Prisen på ferien bestemmer ikke om den blir bra.

Sommer.

Ferie.

Sommerferie!

Ordene varmer mer enn en strålende sol på skyfrihimmel.

Endelig er ferien her!

Endelig kan vi pustet lettet ut. Legge arbeid til side og nyte late dager sammen med familie.

Ferie skal være tiden for avkobling. La hodet hvile. Legge alt av hverdagsstress og tidspress på hylla og bare nyte nuet!

Puste fritt og leve her og nå!

yoga
Licensed from: Yellowj / yayimages.com

 

Les også: Bør barna være nakne på stranden?

                 La barna være nakne på stranden!

                 Vi seksualiserer barna ved å la dem gå i bikini laget for voksne kvinner

          

Men først –

Først skal vi bare ordne passene til oss selv og barna – er man lur gjør man dette i god tid før ferien . Slik behøver du kanskje kun å ta en halv dag fri fra jobben –  om du er heldig!

Så må du rydde og vaske hele huset. For ingenting er værre enn å komme hjem til kaotiske tilstander og rot etter flere dager på ferie. Hvem har vel tid til storrengjøring i en ellers hektisk hverdag? Nei – det må rett og slett en fellesferie til – for å komme i mål.

Deretter skal du enten banne over at noe av feriepengene går til å betale restskatt  – eller juble over skatt til gode – slik at du faktisk har råd til ferien du har tenkt å bestille.

For en skikkelig ferietur må man jo ha – om man en ordentlig ferie skal ha.

Vi leiter nettet opp og vi leiter nettet ned. Hvor er det best vær? Hvor er det morsomt for barna? Hvor er det finest og hvor er det billigst?

Vi googler, vi mailer, vi surfer og vi ringer – og midt oppi dette altsoppslukende nettet, ramler vi innom bilder på sosiale medier av lykkelige familier i nydelige omgivelser.  Kritthvite strender, grønne laguner, rene bassenger og sommerbrune skuldre i hvite luftige kjoler. Maten ser fabelaktig ut, drinkene enda bedre. Noen ser ut til å ha funnet det beste hotellet i verdens fineste ferieparadis, andre er på toppturer, med spreke ben og kritthvite smil. Barna ser lykkelig ut, foreldrene stråler  – alle hjerter gleder seg og vi andre – vi kjenner pulsen stige og stressnivået øke.

Faen! Vi må ordne en feire. Vi må ordne en ferie nå!!

Young happy family on tropical vacation with word LOVE
Licensed from: travnikovstudio / yayimages.com

Vi stresser over å ikke ha planlagt noe, og vi planlegger i det uendelige. Dag fire i eget hjem i ferien er et faktum.

Flere lykkelige familier på nett. Flere stresshormoner dannes.

Her hjemme er det tropesommer flere steder i landet. Barna koser seg i plaskebassenget fra matbutikken og spiser is i skyggen. De sover lange napper i støyen av viften på rommet og ler høylydt når de springer gjennom vannsprederen. De nyter fri fra skole og barnehage og samværet med mamma og pappa dagen lang. De lever i nuet og nyter livet. Og vi- vi foreldre -vi stresser. Stresser over at vi ikke gir barna våre den ferien vi ønsker å gi dem. . .

Stressed Businessman
Licensed from: MilanMarkovic78 / yayimages.com

Men hvorfor gjør vi egentlig dette ? Hva er vel egentlig fasiten på den perfekte ferie?

Er vi nødt til å betale dyre dommer og reise mange timer for å kunne gi barna våres minner for livet?

Min konklusjon er nei!

I år har vi lagt alt av planer på hylla. Vi har ikke bestilt en eneste tur, vi har ikke kjøpt en eneste billett eller lovet barna gull og grønne skoger. Det vi derimot har gjort er å være lengre våken. Spilt spill på kveldene og spist mer is enn vanlig. Vi har sovet lenge på morningene og spist seine frokoster sammen. Vi har hatt late dager i egen hage og piknikker på stranden. Vi har til og med sett på film inne mens solen har varmet ute.

Vi er ikke på noe flott hotell med hvite strender og palmesus. Vi er ikke på en stor hvit hytte ved sjøen, med brygge og saltvann i håret. Vi er ikke i en myldrende storby eller på en stille fjelltopp  , men vi er MED hverandre.

Vi er ikke PÅ ferie, men vi HAR likefult.

Foto: www.carpediemfoto.net

Opplevelser med barna behøver ikke koste en formue – det behøver faktisk ikke koste noenting – Det viktigste er at vi er med barna her og nå – i nuet , nå som vi faktisk har mer tid. Det å vise entusiasme og glede over de små ting, både har -og gir mer verdi – ferie eller ei.  Vi som voksne må lære oss å sette pris på det vi faktisk har og slutte å måle oss med andre. Minner for livet har ingen prislapp. Minner for livet kan skapes hvor som helst –  enten det er en flytur unna i et eksotisk land eller hjemme på terrassen med hjemmelaget saftis.

 

 

 

 

 

7 kommentarer
  1. Enda godt at det finnes iallefall noen som ikke bare må fly for å dra på ferie , det finnes så mange steder i norden å reise til med TOG eller BUSS . Alle vil bidra til å bevare klimaet , sier de da men når sommern kommer så blir mange tankesløse og uten å bry seg om konsekvensene så setter de seg på fly og bidrar sterkt til å forurense enda mer . Stakkars framtidige generasjoner som må lide pga vår tids likegyldige egoisme . God sommer og husk det går alltids ett tog ….

  2. Åh dette ble jeg SÅ glad for å lese! Jeg som student har jobbet meg gjennom et langt skoleår og eksamen, også har jeg egentlig så store drømmer og håp for alt jeg skal gjøre i ferien. Faktum er at kroppen og hodet trenger FRI. Setningen din «vi er ikke PÅ ferie, vi HAR ferie» er spot on sånn jeg har det. TAKK for at du klarer å sette ord på at en ferie der man gjør «ingenting», kanskje er den foretrukne ferie for noen av oss. At man bruker tid på å skape minner, og kanskje ikke higer etter å skaffe dem?

  3. Jeg skjønner ikke hvorfor noen skal stresse sånn med dette…
   noen år har man mulighet til en lang og dyr utenlandsferie, andre år er man hjemme i Hagen. Noen er heldige å ha hytte, kanskje campingvogn. Noen bor i område med strender eller fine fjell. Noen sparer et liv til en amerika reise, andre syns det er tull. Noen vil aldri få råd til annet en hjemme-sommer.
   Det er det å være sammen som er viktig. Det er sommer og det er fri.
   La folk nyte den ferien de velger, om det er i Hagen hjemme eller 3 uker i Florida.

  4. Helt enig og morsomt skrevet:) Barna trenger bare tiden og oppmerksomheten vår:)) Så lenge vi er sammen:) og har fryseren full av is – så blir det en bra sommer:)

  5. Tusen takk for at du tok opp dette, er så lei alt skriverier om sydenturer til 50′. Selv så heldig at mine foreldre har hatt økonomi til at vi kan gjøre det vi vil. Vært i Syden, men mitt beste sommerminne vil alltid være å komme på hytta til farmor og farfar- spise rabarbara med sukker, vaske berget med grønnsåpe så det gikk ekstra fort å ake ned. Gleder meg som en unge til å gjøre akkurat det samme med min kjære nevø og resten av familien.

  6. Helt herlig innlegg og så rett som det kan få blitt. Det som er viktigst for ungene i ferien er samværet og ha hele dager med mamma og pappa. Litt flere burde hatt dette fokuset. Også herlig å endelig se en ekte, jordnær og ærlig blogg oppe i toppen av listen. Det trengs! Ekstra kult at damen bak viser at hun har mer i topplokket enn alle rosabloggerne tilsammen samtidig som hun også er penere og flottere enn hele hurven av overstasja og multi-opererte rosabloggere som dominerer topplisten. 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg