Nå må folk ta seg en bolle!

Siden 2014 har jeg drevet denne bloggen. Skrevet om alt mellom himmel og jord. Ærlig og kanskje også brutalt. Mange ler og kjenner seg igjen. Mange gråter og kjenner seg igjen. Mange klapper og heier og mange rister oppgitt hodet.  Noen blir til og med sinte – så sinte at de faktisk ikke klarer å holde på alt oppgulpet som siler ut av munnen, gjennom fingrene og ut på tastaturet.

Jeg kan ikke fatte at et enkelt menneskes oppfatning av utroskap, dyre ferier, pornoindustri, kjæresteforhold eller familieliv kan provosere andre så voldsomt at de har et behov for å bli så stygge at det er flaut.

Jeg har fått en del av disse flaue tilbakemeldingene og heldigvis har jeg med tiden lært meg å takle disse på en måte som gjør at jeg ikke går med en vond klump i magen i flere dager. Og heldigvis får jeg tusen ganger flere hyggelige tilbakemeldinger og gode ord.

Jeg kunne ønske jeg kunne svare dere alle! Gitt dere en god klem eller hatt en lang kveld med mat, vin, dansing og skravling. Takket dere for alle private historier dere selv deler. For alt motet, inspirasjonen og all støtten dere gir meg! Dere skal vite at det er dere som er drivkraften bak hvert minste tastetrykk på denne PC’en.

Å vite at jeg med mine historier og innlegg kan bidra til at flere klarer å åpne øynene litt og se ting fra flere sider, skape nyanser og nysgjerrighet er utrolig givende! At jeg med mine historier og innlegg kan inspirere, trøste og motivere , varmer mer enn dere aner!! Å vite at jeg for noen faktisk gjør en forskjell – er stort. I hvert fall for meg.

Foto: www.carpediemfoto.net

 

De jeg selvsagt ikke har så lyst til å tilbringe en hel aften med – er nettrollene, dog det hadde vært sykt interessant! Herlighet –  tenk for en røre det hadde blitt! Hvis de i det hele tatt hadde turt å komme på vinkvelden jeg hadde invitert de til! Det er lettere å være tøff bak tastaturet.

 

At folk er uenige i mye av det jeg skriver –  det har jeg ingen problem med å akseptere. Vi er forskjellige og takk G i himmelen for det. Men når ting blir usakelige, totalt misoppfattet eller bare stygt – så må jeg noen ganger bare ta til motmæle. Man åpner jo ikke munnen når noen kaster møkk i ansiktet ditt.

 

For noen dager siden plukket www.dt.no opp noen av mine innlegg om småbarnsferie, forventinger og press. De ringte- jeg ga mine uttalelser og saken kom på trykk. Ikke lenge etter tikket det inn noen små kommentarer på DT’s sak.  Jeg pleier ikke bevisst gå inn for å lese kommentarene  – men ble gjort oppmerksomme på de og valgte det derfor denne gangen.

 

Kjære Finn Sjuve.  Jeg har fått med meg at du er et aktivt troll på samtlige av DT’s artikler  – dette er jo trist i seg selv, men gjør det enda lettere for meg å vende det motsatte kinnet til. Dette er liksom bare slikt du driver med. Hyggelig at du går inn for å aktivt bli husket som han blide og hyggelige mannen.  Når det er sagt- så må jeg få poengtere et par ting:

1)      At du klarer å bli provosert over en artikkel som ikke handler om de dødsannonse du daglig er inne og sjekker – er for meg helt utrolig! Hvis du skal kommentere og bli provosert over alt du er uenig i – eller ikke liker i samfunnet – så har du noen effektive år foran deg.

 

2)      Jeg lever ikke for medieoppmerksomheten, men ønsker veldig at jeg kan gjøre det en dag. Tenk om jeg kunne leve av å skrive eller drive med det jeg liker alle mest: inspirere og motivere.

 

3)      Hva er så galt med å få oppmerksomhet rundt temaer som rammer store deler av befolkningen?  Heller en blogger som høylydt snakker om dagsaktuelle problemstillinger enn for eksempel en kirurg som bruker sin fantastiske kompetanse til å bidra til et forvrengt skjønnhetsideal. . . bare noen tanker der altså . . .

 

4)      Ønsker deg ellers en fin uke fine Finn – blir spent på neste usaklige oppgulp fra deg .

Kjære Ronny Johnsen – i fare for å sette helle Rødtangen Campingen i harnisk – da vi begge nyter deilige dager her…

Om det virkelig går an å effektivt gå inn for å misforstå en tekst med vilje -så har du klart det.  Jeg kan ikke selv huske at jeg ordrett har sagt at den beste ferien ofte er GRATIS. Men de beste minnene man kan gi barna sine er ofte gratis –  og det er nemlig TIDEN man gir dem og er SAMMEN med dem. Og den tiden er like dyrebar og viktig eller gratis og riktig enten man er i utlandet eller hjemme i egen hage.

At du ikke synes det er interessant at det dukker opp nok en blogger med dette temaet er for meg totalt likegyldig.  Noen liker det jeg skriver – andre ikke.

Men når du skriver at “det er nitrist å se alle disse dårlige reflekterte innleggene som skjult ber de som ikke har råd til ferie med barna sine om å slutte klagingen. At dette er feil og at det avslører dårlig kunnskap” så blir jeg oppgitt og sint.

1)      For hvis du, Ronny, tolker dette innlegget som at jeg ber folk om å slutte med klagingen – så tar du mektig feil! Jeg ber ikke folk om å slutte å klage. Jeg ber de om å ikke føle seg som dårlige foreldre selv om de ikke har råd til feriene som dukker opp som glansbilder på sosiale medier. Jeg ber foreldre om å ikke være så strenge med seg selv – for barna har det fint uansett hvor de er – så lenge de har det fint med de menneskene de har ferie med.

 

 

2)      Avsnittet du skriver med alt av penger som brukes i ferien . . Altså ? kom igjen!  Mat og drikke, is og solkrem kjøper man jo uansett i ferien. Uavhengig av hvor man er. Det blir for tynt. Syltynt.

 

3)      For å oppklare et par ting. Campingvogna har vi fått ekstremt billig – og joda  – vi betaler også årsleie for plassen. Plattingen stammer mye fra ekstra oppsparte materiale hjemmefra da vi har pusset opp hjemme og samboer er håndverker. Forteltet er kjøpt brukt og alt av inventar i teltet er fra gis bort på Finn eller ubrukte ting hjemmefra.  Ja selvfølgelig har det kostet litt -men MYE MINDRE enn en sydentur for to barn og to voksne. Neste ferie bruker vi enda mindre penger –  for da er jo alt på plass her – bortsett fra isen da, grillmaten , solkremen og alt annet man trenger for å overleve som drikke og mat osv  . . .

 

4)      Jeg kan forstå at det kan virke dobbeltmoralsk og be folk slappe av med feriepresset og selv sitte i sin nykjøpte campingvogn fra 1999. Men det betyr jo ikke at jeg ikke kan bidra til å snakke høyt om at man må senke skuldrene og se hva man faktisk har rundt seg.  Jeg ber ikke en mann i samme stilling som meg ,men med høyere lønn, om å holde kjeft i debatten om likestilt lønn hvis han støtter lik lønn for likt arbeid.

 

5)      Kunnskap. Hvorfor i alle dager vitner dette innlegget om dårlig kunnskap?

 

 

Nei – nå må folk ta seg en bolle! Jeg skal ta en selv faktisk – å senke skuldrene  og nyte ferien. Bare å komme innom vogna Ronny – så skal du få en du også 😉 

 

3 kommentarer
  1. Eg tar gjerne en bolle sammen med deg på Rødtangen 😉 Vogna vår med fortelt og ellers ALT inkludert kosta ca 10 000 kr, og den er så liten at vi betaler minstepris på årsavgift. Badetøy hadde vi fra før av, mat spiser vi uansett, og når strømmen er inkludert sparer vi faktisk penger på å være der 😉
   Kommer ned til helga på julibord 😉

  2. Alle har forskjellige meninger, men jeg blir direkte flau over å være menneske av og til. Ingen som er så fæl mot andre enn mennesker. Godt du klarer å legge vekk mye av det negative. Det er forferdelig å se ord noen kan skrive. Stå på

  3. Folk veit å spre eder og galle i alle kriker og kroker de ser en mulighet. Skammelig i mine øyne. Slike mennesker som står å bæsjer seg selv midt på leggen hver dag, bør oppsøke lege for problemstillingen med slapp fisering, i steden for å selverklære seg selv til professor i bedrevitenskap.
   Jeg heier på deg for alt det er verdt! Verden bør faen meg ha flere som deg💪🏻

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg