere med vanen deres, personbilen, sykkelen eller bare bena dine hvis du ikke er på en buss i det hele tatt. Ikke la NOEN andre få ødelegge denne vanvittig morsomme og magiske tiden dere har i møte. Og gjør heller ikke narr av de som har brukt mye penger og tid på en stor russebuss – mange har faktisk gjort en vanvittig stor innsats for å kunne få til dette. 

Og for all del husk kjære russ;  at russetiden ikke er hele livet. Den varer tross alt kun i 17 dager. 17 Dager er ingenting i forhold til resten av livet deres.

Jeg ønsker dere alle en fantastisk russetid – kos dere – nyt – le og dans, men ikke bli en brikke i en tragisk statistikk over overdose, overgrep, vold eller død.  Kjør forsiktig – respekter sjåføren – drikk med måte – ta vare på hverandre og viktigst av alt – TA NEI FOR ET NEI!

Hilsen Rødrussen 2006 i verdens feteste lille van 😀

xoxo PowerPfffffffft Girls XD 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg