Delt sorg er halv sorg.

Innlegget er lest og godkjent av Tom.

 

Stillhet.

Jeg har valgt det selv, å være helt stille her på bloggen den siste tiden.

Det har vært for mye følelser. Sorg, sinne, hat, frustrasjon, kjærlighet, lettelse – svik.

Jeg har nevnt i det små drypp på andre sosiale medier, facebook – instagram.

Jeg har snakket MYE om det på snap.

Bilder med en viss tekst på facebook og instagram kan tolkes forskjellig. Jeg sier egentlig ikke så mye.

Ord og ekte følelser på snapchat er borte iløpet av 24 timer, glemt iløpet av noen uker.

Et blogginnlegg derimot. Det vil være der for alltid – selv om jeg sletter det. Nettet er farlig på den måten.

Derfor har jeg valgt å være stille. Gråte i stillhet, sørge i stillhet, klikke i stillhet, kjenne på sviket i stillhet – ihvertfall så stille som jeg klarer.

 

Men nå er tiden inne. Jeg er klar. Klar for å sortere tankene mine. Klar for å snakke om det.

Et fåtall har sendt meg meldinger om jeg på død og liv må dele alt med alle hele tiden, et flertall har snakket om det bak min rygg. Folk jeg ikke kjenner, som ikke kjenner meg. Jeg har bare hørt fra noen at noen har sagt at noen har sagt. . . Men det må jeg vel nesten regne med – når jeg går offentlig ut med en slik privat krise.  Mange mener at noen ting bør holdes innad i familien.  Vel – det har ikke min samboer gjort! Han har tatt tilliten min, kjærligheten min, nedturene våre og den tøffe småbarnstiden LANGT utenfor familien. Han har rivd ut hjertet mitt, pakket sekken, løyet og funnet trøst hos andre og spesielt ei annen.

Min samboer, min mann og min kjærlighet,han jeg stolte mest på i hele verden har vært utro. Ikke som et uhell på byen – men som en aktiv søkende – og jeg – jeg sitter her sønderknust med uttalige spørsmål.  Det finnes langt verre ting som skjer i verden – men akkurat nå er min verden i grus. Alt føles som en løgn. Jeg har blitt løyet for i flere år. Livet mitt føles som en vits. JEG føler meg som en vits.

sad lonely woman
Licensed from: adrenalina / yayimages.com

 

Jeg hater ham for sine bevisste valg og løgner, jeg hater henne for å ha fortsatt etter hun skjønte at han hadde barn og samboer, jeg hater at de to har ødelagt fremtiden for oss som en familie, at de har ødelagt familien til mine barn – og jeg hater meg selv fordi jeg har latt meg lure . Samtidig elsker jeg den personen jeg nå ser at Tom er – jeg “elsker” henne for at hun hadde mot til å fortelle meg alt og jeg elsker at jeg nå for første gang på flere år setter meg selv først.

Jeg er ikke ute etter å henge ut Tom – fortelle alle hvilken drittsekk han er. For han er ikke det. Tom er fantastisk på så utrolig mange måter. Tom er ikke et ræva menneske, han har kun gjort noen ræva valg!  Istedenfor å prate har han vært stille – unnlatt å fortelle hvordan han har det  -at han ikke føler seg sett – at jeg forandret meg idet jeg ble gravid første gangen – at barna tok alt fokuset og mer til.

Jeg unnskylder ikke utroskap – tro dere meg – men det ligger så mye mer bak enn at man bare er  en drittsekk og er utro – mennesket er mer kompleks enn som så…

Men så sitter jeg her igjen. Med et blødende hjerte i hånden. Det pumper febrilskt – prøver å få oksygen – prøver å puste -overleve.

Men for hvert slag – tømmes det bare for mer blod, for glede og livslyst.

broken heart - bleeding heart
Licensed from: Mibuch / yayimages.com

Jeg – Iselin – jenta med bein i nesa – som satser med begge beina først – som har stått i dritt før – som våger å stole på -og elske igjen – som sier det hun mener – som er tydelig på hvilke verdier og holdninger hun står inne for.  Hun som prøver med sin lille stemme å være høylydt. Bære fanen når det kommer til å snakke og skrive om den triste matchokulturen, påvirkningen av pornografi, likestilling, utroskap, tillit og respekt for kvinnen. HUN er blitt lurt! Gjort til narr!!

Jeg blir med i dokumentaren #mammasjokket og samtidig som jeg sitter og prater om den slitsomme småbarnsperioden, dårlig selvfølelse, kommunikasjon og lite sex, så blir jeg bedratt. Jeg føler meg så vanvittig dum!!!

( Dokumentaren kan du forøvrig se her  – Den er sterk, rørende og fin på samme tid <3 )

 

Men så finner jeg en enorm trøst i å lette på sannheten – fortelle hvordan jeg har det og hvilket evig kaos Tom og jeg nå står i. For dette er livet! Dette er livet til så utrolig mange!! Men alle holder kjeft. Ingen sier noenting. For dette er privat – dette er flaut. Dette har ingen andre noenting med.

Så sitter vi her – en haug av mødre, kvinner og par som går igjennom nøyaktig det samme. Som er blitt sviktet, som føler seg alene, oppløst i tårer – som føler at verden raser sammen under deres føtter. Men HYSJ! Ingen må få vite det!

JlMTVA-Ghr8
Utdrag fra snapdag hos Mammahjerter

 

Og ja –  jeg har tenkt på hva mine kjære barn kommer til føle om dette – den dagen de blir gamle nok til å lete på det store nettet.

Men om de finner det – vil jeg være ærlig og fortelle at mamma og pappa hadde en tøff periode i livet. At vi kjempet sammen og at kjærligheten overvinner alt. Samtidig håper jeg de vil se hvilken bautastein mammaen deres er. At man kan tilgi og se det gode i mennesker , men sette grenser og ikke finne seg i å bli behandlet dårlig. I tillegg vil de vokse opp med en pappa som behandler deres mamma med verdighet og kjærlighet. Jeg håper de vil se at en slik mann som pappaen deres er – er en type mann de selv vil finne en framtid med.  Mine barn kommer til å bli sterke selvstendige jenter med ryggrad, bein i nesa og masse kjærlighet! <3

 

Verden vi lever i dag er så annerledes enn før. Vi blir så vanvittig påvirket av alt rundt oss og LIVET  selv er blitt en tabu. Jeg orker ikke være med på den seilasen! Jeg vil vise det gode og det dårlige. Lyse dager og mørke netter. Delt glede er dobbel glede. Delt sorg er halv sorg.

 

Alt negativt snakk fra folk orker jeg rett og slett ikke bry meg om  – for når jeg ser at det jeg  formidler betyr noe for andre – så forstår jeg at dette er rett! <3

Et utdrag av meldinger som sendes til meg hver dag.

Tom og jeg har en lang reise fremfor oss – vi må begynne forfra – med blanke ark. Men vi skal stå i det. De tunge dagene og sorgfulle nettene , de gode stundene og den endeløse kjærligheten. Alle tårene – alle klemmene. Vi skal omfavne det!!

Tom er ikke en drittsekk for å ha driti seg ut, og jeg er ikke dum liten jente som i det hele tatt velger å gi ham en sjanse.

Vi er bare to mennesker. To mennesker som elsker, som føler, som feiler, som  sørger, som hater, som innser og som tilgir. Vi er bare to mennesker som lever.

Og vi skal leve sammen. Som kjærester, sjelevenner og foreldre – nærmere hverandre og sterkere enn noen gang før!

 

P.s – Om trollene der ute tør vise i seg i sola- så ber jeg om saklighet.

 

 

78 kommentarer
  1. Jeg hyller deg !!
   Verden er ikke så svart/hvit at det er enten eller når man havner i en slik situasjon.
   Kanskje dette blir den største lærdommen for dere begge , mest sannsynlig vil dere komme sterkere ut av det når dere begge jobber mot det samme målet.
   Aldri ville kanskje tom innsett hvor inderlig høyt han elsker deg og hvor enormt lykkelig du gjøre han, hvis det ikke hadde vært for denne runden dere nå må ta.
   Aldri ville han kanskje ikke forstått hvor høyt DU elsker han , før han så på nært hold hva hans valg gjorde med deg.
   Det blir ikke lett, jeg lover deg. Det går ikke over om en uke eller en måned, men når det gradvis slipper taket så lover jeg deg at dette er det beste som har skjedd dere når dere ser hvor sterke dere sammen er ❤

  2. Fortsett å holde hodet høyt hevet, folk snakker uansett hvordan man håndterer en slik sak. Hadde du ikke snakket om det offentlig hadde folk ment noe om det også, at du fremstilte tilværelsen perfekt selvom den ikke var det. Det er så utrolig viktig at noen tør å ta ordet til munnen og si det slik det er! All ære til deg !

  3. Jeg syntes det er fælt at gutter syntes spenning og lyst er viktigere enn familie, trygghet og respekt! Det er jo det som er viktigst i livet, å skjønne at ikke hver dag er en dans på roser og med masse sexlyst, med små barn og jobb 😥 Å det er så vanskelig å bygge opp igjen, den tryggheten og respekten! Håper aldri jeg opplever det du har opplevd, å ønsker deg all lykke Iselin! ❤

  4. Så utrolig bra skrevet! Elsker at du fjerner tabuet fra dette, og tør å dele. Det å velge å ikke stå i det alene er viktig! Jeg har selv opplevd noe av det samme, og man føler seg flau, og vil ikke snakke om det – men den som egentlig burde være flau er personen som har vært utro. Du beskriver følelsene jeg selv har hatt så godt. Man har lyst å sparke og slå, man kjenner det fysisk gjør vondt i magen, man blir kvalm og må kaste opp, man griner og hulker til det er tomt for tårer og man føler seg så utrolig knust. Også har man selvsagt gode dager, men det snur så fort… Man sier at et hjerte er som et papir, hvis du krøller det sammen for så å prøve å rette det ut igjen og fikse det vil det aldri bli like bra som det var. Og ikke minst – sjalusien! Føle at man hele tiden må sjekke alle mulige sosiale medier, og plutselig få panikk i hverdagslige gjøremål. Men, man er ikke en fæl person selv om man har tatt fæle valg. Jeg heier masse på dere, og på kjærligheten!! Takk for at du deler!<3

  5. For en fantastisk dame du er⭐💪💓
   Snakker rett fra levra og legger ikke skjul på livets (noen ganger harde) realiteter. Tusen takk for at du tør å dele det ingen andre tør. Du er tøffere enn toget👊!
   TUSEN TAKK for at du er deg💓You are amazing🌟

  6. Beklager, men fy søren for en drittsekk ! Min samboer hadde ikke fått noe respekt for meg om han hadde gjort noe sånn mot oss. Du er utrolig sterk. Og det er så flott at du deler dette. For jeg tror det er mange som går igjennom nettopp dette. Spesielt etter at man får barn sammen. Det er jo normalt at vi damer får litt mer fokus på barna, enn sex og samliv. Og det er jo helt riktig. Synes jeg ihvertfall. Masse lykke til !

  7. Du er så fantastisk! Jeg føler så med deg ❤️ Du er sterk som ikke bare står i det, tilgir og ser fremover men som også deler det med omverden! Det er som du sier veldig tabubelagt, men så viktig! Og vanlig! Jeg gikk gjennom noe lignende med min babydaddy. Det var tungt, ensomt og flaut. Han klarte aldri å innrømme noe som helst, selvom jeg visste.. det går ikke an å jobbe med når det bare fornektes, så jeg gjorde det slutt. Beste jeg har gjort! Men vi er gode venner og samarbeider godt om omsorgen for den lille jenta vår 🙂 om dere klarer dere er det helt fantastisk, vær ærlige og hold ut i stormen! Hvis ikke vil dere også klare dere, men ikke gi opp uten en kamp ❤️ Ønsker dere alt godt!

  8. Jeg vet, og forstår dessverre så alt for godt. Jeg kjenner meg så igjen. Heldigvis kom hans svik mot meg mye tidligere enn ditt, før hus, barn og 2 biler. Nå har vi alt det, pluss en blomstrende, uendelig kjærlighet og vissheten om at sammen klarer vi ALT. Og den vissheten har kommet veldig godt med. Noen ganger trenger man bare en stor, vond STOPPknapp, for å måtte pause litt, se ting fra utsiden og revurdere i hvilken vei forholdet er på vei. Jeg tror ikke vi hadde hatt den styrken vi har i dag, hvis ikke han dreit seg ut, og så at jeg fremdeles valgte han og oss. Jeg håper deres forsøk på å satse er like vellykket som vårt <3 Jeg ønsker deg bare alt godt.
   Og takk for at du setter fokus på at alt er ikke bare svart/hvitt, og viser alle moralister og bedrevitere at vi som tilgir svik ikke nødvendigvis er svake og kuede kvinner med dårlig selvtillit.

  9. Utrolig bra skrevet. Tusen takk for at du deler.❤️ Det gjør både godt og vondt å lese dette ettersom jeg har vært gjennom akkurat det samme. Valgte også det samme som deg, og i dag har vi det veldig bra sammen. Du ble forresten kjent for meg etter Mammasjokket. Synes du var så rå at jeg faktisk måtte Google deg for å finne bloggen din.😁🙈Samboeren min kommenterte hvor kul og utrolig pen du er, da vi så Mammasjokket sammen. Klem😘

  10. Håper dere kommer dere igjennom det. Du er veldig sterk som har bestemt deg for å prøve, vet ikke om jeg hadde klart det samme. Utroskap er min store skrekk, er så vondt å bli løyet til av noen man elsker. Det er så utrolig mye man må gi slipp på om man velger å gå, men ikke ødelegg deg selv for å bli heller. Lykke til <3 leser egentlig aldri blogger, men denne er sykt bra. Hadde omtrent lik fødselsopplevelse som deg. Fortsett å dele, du er tøff 😁

  11. Herlighet! Jeg heier på den fineste jeg vet om for tiden og på lange, lange tider – både på innsiden og utsiden – DEG! Sterkere, flottere, stautere dame skal en lete godt og lenge etter! Flere som deg, mye mer deg <3

  12. Jeg husker så godt når jeg så på videoen din, Historien om K. Ikke mange dagene etterpå la du ut blide på insta, og av en eller annen grunn skjønte jeg hva som hadde skjedd med en gang. Så rart å si om ei jeg bare har fulgt kun gjennom nett.
   Jeg var så heldig å fikk se dagene du hadde på mammahjerter etter at du fant det ut, og jeg skal være ærlig å innrømme at det er noe av det mest ekte og råeste jeg har sett gjennom en telefonskjerm. Jeg høljgrein så hele huset ville blitt reint.
   Jeg fikk så vondt langt inne i sjelerota mi, men samtidig så tenkte jeg litt sånn.. «er det ei som ville stått stødigst i en slik storm så må det være hun» type tanke. Og det mener jeg. For du er faen meg sterk! Du skal ha all respekt for å dele og være så åpen mot et helt ukjent publikum. All applaus til deg! Du er ei knakanes strålende damemenneske, og Tom er virkelig heldig som har deg. Det samme med jentene dine!
   Måtte kjærligheten vinne over alt ❤️
   Masse varme klemmer fra Grimstad

  13. Ønsker dere all lykke til i tiden fremover! Du viser en enorm raushet i din vilje til å tilgi. Forholdet deres skal bygges opp igjen og veien blir fylt med sinne, gråt, frustrasjon, men forhåpentligvis også nære samtaler, glede og latter. En prosess som forhåpentligvis bringer dere nærmere hverandre.
   Din samboers opplever at du forandret deg etter at dere fikk barn. Dette gjør meg så sint, oppgitt, trist og lei. Ikke på deg eller på din samboer. Men på samfunnets innretning og de skyhøye forventningene som stilles til småbarnsfamilier hver en jævla dag. Begge skal jobbe fullt, huset skal være skinnende rent, alle skal spise sunt og barna skal få den optimale omsorg. På toppen av det hele skal parforholdet og samlivet gå på skinner, det skal være tid til trening, venner, fritid. En ekstra “belastning” er det for kvinner som i tillegg skal gjennomgå svangerskap, fødsel og amming (og helst uten at det skal synes på kroppen etterpå). Hvem faen er det som ikke forandrer seg etter dette? Småbarnsperioden er for de fleste familier en unntakstilstand – vi må aldri slutte å gi inntrykk av noe annet.
   Det er så mange bidrar til en tåkelegging av dette, som gir inntrykk av småbarnslivet er en dans på rosa fluffy skyer. Heldigvis, HELDIGVIS er det noen som sier “føkk dette – her er realitetene!” Du er en av de. Takk!

  14. Elsker din ærlighet, herlighet og galhet 🌈😉😘❤️ Heier på dere to, kjærligheten, livet og galskapen 🤙🏻✨💎😅

  15. Hei.
   Jeg skriver og stryker ut det jeg skriver hele tiden. Får liksom ikke sagt det jeg vil. Jeg tror jeg bare vil si takk for at du deler. Takk for at du åpner opp for tabuer som dette. Ønsker dere lykke til. Ekstra kjærlighet til barna deres♥️

  16. Du er knalltøff. Jeg tror ikke jeg hadde klart å fortsette et samliv etter noe sånt. Jeg kunne tilgitt, men vi måtte nok fortsatt hver for oss. Jeg hadde ikke taklet bildene i hodet.
   Men all respekt for at dere ikke gir dere. Håper bare ikke det har satt sår som aldri vil gro. Dere er røffe som står frem om dette. Ønsker dere all lykke.

  17. For ei RÅ jente du er!🙌🏻
   Tusen takk som deler – Eneste måten å få knekt tabuer på. For hvor mange tror du ikke har valgt å gå ifra sin partner etter et feilgrep fordi samfunnet liksom ikke tolererer disse feilgrepene? At det på en måte forventes at man skal kaste alt det fine man har på båten for et feilskjær. Om flere hadde delt, vært åpne, våget å bryte tabuer, så hadde det kanskje vært flere som også ville ment at det å bli, -det er dét som er det tøffe valget i en slik situasjon. Sier ikke at det ikke er tøft å gå, hele situasjonen er jo kjempetøff i seg selv. Men det er jammen verdt å jobbe for!
   Ønsker deg all mulig styrke og kjærlighet – You go girl!👊🏻

  18. Takk som deler, veldig bra skrevet. Godt og vondt på samme tid, da jeg var gjennom noe lignende for noen år siden.
   Heier på dere, måtte kjærligheten seire!

  19. Takk for at du deler! Jeg føler meg endelig «normal» og ikke alene om mine tanker etter jeg fikk barn. Det er som å høre om vårt eget forhold. Opplevde det samme for 1 år siden, og det er jaggu en kamp. Jeg derimot tvang samboer til å holde det helt hemmelig. Ingen skulle vite. Jeg var så flau – så flau over at han hadde gjort dette mot vår familie. Men jeg innser nå, etter jeg har fulgt deg – at det er han som bør skamme seg og at jeg har reagert på en helt naturlig måte med masse følelser som har boblet over. Jeg også har nektet han byturer, Snapchat osv. nå i etterkant, og følt meg som en drittkjærring som setter kjæresten i fengsel. Derfor var det så godt å høre at dette er normalt og det som TRENGS for å bygge opp tilgitt igjen. Jeg tvinger samboeren til å se noe av det du legger ut på snap, så han kan lære litt. Tusen takk igjen, du er akkurat en samfunnet trenger! Jeg heier på deg ❤️

  20. Ønsker deg, dine og dere alt godt fremover❤❤❤❤Håper selv jeg finner en kvinne som deg!, Samtidig håper jeg også at menn kan finne lærdom og inspirasjon til å bli halvparten så mann for sin kvinne, som du er kvinne for din mann. Har STOR respekt for den kvinnen, søsteren, datteren og mammaen du er, Iselin! Keep it going🤗🤞❤

  21. Hei Iselin
   Jeg er en pappa som har blitt bedratt av kona. Leste igjennom blogginnlegget ditt å det kunne nesten vært skrevet av meg.
   Jeg fikk vite om utroskapen hennes for 13 måneder siden.
   Fremdeles så kan noen minutter i løpet av en dag være fryktelig vonde, andre dager deler av dagen.
   Jeg kan snu fra å virkelig kjenne genuin kjærlighet til hat på få sekunder.
   Hvis jeg ser filmer eller leser om utroskap kommer en ny klump i magen. Hvor lenge vil jeg ha det slik?
   Jeg er fryktelig sliten og sliter med tilliten, tenker noen ganger om det er mulig for henne å bygge den opp igjen. Vi går i parterapi og jeg håper at det får forholdet og tankene på rett kjøl.
   Jeg unner ingen å oppleve utroskap, men en som er utro burde få kjenne smerten.
   Takk for at du deler, ufattelig tøft gjort.

  22. Hei Iselin, jeg vil starte med å fortelle at jeg har aldri tidligere har følt noen behov for å skrive i noe kommentarfelt, og har heller aldri lest en blogg. Når jeg leste artikkelen din i VG, ble jeg så imponert av deg som person at du fikk meg til å gjøre begge deler. Den styrken du viser, både ved å fortelle din historie og samtidig være så nyansert og balansert, sier alt om din personlighet. Det å klare å stå i den smerten, og samtidig være så reflektert er rett og slett imponerende. Jeg ønsker deg og mannen din all lykke i fremtiden.
   PS. Du har fått en ny følger til bloggen din😊

  23. Tusen takk for at du deler❤️
   Mange følelser dukker opp igjen etter flere år med bitterhet over å ha opplevd det samme. Jeg beundrer deg for målrettetheten din! At du ikke ble liten, men stor og sterk!
   Min eks innrømmet ingenting, tvert imot har han forsøkt å snu alt mot meg. Men jeg vet, jeg fant bevis. Han var ikke tro.
   Fantastisk å lese at det er mulig å fortsette som et styrket par, og jeg heier på dere!
   Nå er jeg gravid med en ny mann, og jeg kjenner på frykten for at jeg skal bli oppslukt av mammarollen og at vi mister kontakten vi har nå…
   Tusen takk for påminnelsen❤️

  24. Hei
   Leste om dere i Dagbladet. Utrolig tøft gjort av begge. At begge tar ansvar og våger vise det. Alt må ikke sies og sett grensene sammen. Lykke til:-)

  25. Kjære Iselin,
   Jeg opplevde at samboer gjennom 11år , far til vårt barn og bonuspappa til mine tre store barn, var utro i fjor. Jeg valgte også å satse på forholdet selv om det strider mot alle prinsippene jeg hadde. Jeg var også veldig åpen om det til alle venner og på arbeidsplassen, for det endrer deg veldig som person å gå gjennom en traumatisk hendelse som dette. Å søke på nettet etter “hvordan komme seg videre etter utroskap” ol, gir ingen håp for å klare det. Historiene som kommer ut, og kommentarer som skrives er alltid etter brudd pga utroskap, eller fra folk med samme prinsipper som meg, men som ikke har opplevd det å stå der selv. Vi skulle hatt en facebookgruppe for oss som ønsker å klare dette, med muligheter til gode råd om hvordan takle den ødelagte selvfølelsen man får, og hvordan man kan først og fremst bygge opp seg selv som menneske igjen i forholdet. Nå ett år senere, har vi det bedre enn noen gang sammen, men det er bittert at utroskapen ligger i bunn. Det er gode dager og fremdeles mange dårlige. Vi er ikke i nærheten av å være ferdigjobbet, men vi jobber – hver dag!! Jeg er fremdeles ikke meg selv enda, men innimellom klarer jeg å smile -på ekte. Ønsker dere lykke til. Uansett hva som skjer så kan man i alle fall si at man prøvde alt!

  26. Jeg er utro…
   Ikke sånn utro at jeg har ei fast dame på si, men jeg søker oppmerksomhet hos andre, og gjør mye annet som ikke ville falt i god jord hadde det blitt oppdaget.
   Hvorfor er jeg utro?
   Jeg trenger oppmerksomhet. Jeg trenger å føle meg sett. Jeg trenger å vite at jeg er attraktiv. Jeg er glad i spenning og sex. Min kone klarer ikke tilfredsstille dette. Men jeg er uhyre glad i henne for det. Og barna våre. Vi har det faktisk ganske bra på alle andre fronter.
   Hvorfor setter jeg sex og spenning over familieliv?
   Det er et premiss jeg ikke er enig i. Jeg setter familielivet først, men jeg har altså et liv på siden. Jeg tar en risiko, men sørger for at den er så minimal at sjansene for at det blir oppdaget er minimal. Ingen spor. Ingen meldinger eller bilder på mobilen. Blir jeg tatt må jeg stå til ansvar. Det er jeg klar over.
   Hvordan kan jeg rettferdiggjøre det jeg gjør?
   Jeg lever bare ett liv. Og jeg lever i en verden som er dårlig tilpasset menn. Jeg lever som en moderne “myk” mann. Jeg tar oppvasken. Jeg henter i barnehagen. Jeg hjelper til med lekser og er sammen med døtrene mine hver dag. Stiller opp når det trengs. Jeg gir uendelig mye kjærlighet hver eneste dag. Forteller min kone hvor flott hun er, jeg kjøper blomster, jeg prater om følelser. Jeg drikker te om kvelden og prater med min kone. Lytter og hører på hennes tanker, følelser og problemer. Jeg jobber mer enn henne, tjener mest penger. Jeg går ikke på byen, jeg “henger ikke med gutta”. Jeg har ofret alt jeg tidligere syntes var gøy for å prioritere henne og familien. Alle pengene jeg tjener går til familien. Jeg bruker aldri noe på meg selv.
   Inni meg bobler det. Jeg lengter etter å være en villmann. Det føles ut som om alt av manndom blir kvelt. Det føles ut som om jeg undertrykker sider ved meg fordi alle mener det er riktig. Selv jeg mener at det “er riktig”. Men følelsene, lystene, lengselen etter å være mann – den er der like fullt.
   Ventilen min er mitt dobbeltliv. Et sted der jeg kan leve ut en del av meg jeg ikke klarer å undertrykke. Som kona min ikke har forståelse for eksisterer – og som jeg ikke får utløp for noe sted. Når vi en sjelden gang har sex – er det samme “løpet” hver gang. Hun kommer (Med samme faste hjelpemiddel). Jeg kommer. Samme stilling. Samme rom. Samme seng. Samme tid på døgnet.
   Alle forsøk på å prate om dette, endre dette, eller variere dette har strandet. Jeg har forsøkt alle triksene i boka. Men småbarnslivet krever sitt – og sexlysten til min kone er lavere enn noensinne. Problemet er at min ikke er det. Og kjønnsdriften er utrolig sterk.
   Jeg tror nok også at deler av problemet er at jeg – før jeg møtte henne – var bortskjemt på markedet. Jeg levde tildels et utsvevende liv med mye spenning og mange damer. Jeg fikk konstant bekreftet hvor attraktiv jeg var, og selvtilliten min bygde seg delvis opp på dette grunnlaget. Nå får jeg ikke denne bekreftelsen av min kone lenger – jeg får høre hvor god far jeg er, hvor fantastisk god kjæreste jeg er, hvor snill jeg er, hvor søt jeg er, hvor god jeg er, hvor flink jeg er….
   For dere som har opplevd utroskap, og som kan kjenne igjen partneren deres i meg. Dere skal vite en ting: Vi elsker dere høyere enn noen annen. Det finnes kun en kvinne i vårt liv. Men noen av oss “drittsekker” har behov vi ikke får utløp for i vårt vanlige liv. Og vi tar risiko – noen er dumme/skjødesløs nok til å ta etter min mening en alt for høy risiko. Men det er ikke fordi vi ønsker å såre dere, eller ødelegge det vi har. På ingen måte. Jeg anser det som mitt øverste ansvar ikke å såre min kone. Men jeg lever alt for godt med at så lenge jeg er forsiktig nok – så oppdager hun det ikke, og da sårer jeg henne ikke.
   Dette er ikke et forsøk på å få sympati eller rettferdiggjøre mitt valg. Jeg ville bare dele “en utro manns/drittsekks” side – og jeg forventer at dette vil møte sterk motbør. Noe annet ville vært rart.
   Lykke til alle dere som har opplevd dette. Men ikke være for harde mot dere selv – dette er også endel av livet for mange.

  27. Kjære Iselin! Jeg anbefaler deg å høre på siste episode podcasten til Ida Fladen (Ida med hjertet i hånden), om du ikke har hørt den allerede. Lisa Tønne er gjest og snakker om hvordan hun og mannen jobbet seg gjennom krisen da hun oppdaget at han var utro. Jeg synes hun sa veldig mye fint og nyttig om hvordan man kan som par kan jobbe seg gjennom noe sånt. Stå på videre, du er råsterk!

  28. Heier på dere.
   Jeg tenker ikke at utroskap er noe man bevisst gjør MOT den andre. Han har nok ikke tenkt at han skal være utro for å såre dere, problemet er vel snarere at de som er utro IKKE tenker, eller at de kun tenker på seg selv og egne behov. Har selv opplevd utroskap, og selv om detaljene i seg selv er utrolig sårende, så er faktisk det verste alle løgnene!
   Det å finne ut at den man elsker, lyver, lurer, går bak din rygg, misbruker tilliten din, det er det som sårer mest. For oss gikk det ikke bra. Jeg gjorde som deg, raste ut med all min frustrasjon til “hele verden”, han var angrende og lot meg gjøre det…..godtok alt fordi han var redd for å miste meg, sa han. Det var oppturer og nedturer, men etter et år ble det helt klart at jeg aldri kunne klare å stole på ham igjen, noe fundamentalt var ødelagt mellom oss.
   Til tross for dette så har jeg sett andre par som har klart det, men det krever nok enorm vilje og innsats fra dere begge. Jeg håper dere lykkes og jeg håper at terapien vil hjelpe, ham først og fremst, til å kunne kommunisere ærligere. Jeg tror ikke mennesker nødvendigvis er skapt for å være monogame, og jeg tror også det er mulig å elske flere, å ha kjærlighet til mer enn en person, forelske seg, tenne på eller være nysgjerrig på andre, selv om man er i et forhold, men da må man ihvertfall ha baller nok til å snakke om det med sin partner og finne løsninger/grenser sammen.
   Livet får man noen ganger midt i fleisen og jeg misunner dere ikke akkurat nå, men beundrer deg/dere for å stå i det og dele det som er vondt.
   Lykke til <3

  29. Hei Iselin. Jeg har stått i det samme som deg. Valget (eller ikke-valget) mitt var annerledes enn ditt. Det er vanvittig tøft å stå frem slik du gjør, men jeg tenker at det er andre parter her som kanskje burde hatt et overordnet behov for å ikke få dette kringkastet til hele verden. Nemlig barna dine. Og jeg lurer på om en mann tåler en slik ydmykelse som dette faktisk er? Selv om han er en fordømt drittsekk og fortjener all din vrede og forakt. Kanskje dere kunne jobbet gjennom dette uten å la hele verden få vite om det. Jeg hadde nok valgt en engere krets, hvilket jeg også gjorde, av hensyn til barna. Jeg forstår at det jeg sier ikke er hva du ønsker å høre nå. Å velge å bli med barnas far etter et slikt svik står det respekt av og jeg ønsker dere lykke til. Jeg tenker bare at å stå frem slik kanskje har motsatt effekt av hva du ønsker å oppnå: En mann som er totalt ydmyket (han får som fortjent) som kanskje som en følge ikke takler å være i forholdet, og uskyldige barn og en hel verden som får vite om private anliggende mellom mor og far. Og til “Utro”. Sannheten kommer alltid frem. Konas radar vil nok etter hvert peile inn at noe ikke stemmer. Det gjorde min.

  30. Uff, stakkars deg. Gått igjennom det samme. Værste eg har vert med på noen gang.de som ikkje har vert ute for dette har aldrig noen gang mulighet til og forstå hvor vondt det faktisk er. Gikk ikkje an og fikse for min del. Tips på veien. Skal dere komme dere igjennom dette må du faktisk bare legge det bort. Ikkje gnege på det til din samboer. En må starte med blanke ark. Det klarte ikkje eg. Det satt for dypt. Lykke til

  31. Heier på dere.
   Jeg tenker ikke at utroskap er noe man bevisst gjør MOT den andre. Han har nok ikke tenkt at han skal være utro for å såre dere, problemet er vel snarere at de som er utro IKKE tenker, eller at de kun tenker på seg selv og egne behov.
   Har selv opplevd utroskap, og selv om detaljene i seg selv er utrolig sårende, så er faktisk det verste alle løgnene!
   Det å finne ut at den man elsker lyver, lurer, går bak din rygg, misbruker tilliten din, det er det som sårer mest. For oss gikk det ikke bra. Jeg gjorde som deg, raste ut all min frustrasjon til “hele verden”, han var angrende og lot meg gjøre det…..godtok alt fordi han var redd for å miste meg, sa han. Det var oppturer og nedturer, men etter et år ble det helt klart at jeg aldri kunne klare å stole på ham igjen, noe fundamentalt var ødelagt mellom oss.
   Til tross for dette så har jeg sett andre par som har klart det, men det krever nok enorm vilje og innsats fra dere begge. Jeg håper dere lykkes og jeg håper at terapien vil hjelpe, ham først og fremst, til å kunne kommunisere ærligere.
   Jeg tror ikke mennesker nødvendigvis er skapt for å være monogame, og jeg tror også det er mulig å elske flere, å ha kjærlighet til mer enn en person, eller å forelske seg, tenne på eller være nysgjerrig på andre selv om man er i et forhold, men da må man ihvertfall ha baller nok til å snakke om det med sin partner, og finne løsninger/grenser sammen.
   Livet får man noen ganger midt i fleisen og jeg misunner dere ikke akkurat nå, men beundrer deg/dere for å stå i det og dele det som er vondt.
   Lykke til <3

  32. Leste kommentaren til «Utro» og det han skriver treffer veldig. Jeg er kliss lik, men strekker det ikke lenger enn at jeg trekker meg unna når oppmerksomheten er i ferd med å gli ut. Her er det ikke snakk om et kyss en gang. Men skulle det skje så ville jeg ikke bli veldig sjokket.
   Det er så tungt så tung – å se min kone, elske henne over alt på jord, men likevel ha et behov som hun ikke fyller. Jeg legger alle kluter til for å ha mitt på det tørre og det har nå holdt i mange år. Når det er sagt så vil jeg tro min kone har det samme. Hun har behov jeg ikke greier å utfylle. Dette på tross av at jeg er 110% «med». Men hun mangler nok nærhet og det ene etter det andre. Kanskje hun sprekker før meg?
   De kidza er noen små-djevler som spiser oss begge opp. Finnes ikke skapninger som er mer egoistiske, kyniske, sympatiløse, empatiløse enn små barn. Likevel er de så søte og vi elsker de over alt på jord. Ikke lett disse greiene, syns jeg……

  33. Kan ikje sei aent enn lykke te…
   Håpe dokk finne kverandre på ein ny og sterkere måte…
   Hatten av for deg så tørr å ver ærlige og t å tilgi andre… kanskje me andre har noe å lære?
   Masse masse lykke te…

  34. Heldigvis, eller dessverre, kommer ikke alltid sannheten frem. Kanskje på film, men i virkeligheten dør de fleste av oss med flere skjelletter i skapet.
   Noen klarer å leve livet gjennom med en byrde, andre klarer det ikke. Noen vil si at det er egoistisk og feigt å holde dette skjult, andre vil si at det er egoistisk og feigt å “komme frem”. Bullshit sier du? Tenk på det:
   Hvis jeg er utro én gang, og aldri gjør det igjen – å bære på denne skammen, den dårlige samvittigheten og løgnen er en belastning for meg. En straff om du vil. Det ville vært deilig å slippe alt ut, fortelle om det, “lette samvittigheten”. Det innebærer også at din partner blir såret. Man ødelegger kanskje forholdet. Barna mister kjernefamilien. Alt fordi du bare ikke klarte å holde kjeft og ta straffen din i det skjulte.
   Det er en grunn til at mange sier: “Er du utro – så ikke la meg vite det”. Noen synes det er best ikke å vite. Det er altså to løsninger: Man kan gjøre det “alle” mener er riktig og fortelle om det og dermed involvere et uskyldig menneske i din egen faenskap. Eller man kan ta straffen i stillhet og holde kjeft og samtidig unngå å såre et annet menneske.
   Jeg kan bare prate for meg selv. Men er min partner utro mod meg håper jeg at vedkommende har gjort en god jobb med å skjule det, slik at jeg aldri finner det ut.

  35. Bra dere prøver å finne ut av ting. Men jo, din mann er en drittsekk. “Følte han ikke ble sett”, helt alvorlig.. håper dere finner ut av ting og din mann behandler deg som en prinsesse resten av livet!

  36. Oppdaget at min kone var utro mot meg et par uker etter vi giftet oss. Gikk med en følelse de neste årene på at uansett hva jeg gjorde for å satse på oss så ville dette skje igjen. Men jeg satset. Vi fikk barn, kjøpte hus og så skjedde det igjen. Denne gangen gjorde jeg det slutt da jeg var lei av å bli såret. Jeg opplevde ikke det samme som deg. Jeg opplevde ikke å se at hun ikke var en drittsekk. Etter jeg avsluttet ekteskapet har jeg blitt møtt med beskyldinger, blitt fratatt all tid med barna da mor ikke engang vil la de ringe meg og økonomien min er ødelagt etter flere runder i retten der hun gjorde krav på hus og alle verdier. Det endte opp med at jeg måtte signere over alt til henne før vi en gang kom til skifteretten ettersom at jeg allerede hadde brukt flere hundre tusen på advokat og ikke hadde råd til mer. Verdt å bemerke at gamle konemor hadde fri rettshjelp. Jeg har mistet troa på kvinner etter dette. Jeg involverer meg aldri med de igjen. Jeg er ikke lettskremt, men når min kone er utro mot meg, ødelegger ekteskapet, holder barna unna meg og tar alt vi eide så klarer jeg ikke se det gode i det mennesket. Utroskap er så godt som aldri en hendelse som kun skjer en gang…

  37. Jeg føler sånn med deg ❤️ Er i samme situasjon. Mannen min har også vært utro. Det er skrekkelig vondt. Føles som om grunnen raser bort under føttene. Overgangen til å bli mor var krevende for meg. Over lengre tid har ikke mannen min følt seg verdsatt og sett. Jeg unnskylder heller ikke utroskap, men ønsker å tilgi. Det er sammensatt og komplekst. «Den svake kan aldri tilgi. Tilgivelse er den sterkes egenskap». Vi har fått gode råd i parterapi og har blitt utrolig mye bedre på å se hverandre og være oppriktig interessert i hverandre. Alle gode tanker til dere ❤️

  38. Flere som greier seg etter utroskap, men er en veldig lite prosent. Er tilliten brudd, så er det vanligvis vanskelig å bygge det opp igjen! Håper virkelig at du er klar for å bære på dette resten av livet. Det gjør min mor som har blitt løyet til i flere år og har det vondt til denne dag (hun er et helt annet menneske)! 🙁 Heier på deg!

  39. Tenker på deg!:) Har fulgt bloggen din i flere år og digget den ærlige fremstillingen av et familieliv! Samliv er på godt og på vondt (nå mener jeg ikke utroskapen) og det er herlig med de som tør å snakke høyt om det!
   Jeg synes du er tøff som satser videre og prøver å redde forholdet. Jeg håper også at du tenker nøye gjennom hva du vil ha i en partner, og om dette er noe du får/har fått. Hvis du hører på podcasten om Jørginge (funkygine) og hennes utroskaphistorie, så snakket de heller ikke samme språk, og hun fant ut at han aldri kom til å være der like mye for henne som det hun ønsket. Hun havnet i et evig jag etter kjærligheten hun aldri helt fikk av han, og det føltes ikke bra. Da blir man en dårlig versjon av seg selv fordi man krever, krever, krever og den andre parten føler at den aldri strekker til. I et forhold bør man bygge hverandre opp, ikke bryte hverandre ned.
   Håper dere finner ut av det! Og hvis dere ikke gjør det, så husk at du er en helt fantastisk person for noen andre der ute, selv om det ikke kjennes slik ut nå:) Varme klemmer til deg!

  40. God kveld 😀
   Har lest og sett både blogg, Snap og insta de siste dagene, og følte så utrolig med deg på den ene i dag. Der følelsene spratt ut etter en hyggelig dag med din kjære.
   Kjenner meg så igjen i dette, og kan nå etter 3 år etter hendelsen hos oss kjenne på det samme.. (ja, jeg er også en av de som har blitt bedratt)
   Du kommer nok til å ha flere slike dager, men de blir sjeldnere og svakere med tiden.
   Flott du deler det, for det trengs for alle oss tause…. selv skrev jeg dagbok om følelsene… har ikke åpnet den på lenge nå, men det hjalp meg veldig i det verste tiden.
   Vil ønske deg og selvsagt dere masse lykke til fremover… husk å kommunisere uansett, det er det viktigste i forholdet 😀💞
   Mange gode tanker fra en nabo 😀

  41. Tusen, tusen takk! Gikk selv gjennom dette da vår datter bare var 8 måneder! Idioten hadde vært utro i 2 måneder da jeg fant bilder av den deilige damen hans på iPaden. Kjenner at jeg fortsatt hater han når jeg tenker på det! Men nå er datteren vår 2 år og vi har det bedre enn noen gang. Terapi var løsningen for oss, vi var der i 1 år etter alt dette. Men så klart er det ikke lett, stoler fortsatt ikke 100% på han. Kjefta ut selveste dama gjorde jeg også. Hun vet at jeg hater henne, og hun vet at hun ikke var bra nok til å ødelegge meg og han! Takk for at du er ærlig og åpen om dette, jeg har også grått mine stille tårer, da ingen utenom mine aller nærmeste venninner vet om dette. Vi trenger flere som tørr å snakke om dette, og vi trenger flere menn som tørr å innrømme hva de har gjort. Kjærligheten er ikke død selv om den andre har vært utro, og man er ikke svak som tilgir og tar de tilbake. Vi er f**n meg de sterkeste!!
   <3

  42. Thyra: Så deilig at du fikk kjeftet ut! 😀 Jeg skjønner deg så vanvittig godt! Hadde lyst til å gjøre det samme her, men det ble med en rolig prat. Heldigvis for henne, hehe. Tusen takk for melding. Sender dere masse kjærlighet og positive tanker <3 <3 <3

  43. Nesten nabo: Tusen takk for fin melding ukjente nabo 😀 <3 Blir jo ikke noe nysgjerrig nå i det hele tatt, hehe. Men takk for gode ord. Det er godt å få litt tryllestøv med håp <3

  44. Ida: Tusen takk for melding <3 Jeg hørte på podcasten . Den traff hardt - bortsett fra at Tom ikke har hatt en haug av damer . .Takk for tips! Vi hørte på den i lag. det var godt! <3

  45. Bedratt: Jeg forstår sviket og følelsene dine så godt! Om vi bare alle hadde en fasit på hva som er rett å gjøre så hadde jeg gjerne ville ha den. Men hvert tilfelle av utroskap er aldri lik. Og menneskene involvert forskjellige. VI må nok bare alle gjøre det som føles rett for å selv ha det godt i en slik situasjon <3

  46. UTRO2: Jeg setter så pris på at dere deler . Og det er veldig fint at du ikke lar det gå lenger. Jeg selv opplevde å gå i “fellen” ved å nesten kysse en annen kar. Jeg fortalte det til Tom med en gang dagen etter. Jeg fortalte at jeg var skremt over hvor “fristet” jeg ble, men at vi heldigvis var i en god periode som gjorde at jeg klarte å tenke klart. Lite visste jeg da at han allerede hadde vært utro, men jeg følet at dersom man føler at man ikke lenger klarer å være trofast mot partneren sin – så skylder man den andre part å snakke om det. Gi kona di en sjanse til å nettopp vise deg hvor mye hun elsker deg <3

  47. Lars jakob: Foreløpig er dette for ferskt til å bare gjemmes innerst i kottet. Det kommer opp titt og ofte, men ikke med like mye sinne og sorg lenger, men mer som en dialog og med spørsmål. Jeg håper også at jeg kan legge dette bak meg. <3

  48. En motstemme: Hei og takk for reflekterte tanker. intensjonen min ved å dele dette er langt fra å henge ut Tom – snarere tvert imot. Man er ikke et dårlig menneske bare fordi man gjør dårlige valg. Ut ifra alle meldinger jeg får ( fra både kvinner og menn) på forskjellige plattformer er dette et tema som tydelig ønskes å prate høyt om. Det er så sårt, så vanlig men likevel så tabu. Når det gjelder barna – vil jeg faktisk si at de nå ser to mye mer hengivne foreldre – som er gode – som ikke hakker på hverandre eller krangler. De ser to foreldre som tar vare på hverandre og som viser kjærlighet. Når barna blir så store at de kan lese dette her. VIl jeg snakke med de åpent og fortelle. De vil se at livet har sine utfordringer – men at mamma og pappa kjempet sammen og at kjærligheten faktisk kan overvinne det meste <3

  49. monica: Tuuuusen takk for kloke, inspirerende og motiverende ord <3 Det er godt å vite at det faktisk kan ende godt. Jeg vet jo fortsatt ikke hvordan dette vil ende til slutt, men akkurat nå er jeg villig til å kjempe - så lenge hodet og hjertet mitt er med <3

  50. Bedratt pappa: så leit at du også går igjennom dette helvete og TRAUME som utroskap faktisk er. Klumpene i magen og den vonde følelsen kommer som lyn fra klar himmel titt og ofte. Jeg håper også det slutter med tiden, men aner ikke hvor lang tid det vil ta. Takk for at DU deler. Det er godt å vite at man er flere som kjemper samme kamp og ikke føle seg alene <3

  51. Respekt til deg for å dele, fortelle og tilgi.
   Utroskap er svært interessant innenfor psykologien. Potensielt sett har ikke alle mennesker anlegg for å være utro mot en partner, eller utro på andre måter-juks/bedrageri f.eks.
   Noen kan leve videre med det, forhåpentligvis lykkelig. Men sannheten er at de fleste gjør ikke det. Flammene slår tilbake før eller siden. Og da er det viktig å innse realiteten før du utsletter deg selv. Vil bare legge til at min ex mann var utro i flere år bak min rygg, valgte elskerinnen, for så å gjøre nettopp det samme mot henne noen år senere. What goes around, comes around.
   Ønsker deg det beste og jeg håper virkelig at du blir lykkelig igjen. Selv om det kommer til å ta tid-kanskje en evighet.

  52. Huff!! Jeg er en mann som går igjennom det samme som deg. Sliter med og tilgi de aktive valg min kone gjorde, men det har ett større perspektiv. Vi har flotte barn sammen og hun sier at hun elsker meg og har lagt seg flat. Har slitt mye med søvn etter jeg oppdaget henne.

  53. Tom: uff så leit å høre! Men ja , sliter med det samme selv. Det går heldigvis bedre for hver dag som går, men er så lite som skal til for at tankene løper løpsk igjen . Ønsker deg masse lykke til og sender deg positive tanker og energi 🙂

  54. Hei!

   Jeg tok nettopp samboeren min i å være utro..,
   Finnes det noe sted jeg kanskje kunne snakket littt med deg?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg