Jeg vil elske kroppen min igjen.

Dette må bli en liten oppfølger til forrige innlegg – hvor jeg skriver at jeg skal ta meg selv i nakken og endre kosthold, at jeg skal begynne å trene igjen – om ikke lenge og igjen starte på en reise hvor jeg igjen kan elske kroppen min.

 

Tusen takk for alle koselige tilbakemeldinger og støttende ord og takk til dere som leser teksten med kritiske øyne.

Jeg vil bare få klarert et par ting – for jeg ønsker absolutt ikke at man som kvinne skal stresse med kropp og utseende rett etter en fødsel og jeg ønsker ikke å femstå som en person som setter dette i fokus fremfor å la kroppen få hvile etter en intens forvandling – og ikke minst fødsel.

Jeg er fullstendig klar over at følelsene mine, nedturene ( og oppturene ) , selvfølelsen, energien og ikke minst søvnen skyldes at kroppen det siste året har vært i en enorm endring. Jeg har båret frem et barn – og født et barn. Kroppen min har skapt et liv – gitt liv!  

Og nå som lille Iben endelig er her – er vi alle litt i sjokk. Ikke bare vi foreldre  – men kroppen min også. Det er en ny hverdag som tobarnsforeldre. Lite nattesøvn og ammingen suger kreftene ut av meg og gjør meg mye mere sulten enn hva jeg pleier å være.

Hjerne og kropp er i giv akt døgnet rundt – jeg slapper liksom aldri helt av. Ikke når jeg sover heller.

Dette er derfor ikke tiden for slanking!! Men det var heller ikke det jeg ville frem til i forrige innlegg. Javisst vil jeg gå ned 10 kg. Men inkludert i disse kiloene er også mye av fødselvekten. Jeg vil derfor tro at jeg sakte men sikkert uansett vil gå litt ned i vekt i månedene som kommer – uavhening kosthold og trening. 

Men jeg har altså vært såpass usunn i forhold til hva jeg er vandt til at jeg ønsker å begynne med min gamle livstil igjen. Vi snakker ikke telling av kalorier og trening hver dag. Jeg snakker i første omgang å kunne gå noen lange turer med vogna og etter en stund kun trene 2 ganger i uken. Når det gjelder kostholdet er det ingen diett det er prat om – kun velge sunnere alternativer og bruke sunn fornuft.

Jeg har nemlig spist fine rundstykker hver dag til frokost – drukket OBOY når jeg vil – til og med spist OBOYpulver rett fra pakken når søtsuget har stått på som værst. Har jeg handlet i butikken har jeg fint tatt med det som frister – sjokolade – is – kaker, smågodt – ja you name it! Det er dette jeg skal kutte ut! 

Jeg kjenner dog at jeg ikke kan kjøre mitt gamle opplegg 100%.

Før spiste jeg ikke frokost før kl 11.30 – jeg var rett og slett ikke sulten før den tid. Det går ikke nå. Etter amming på kvelden, flere ganger om natten og tidlig morgen er jeg ofte sulten leeeenge før. Jeg går ikke og sulter frem til kl 1130 da.

I korte trekk består den nye livsstilen min av:

1) Kun brød og kornprodukter 1 gang om dagen! Jeg holde meg derfor unna havregrøt,frokostblandinger, brød og knekkerbrød til frokost. Jeg vil mye heller kunne spise en feit lasagne til middag eller loff til suppa. Blir det ingen slike produkter til middag heller – har jeg hatt en hel dag uten og det er jo bare fint – eller jeg kan unne meg noen deilige blingser til kveldsmat feks 🙂 

2) Ingen flytende kalorier. Det vil si at jeg kun drikker vann. Ingen saft, juice, saft eller brus. Alkohol drikker jeg ikke nå uansett og kaffe har jeg aldri likt. Jeg drikker dog te – men det må nå bli uten sukker 🙂

3) Ingen mat etter kl 22.00 – Det går foreløpig fint – jeg er ikke sulten etter dette tidspunktet uansett – men skulle jeg bli det – tar jeg kun litt frukt og en kopp te.

4) Kun sukker på lørdager mellom kl 1800 – 2200. Dette er min store utfording nå – nå som jeg er så sukkersyk. Men det går greit. Sist ble lørdagsgodtet mitt fruktsalat med krem og opphakkede nøtter og kokesjokolade. Det kan jeg ikke nå – da Iben får vondt i magen når jeg spiser så mye frukt. Jeg spiser derfor litt smågodt og sjokolade og kesam med bær 🙂 

Dette kombinert med noen turer i uka med Iben håper jeg at skal gjøre susen – så får jeg gradvis jobbet litt med kondisjonen før jeg etter en stund begynner å trene ordentlig igjen. 

Sist jeg gikk ned i vekt – holdt jeg kostholdsplanen 110% – jeg var helt rå og etterhvert ble det en livsstil jeg ikke måtte kjempe imot. Søtsuget ble borte og matlysten moderat 🙂 Jeg trente kun 2 ganger i uken og det har jeg tenkt denne gangen også. Kun 2 timer i uka med effektiv og hard trening 🙂

 

Så nå er jeg ihvertfall godt i gang med en ny og sunnere livstil! Jeg har klart meg fint – bortsett fra kakestykket jeg tok i dag til lunjs. Det bare lå der på bordet liksom. Tom som har kjøpt. Jeg er ikke sterkere enn som så – ikke i disse dager. Neste gang skal jeg klare å gå forbi 😀 

 

Ha en nydelig uke! 

Iselin

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg