Kjære Mads Hansen

Kjære Mads Hansen.

Eller – 

Kjære Mads Hansen sine tilhengere,

Jeg vet ikke hvor jeg skal starte. Ikke fordi jeg ikke vet hva jeg skal si, men fordi jeg har så mye jeg vil formidle at jeg ikke helt vet hvor jeg skal begynne.

 

Som mange andre ble jeg gjort oppmerksom på Hansen da han via sin instagramprofil ytret politisk korrekte holdninger hva gjelder skjønnhetsideal og kroppspress toppet med en klype humor.  Jeg liker at han stiller kritiske spørsmål til bloggere som er med på å skape et usunt og forvrengt skjønnhetsideal. Jeg liker måten han svarer med skarp tunge og hvordan han håndterer kritikken han selv får kastet i ansiktet. Jeg liker at han ikke lar seg vippe av pinnen og jeg liker selvironien.

Så kom sangen – sommerhiten om sommerkroppen. Hysterisk morsomt at en så enkel låt kan toppe listene og jeg elsker hvordan han skyhøyt går ut og digger seg selv med både humor, ærlighet og ironi. Fuck janteloven.

Men så bikker det over.. For som mamma til to små jenter, som datter og som storeøster til to søstre ser jeg meg nødt til å stille meg sterkt kritisk til hva Mads Hansen fenomenet ( om jeg kan kalle det det ) har utviklet seg til.

Constructive criticism for the exec on sign
Licensed from: CartoonResource / yayimages.com

 

Han har i skrivende stund 254000 følgere på instagram.  Han har altså rundt 200.000 følgere som ser opp til han og som heier på ham.  Og det er bra! Det er bra at det finnes mange som får med seg mange av hans gode budskap.

Det som ikke er bra er at det går på bekostning av andre.

Jeg har kanskje ikke fått med meg alt, men jeg har blant annet fått med meg munnhuggeriet mellom Isabel Raad og Hansen, samt sistnevnte sin post som har gått hardt utover bloggeren Anna Rasmussen.

Og ja – jeg er fullstendig enig – velger man å være en offentlig person får man tåle offentlig kritikk, men

1 ) Det betyr ikke at man som offentlig person ikke tåler kritikken bare fordi man svarer på den. Hvis du som «følger» velger å kommentere en offentlig person – må også DU tåle å få offentlig kritikk tilbake.

2) Det finnes en stor forskjell på kritikk og regelrett hets / mobbing.

 

Jeg sier ikke at Mads Hansen selv lirer av seg stygge kommentarer og mobber andre. Nei det er han for smart til. Dette lar han dere følgere ta seg av.

Men jeg synes det er kritikkverdig at en offentlig person som Hansen – som selv ytrer meninger om hvor viktig det er å ikke la seg påvirke av bloggere som fremmer et usunt ideal – selv er med på å påvirke og bidra til en mobbekultur som ikke er grei!

Cyber Bullying Concept Design Word Cloud on White Background
Licensed from: rgbpepper / yayimages.com

Hvorfor er det riktig å si at en offentlig person som fremmer et usunt skjønnhetsideal må være sitt ansvar bevist – mens det på den andre siden ikke skal stilles samme krav til en offentlig person som bidrar til en offentlig «heksejakt» av et annet menneske.? 

Da må offeret for heksejakten tåle kritikk (?) . Har ikke hørt mer latterlige påstander på lenge.

Det er en stor forskjell på konstruktiv kritikk, kritikk og hetsing!

Hvis Mads Hansen ikke skal stilles til ansvar for at følgerne hans ytrer hatefulle meldinger ,  bør i teorien ikke bloggere som fremstiller et «falskt» ytre, stilles til ansvar for en økende skjønnhetsidealisering som ikke har rot i virkeligheten.

Misforstå meg rett. Jeg er veldig imot dette perfekte ytre som til stadighet fremstilles i samtlige medier og jeg synes at offentlige personer som bidrar til dette økte skjønnhetspresset må være sitt ansvar bevisst, men måten disse bloggerne blir «arrestert» på er gått for langt.

Presset om det perfekte utseende , perfekte huset og det perfekte livet er mer komplekst enn som så. Det er ikke bare «dum og deilig» som er på blåbærtur – det handler ofte om usikre personer. Mennesker med lav selvtillit, mindreverdighetskomplekser, angst og andre tunge byrder.

Det siste vi som som samfunn trenger er at en voksen mann som Hansen er med på å nurse oppunder en allerede eksisterende usikkerhet blant unge jenter. 

Det er jo nettopp den samme kulturen som kommenterer og mobber jenter som fikser på utseende, som har gjort at jenter har følt på å fikse på utseende sitt in the first place. 

perfect woman
Licensed from: Yellowj / yayimages.com

 

 

Anna Rasmussen blir hetset for helt andre ting om dagen og det er hennes siste innlegg som er grunnen til at jeg nå selv sitter og skriver.  Jeg er på langt nær enig i alle meninger og innlegg Anna legger ut, men jeg føler med henne i følelsene hun nå besitter.  For hva har Anna Rasmussen gjort deg Mads Hansen? Hva har hun gjort mot dere følgere?

 Når det kommer til debatten hva gjelder eksponering av barn på nett så er jeg enig i at det er feil på veldig mange måter -selv om jeg selv gjør det til tider. Men det gir likevel ikke aksept for en grobunn av hat og stygge kommentarer.

Folk kaller meg naiv som ikke ser at Anna gjør dette for å få flere klikk inn på bloggen. Virkelig?? Er dere så kalde og empatiløse? De klikkene inn på bloggen hennes klarer forøvrig Mads – sammen med resten av dere-  helt fint selv å skaffe henne.

I skrivende stund har jeg lest Anna Rasmussen sitt innlegg og sett videoen hennes ti ganger . Ei 22 år gammel jente som er blitt kastet til “ulvene” av en voksen mann, far og influencer. Jeg føler sånn med henne og skammer meg over å bare være menneske.  Du kan se innlegget hennes her.

Jeg ser at Hansen svarer på spørsmålet om hvordan han selv hadde taklet det om det var hans egen datter dette gjaldt: « Mitt poeng er at hvis jeg hadde hatt et barn som livnærte seg av å være en offentlig person ville jeg akseptert at folk hadde en mening om det hun sa og gjorde».

Kommentaren har fått 171 likes og jeg måper. For bare vent Mads, hvis den dagen skulle komme – og din datter gråter tunge og sorgfulle tårer fordi en innflytelsesrik og populær mann som deg selv er med på å skape en plattform hvor det store nettet er med på å hetse og mobbe nettopp henne.

Hvis hun kommer til deg og sier at hun har mistet livslysten og dør innvending. Vil du da bare akseptere det?? Hvis ditt eget barn selv tyr til injeksjoner og kirurgi som et resultat av å føle seg bedre oppi stormen av hatefulle ytringer – vil du bare akseptere det?

 

Det blir for lite nyansert –  det blir for tynt Mads.

Nei , jeg tror ikke at en oppegående far og person som deg ønsker å være en bidragsyter til en mobbekultur som er like ille som skjønnhetshysteriet du selv taler så høyt imot.

Du må også være ditt ansvar bevisst!  Nå er det på tide at man løfter blikket opp fra egen navle! Du er en fornuftig kar – det er dessverre ikke mange av følgerne dine.

 

Iselin

 

130 kommentarer
  1. Fikk du med deg at Anna danset rundt etter sin siste puppeoperasjon med sangen til Mads i bakgrunn? “Trenger ikke trene, når jeg kan operere”. Dette la hun ut på storyene sine, fullt teipet opp, dager etter operasjonen.
   Hun har forsøkt ved flere anledninger å få hans “oppmerksomhet”
   Derfor må jeg si at jeg klarer ikke å ta hennes siste post seriøst.

  2. Vanligvis stor fan av deg, men her må jeg si jeg er uenig! Måten hun eksponerer barna sine som ikke forstår konsekvenser av dette?!? Ellers tusen takk!

  3. Anette: tror folk igjen misoppfatter det jeg skriver. for ingensteds i teksten skriver jeg at jeg støtter hennes eksponering av barn. jeg støtter henne i denne offentlige mobbingen hit utsettes for.

  4. Dette virket veldig lite gjennomtenkt. Her virker du både desperat og lite opplyst. Dette var enda tristere en du allerede var.
   For det første. JEG ER SÅ LEI AV AT DU TILSTADIGHET bruker bloggen ditt for og fremme at folk tenker negativt. «For mange tenker kanskje» «mange synes kanskje»
   Altså, bygg deg opp på en real måte. Uten og eksponere utroskap (helt ok og snakke om det, men dette tar av), eksponere barna dine nakne, (snap, stakkars barn), og ikke minst blande deg i saker du overhode ikke kan noe om (som man kan se over her).
   Men du må vel gjøre alt du kan for og holde deg på bloggtoppen, men innse det. Uten en utromann og fint nyopppusset hus – er du ingenting. Du skal vel heller hylle Tom fremfor og snakke nedverdigende. Æsj, du er kvalm.

  5. godkjenner Kommentaren din “Karin” eller er det Karl? – bare så folk kan se hvor stygge mennesker som finnes der ute. ønsker deg en strålende dag. du som alle andre nett-troll virker som en skikkelig gladjente/ godgutt <3

  6. Veldig enig i at enkelte av følgerne til Mads Hansen tar dette alt for langt, og til og med i helt andre retninger. Rett og slett flaut stygge og usaklige kommentarer som ikke hører hjemme noe sted. Synd, siden selve postene til Mads er en etterlengtet motvekt til de som fremmer operasjoner og «fiksing» av alt mulig.

  7. Hvis skoen trykker så hardt av en lettbeint kommentar om at Michelle ønsker seg å ikke bli eksponert på bursdagen sin, så er det kanskje fordi Anna (og flere i lignende situasjon) føler seg truffet. Hadde hun stått 100% bak eksponeringen, så hadde det vært en smal sak å håndtere denne posten. Hvis jeg velger å la barnet mitt få med seg seigmenn til lunch hver dag, så er jeg jo klar over at en del andre foreldre stusser på dette og at jeg sannsynligvis vil få tilbakemelding på at det ikke er ok. Hvis jeg har en stor overbevisning om at seigmenn er bra for mitt barn, så tar jeg ikke denne kritikken særlig hardt. Er jeg derimot litt i tvil, og gjør det hele med en bismak, så blir det naturlig nok vanskeligere å stå i kritikken. Jeg tror de fleste skjønner at Mads Hansen ikke har noe problem med Anna R som person, men at hun brukes for å få i gang en viktig debatt. En debatt som kanskje er litt ubehagelig for de (og deg) som har valgt å vise barna aktivt i sosiale medier:)

  8. Kjære «Karin». Utrolig hvor mye negativitet du skulle komme med! Om du synes bloggen til Iselin og snappinga hennes er så forferdelig, hvorfor gidder du da engang å gå inn for å lese for å så ta deg bryet å kommentere?
   Bra skrevet Iselin, Stå på❤️

  9. Hvordan orker du å bruke en kveld på dette?
   Du prøver å skrive et innlegg for å skape debatt og klikk, men dette innlegget var rett og slett dårlig.

  10. Alt hadde blitt så mye bedre om man ikke skrev kommentar om man var uenig, kun skrev når man hadde noe fint å si. Folk må gå litt i seg selv, å klare å la vær å irritere seg.
   Enig med deg Iselin 👍

  11. Anne: igjen en person som ikke leser hele innleggets budskap. Dette handler ikke om Anna Rasmussen sine ytringer og valg. det handler om en mobbekultur som er like ufin som feks skjønnhetsidealet mange bloggere er med på å skape. Det er den samme kulturen som kommenterer og mobbere jenter som fikser på utseende, som har gjort at jenter har følt på å fikse på utseende sitt in the first place. Man kan aldri vinne-prinsippet.

  12. Du kan ikke kritisere folk for at de mener hun bruker dette for å få klikk. Har du sett tingene hun har lira av seg for å få klikk? Det er helt utrolig hvor langt ned hun har sunket for å få seg litt cash.
   Innlegget til Mads var helt greit. Ganske mildt fatisk. Enig om kommentarene, men ta en titt i kommentarfeltet til MtM og IR, så skal du nok få bakoversveis over hva som foregår der. Det er ikke noe mindre ille, bare fordi at de som blir rammet der ikke får lagt ut gråteinnlegg.

  13. Bra du beskytter dine kollegaer i kampens hete. Men istedenfor å ta mobbekortet, som jo er rimelig lettvint, så kan du heller skrive et innlegg om hva du tenker om eksponering av barn i sosiale medier. Du kaster deg inn i debatten på samme måte som mange i Hansens kommentarfelt: med nedsettende ord om den andre parten, uten å skrive noe som helst om sakens kjerne. (Forståelig kanskje, da det er vanskelig å komme på argumenter som rettferdiggjør at barns privatliv brettes ut for offentligheten.) Jeg skjønner at du også vil ha klikk og melke denne kuen for det det er verdt, men det blir som Siri skriver lenger opp her; litt for åpenbart.

  14. Jammen i alle dager folkens,kan dere ikke heller bare slutte å følge folk da istedet for å spy ut eder å galle.De kommentarene deres er til å le rått av.Syntes det var helt på sin plass dette innlegget. Digger bloggen å snappene dine så kjør på Iselin du er bare rå❤️

  15. Spot on Iselin! Jeg synes det er fantastisk at det har kommet en bevegelse mot glorifiseringen av det falske perfekte som skapes av enkelte i det offentlige, hvor de i motsetningen til pressen kan stå på sin talerstol og preke uten noen form for sensur. Dette har dessverre utviklet seg til mobbing. Det er direkte ubehagelig å følge med på hva folk finner på å lire av seg om enkeltpersoner – og jeg blir trist på samfunnets vegne. Stå på!!

  16. Ikke enig jeg heller. Når hun attpåtil legger grinevideoen som link til bloggen, istedet for på insta, DA, synes jeg ikke synd på henne altså..
   Dessuten, hu filmer seg selv gråtende og tilsynelatende knust,hvem klarer egentlig å engang tenke tanken på å dra fram mobilen og filme seg selv hvis de er så nedfor??? Ikke jeg hvertfall. For meg står det tydelig og klart at hu ska tjene penger på dette også.

  17. Det er litt seint for Mats å snu tankene sine… Han har allerede lært ungene sine at mobbing er grei…

  18. Tildels enig med deg, men ikke i at Anna er en uskyldig 22årig jente. Jeg har fulgt henne i en årrekke, og deler ikke din beskrivelse av henne.
   Hun har over tid hatt like mange følgere som Mads Hansen, og har vært en like sterk influencer. Det har imidlertid gått over styr med bloggingen hennes, grådigheten har tatt overhånd.
   Anna er 3 barnsmor og voksen, dog ikke like gammel som Mads Hansen. Mange har forsøkt å rette fokuset mot hennes eksponering av barna, spesielt Michelle som er i en sårbar alder. Hun har etterhvert utviklet innholdet i bloggen sin til en kombinasjon av barn, reklame og sensasjon som bygger på sex. Dette kan ingen andre enn hun selv ta ansvar for.
   Mads retter fokuset på å leve av å eksponere barna sine, noe mange er glade for. Både Mads og Anna må ta ansvar for de reaksjoner som kommer. Anna er ikke en stakkarslig ung jente. Men at hun behøver å ta imot hjelp, er åpenbart. Hun velger som alltid konfliktlinjen, dessverre.

  19. Hei!
   Jeg er veldig enig med deg i at mange av kommentarene Mads har fått på sitt innlegg om Rasmussen er forkastelige og/eller usaklige.
   Samtidig syntes jeg at selve innlegget hans som sådan var innenfor det jeg mener er saklig: han ytrer sin mening, som er at han mener at hun eksponerer barnet sitt med det mål å tjene penger. Med tanke på at hun tjener mye penger på å blogge om barnet og ikke minst har barnet med i reklameinnlegg og youtube(?)innlegg, så er det en mening jeg tenker at er innenfor at han har. Og det er en problemstilling det er viktig å få fokus på: hvor mye eksponering kan foreldrene utsette barna for uten å faktisk bryte barnas rett til privatliv/personvern? Jeg er jurist, og ser at dette spørsmålet bør bli belyst.
   Men jeg personlig hadde valgt å belyse det på en mer elegant måte, spesielt med tanke på at det tydelig fremkommer av hennes blogg siste året at hun har slitt veldig psykisk. Og ja: hun er voksen og har et ansvar for hvor mye hun eksponerer seg, også når hun er i en sårbar fase, men vi medmennesker rundt kan jo også ta mer hensyn enn man normalt ville gjort når man vet at en person er i en sårbar fase. Det er også viktig å ha i bakhodet at ingen kritikk treffer hardere enn den kritikken som går direkte på hvordan ens eget barn blir behandlet og har det. Jeg syntes derfor at han kunne gitt samme kritikk på en mer elegant og skånsom måte.
   MEN: det at han offentlig velger å kritisere hennes eksponering av barna mener jeg er i orden, altså forutsatt at hadde formulert seg mer elegant. Jeg syntes også at han da, som jeg er veldig enig med deg i, må ta et ansvar for hva som kommer skyllende ut i kommentarfeltet! En løsning, som jeg hadde valgt selv, er at jeg umiddelbart etter stygge kommentarer, hadde tatt klart og tydelig avstand fra kommentarene. Jeg hadde ikke vært stille i båten og akseptert at mitt innlegg fører til stygge, usaklige hetsende kommentarer. Man skal aldri gi sitt stilltiende aksept til mobbing. Og det syntes jeg at han gjør hvis han ikke umiddelbart tok kraftig og tydelig avstand fra hetsen i kommentarfeltet. Det er alvorlig!
   Samtidig må vi ha et samfunn som åpent må få lov til å kritisere andre offentlige personer. Men kun på en saklig og skånsom måte.
   Hva tenker du om det jeg skriver? At hans kritikk kunne vært helt i orden, hvis han hadde formulert seg annerledes, med en annen tone og også vært mer aktiv i kommentarfeltet med veldig tydelig avstand fra kommentarene?
   Jeg er litt usikker selv her, pga personlig ville jeg skånet henne som person for kritikk med tanke på hennes psykiske helse og valgt å ta opp hele temaet uten å gå ut med konkrete navn.

  20. Hei! Jeg skrev en lang kommentar for ca 5 min siden, hvor jeg spurte hva du tenkte om mitt forslag. Glemte da å skrive navnet mitt; beklager! Hilsen Irene

  21. Hei Iselin!
   Jeg må støtte Irene sitt innlegg over her. Mads Hansen kunne sikkert ha redigert kommentarfeltet sitt, men det er ikke småtteri som kommer igjennom kommentarfeltene til både Raad og Rasmussen (samt endel andre bloggere). Støtten fra følgerne i kommentarfeltet kan også være mobbing av de som “tørr” å stille spørsmål av kritisk art av ett innlegg. Når man velger å leve av Clickbaits og eksponering av barn, må man kanskje forvente noe kritikk?

  22. Hei , du mener Mats sender feil signaler til unge og dine barn som nevnt , men hva vil du si når en av dine jenter kommer hjem og sier min mann har vært utro med en ! Dame i 4 år ? Når jeg var gravid med hans sitt barn ? Du må jo nesten si hei vi må tilgi for det gjorde jeg . Du skal være en rollemodell for dine barn hvordan er det et bra eksempel eller rollemodell å tilgi noe sånt ? . Er ikke meninga at du skal ta dette negativt , men jeg bare lurer på hvordan du kan tilgi dette og være en sånn rollemodell og at dine barn skal tenke det er helt greit å være utro for pappa Fikk ikke konsekvenser ? . Beklager igjen om dette blir negativt . Bare lurer . Bare å slette 🙂

  23. Hei Iselin,
   Synes du skriver godt; og har mye bra å komme med, men akkurat i denne spesifikke casen er jeg uenig med deg.
   MH sin evne til å rette et skrått blikk mot topp-bloggernes rolle er ekstremt viktig!
   Vi trenger slike som tør å stå opp mot en svært destruktiv utvikling rundt såkalte «influencere».
   Jeg synes ei posten hans rundt AR er spesielt fæl; han retter et kritisk blikk mot hva hun som mor er villig til å gjøre for å få mest mulig clickbaits.
   Kynisk; og absolutt ikke greit er min mening. Datteren hennes er aldri blitt spurt om å få smurt hele seg, sitt utseende, sine personlighet og sin identitet utover hele Internett.
   Jeg kjenner applausen i magen når MH tør å ta opp slike temaer, for jeg tror at veldig mange med han, sitter og tenker på akkurat det samme.
   Nei – her får MH min soleklare stemme.
   Og hva gjelder nett-troll i kommentarfeltene, både i nettaviser, på blogger, i SoMe etc; så er jeg helt enig med deg. Det er flaut å se hvor lite reflekterte noen mennesker er.
   Ha en fin kveld!
   /Hege

  24. Hege: leser dere som kommenterer i det hele tatt hele teksten? Jeg skriver ikke på noen måte at jeg er enig med måten Anna eksponerer barna sine på eller hvordan hun tanker inn klikk på. Jeg skriver om at Ja man skal være kritiske til slike blogger , men passe på at man selv ikke er med på å skape et samfunn med en kultur man selv jobber imot! jeg sier ei heller at bildet MH har lagt ut på insta, hvor han er kritisk til Anna og hennes eksponering av barn er forferdelig, jeg sier at kommentarene som følger under er forferdelige!!! jeg ber ikke MH om å slutte å være kritisk. Men jeg ber han være sitt ansvar bevisst og tydeligere ta avstand / slå ned på folk som tror de er kule i hans øyne ved å spre hat.. trodde liksom jeg hadde gjort meg klinkende klar i mitt innlegg. tydeligvis ikke…

  25. Her er jeg ikke helt enig med deg Iselinn. Digger deg veldig og synes du er en forfriskende person!!
   Og stort sett synes jeg du skriver flotte reflekterte innlegg.
   Men jeg synes det er flott at det blir satt søkelys på denne hensynsløse utleveringen og utnyttingen av barn i SOME. Annas barn har vært hennes inntektskilde i 7 år. Hun har vurdert privatskole pga oppmerksomheten rundt dem. Barn har også rett til å beholde sin egen historie. Sin egen digitale identitet. På skolen blir nettvett en del av undervisningen allerede i 1 klasse. En hjemmelekse kan være å Google seg selv. Dette burde kanskje du også tenke litt over når du utleverer din historie. Dine Barn er en del av den.

  26. Hei igjen,
   Ja – jeg har lest teksten din. Mulig jeg har misforstått noe.
   Det du mener er at budskapet i innlegget ditt er at bloggere/influencere/offentlige personer må være mere kritiske i kommentarfeltene sine? Sensurere mer og ta tydelig avstand fra hat og trolling?
   For meg er ikke dette klokkeklart kommunisert fra deg, da du starter innlegget med «Kjære Mads Hansen» og avslutter med «nei, det blir for tynt Mads».
   For meg virket dette mer som et kritisk syn på MH, enn en generell betraktning om bloggeres kommentarfelt.
   For som du sikkert vet; nettaviser, blogger, SoMe florerer av hatefulle ytringer.
   Og veldig mange av toppbloggerne har kommentarfelt som oser av hatretorikk; ikke bare MH?s kommentarfelt.
   Om det er dette du vil bekjempe med ditt blogginnlegg, ville jeg argumentert på et mer generelt grunnlag.
   Heller skrevet «Kjære alle toppbloggere, influencere og offentlige personer»
   For deretter å bruke dine gode argumenter rund hat i kommentarfelter fra bloggeres følgerskarer.
   Hvis intensjonen med innlegget er å få bloggere generelt til å ta avstand fra nett-troll, usmakelige kommentarer og hatspedning, så følger jeg resonnementet ditt.
   Synes bare at i headingen og teksten din, så kommer ikke dette frem tydelig nok.
   God kveld til deg

  27. Jeg er også desverre helt uenig med deg her. Jeg syns ikke mobbing eller hetsing er OK, men måten Anna R takler dette på gjør bare at jeg ler. Sitte å filme seg selv (såklart på bloggen), mens hun gråter – det blir bare for dumt. Hun er en voksen dame og mor til 3 barn som bør klare å tenke seg om før hun reagerer som hun gjør. De stakkars barna blir eksponert alt for mye, og hun sier de ikke tar skade av det – nei kanksje ikke NÅ, fordi de er små barn, men hva med om 10-15-20 år? Herregud, jeg hadde rett og slett dødd av skam om Anna R var min mor… Alt dette med blogg og plastikk kirurgi og dilldall har tatt heelt over, å vi har helt glemt bort viktige og riktige verdier i livet. Jeg synes synd på mine fremtidige barn som må vokse opp i dette samfunnet… 🙁

  28. Helt enig ang. mobbekultur, men dessverre treffer Anna Rasmussen en nerve hos ganske mange. Bare jeg hører ?mammatilmichelle? så vrenger det seg i magen min, og spesielt når jeg ser mine tenåringssøstre liker innleggene hennes på Instagram og Facebook. Anna er ikke et forbilde jeg ønsker for unge jenter.. Jeg vil ikke at mine søstre eller døtre skal legge ut nakenbilder i seng og dusj, fremme plastisk kirurgi, skryte av sexliv, få barn i ung alder med tre forskjellige menn osv.. Dette gjør at folk blir fryktelig provosert, og da oppstår det dessverre nettroll (noen verre enn andre), det må Anna/bloggere rett og slett tåle.

  29. Først, ikke si «enda en som ikke har skjønt budskapet i innlegget»! Jeg har skjønt det, men er absolutt uenig i det du skriver. Digger deg og alt annet du har delt siden jeg har begynt å følge deg, men dette innlegget var dessverre langt unna virkeligheten.
   Hilsen mamma til en gutt og en JENTE:-)

  30. Adelina: for det første: du er desverre ikke i posisjon til å fortelle meg hva jeg ikke kan eller skal si. for det andre: langt unna virkeligheten? hvilken virkelighet? din virkelighet? hva er din virkelighet og hva får deg til å tro at din virkelighet er den rette? Ellers takker jeg deg for at du deler dine tanker 🙂

  31. Jeg er dessverre ikke enig med deg, og jeg mener at du oppsummerer mye av det som er galt med tankemåten til Anna Rasmussen og resten av hurven. De eier en business og som bloggerne selv sier “bloggen og deres virkelige liv er ikke det samme, og det må man kunne skille på”. Og bloggen er for de største av dem et million-foretak, og f.eks. Sophie Elise har så stor innflytelse at hun har blitt kåret til årets medie-kvinne og har ikke bare én gang satt saker på dagsorden. MEN når det kommer til kritikk – da er de ikke er million-bedrift, da er de jente 22 år som griner på badet. Offentlige personer har man til enhver tid kritisert og ledd av f.eks. i programmer som Nytt på nytt, men når det kommer til bloggere så skal de være unntatt fordi de bare er unge skjøre jenter? Og det er ikke bare det at Anna Rasmussen ikke har tatt til seg kritikken rundt det å eksponere barna – kritikken som har kommet fra ulike hold helt siden hun startet å blogge, men hun har konsekvent brukt det for å provosere og få klikk til bloggen. Akkurat slik Sraad ikke har tatt til seg kritikk rundt det med operasjoner, men har heller brukt det i headinger som: “Se rumpa mi – før og etter” “min neste operasjon!” osv. osv.

  32. Hei.
   Jeg er helt enig med deg at det er gått for langt. At det er følgerne til MH som sørger for det. Det begynner gå over til latterliggjøring og hån, i stedet for reflektert svar/respons.
   MEN..det er mange andre enn MH sine følgere som reagerer på Annas oppførsel. Hun har tatt helt av og trenger “styringshjelp”. Jeg skal holde meg for god til å vite hvilken hjelp som trengs, men hun må hvertfall endre retning innen blogginnhold og eksponering. Syns også hun håner med krokodilletårene sine, det er vanskelig å føle troverdighet når hun linker til klikk/blog/peng i enhver anledning, også når hun sier selv hun er på det såreste…det provoserer. Hun sier selv hun bare er 22, jeg tenker det nytter ikke bruke det som unnskyldning lengre. Hun er samboer, har tre barn, hus, bil, tjener millioner mm. Hun lever voksent. Syns hun bør oppføre seg deretter.
   Vi trenger ikke håne og latterliggjøre fordi om en blogger går for langt. Men det er så enkelt i disse SoMe-tider.
   Takk for et fint innlegg.

  33. Hvis du ser det nye bildet som Anna har lagt ut på Instagram, så får vi vel bekreftet hvorfor bildet til Mads H stakk så dypt. Nå skjermes det. Til ettertanke og etterfølgelse?:)

  34. Jeg er helt enig i det du skriver. Det er bare så utrolig komplisert det hele. Som Psykolog så tenker jeg hele tiden utifra den vinkelen, men jeg skal prøve å ikke gjøre det. Anna er 22 år og trebarns mor. Hun er en jente, ikke en dame. Jeg har passert tredve, og du så mye jeg har forandret meg fra jeg var en ung og naiv 22 åring. Vi kan ikke tillegge Anna å være voksen, selv om hun har barn! Jeg tror heller ikke mange leser bloggen hennes for å følge barna, utvikling/ bilder. Det er vel hele «Anna» som fenger? Nei, det er ikke greit med barn på sosiale medier, jeg er helt imot det. Men når hun legger ut den siste videoen hvor hun ikke er i balanse, er dette bare trist. Jeg ser og har sett lenge at Anna trenger profesjonell hjelp. Og det er det jeg ønsker for henne. Mads H, en voksen mann med barn, yterer seg, og slipper gjennom de fæleste kommentarer om denne jenta. Først Isabel, nå Anna. Skulle jeg ytret meg om andre i sosiale medier, da hadde feltet blitt stengt for kommentarer! Dette er en mann som har gjort seg kjent ved å latterliggjøre andre. Hvilket liv han kan ha! Hvilket forbilde han er for sine barn! Det er bare trist å være vitne til. Anna trenger hjelp, og det snarest. Jeg leser hennes innlegg hvor hun forteller om en fallende blogg og mye mer vi ikke trenger å vite. Hun vet ikke lenger hva eller hvem hun er dessverre. Iselin, fint du skriver dette innlegget, veldig mange av toppbloggerne sliter. De må være penest, har derfor samme munn, positurer, silikon, listen er lang. Vi trenger ikke være nett troll. La de holde på, helst uten å få hverken tommel opp eller ned, kanskje det da vil roe seg? Til enhver tid er det en eller annen blogger som blir heftig diskutert. Vi trenger dem ikke! De står ikke for noe positivt!
   Jeg leser din blogg Iselin, og et fåtall andre. Jeg synes du er en motvekt, og har mye bra å komme med. Jeg skjønner at noen alltid vil ta deg på utroskapen i livet ditt, det skjønner jeg. Jeg kan heller ikke la det ligge, men håper for din skyld at du har tatt det rette valget. Go harrycamping😂

  35. Ups, skjønner den svei på deg😏Var ikke meningen i alle fall. Ikke er jeg i posisjon nei, men regna med du mente at jeg heller ikke hadde skjønt budskapet ditt siden jeg ikke heller var enig med deg. Slik du har kommentert til flere andre her som ikke er enig med deg. Forstår det slik at så fort man ikke er enig med deg har man ikke forstått budskapet ditt.
   Ja, kanskje det bare er min virkelighet….men jeg har skjønt det er flere som deler den samme virkeligheten😉
   Virker som du har vanskelig for å ta til deg konstruktiv kritikk, ikke bare pga. svaret du ga meg, men svaret du ga mange andre her og.
   Følger egentlig ikke noen bloggere, men du virka som ei kul jente å følge. Tror jeg skal droppe det og jeg. Her er det samme opplegget, viktigste med klikka.
   Lykke til med bloggen og alt annet😊

  36. Adelina: at folk er uenige med meg er absolutt ikke et problem i det hele tatt! Men jeg ser at folk er uenige i ting jeg absolutt ikke har påstått. Og akkurat det er jeg nødt til å formidle! er helt hårreisende å se at folk ikke får med seg hele budskapet i teksten jeg skriver. det du skriver om at jeg blogger for klikk – velger jeg bare å heve hodet over. Og hvem er det som egentlig ikke tåler at folk er uenige – når du er nødt til å ikke følge meg fordi du er uenig noe jeg skriver??? bare lurer . . 😉 mange er tydeligvis uenige i at samfunnet må sette en stopper for nettmobbing og hatefulle ytringer. det er klart det provoser og svir.

  37. Adelina: at folk er uenige med meg er absolutt ikke et problem i det hele tatt. Det som derimot er et problem for meg er at mange sier de er uenige i synspunkter og påstander jeg aldri har kommet med. de du sier om at jeg blogger for å få klikk- hever jeg meg bare over. hvis du har fulgt meg- som du sier – så vet du at det ikke stemmer. jeg er så lei at man ikke svare på tiltale uten å bli beskyldt for å ikke tåle kritikk. Og hvem er det som egentlig ikke tåler at noen er uenige når du ikke ønsker å følge meg bare fordi du er uenig i hva jeg skriver? bare lurer . . mange er tydeligvis uenige at vi må sette en stopper for nett-troll, nettmobbing og hatefulle ytringer. det er klart det provoserer og svir. ønsker deg en fin sommer 😉

  38. Hei,
   Kanskje du kunne formulert innlegget mer spisset mot budskapet? Jeg er faktisk litt usikker på hva du mener, eller prøver å formidle og jeg har lest alt. Hvis du var tydeligere på at det er følgere og kommentarer som er problemet så kanskje rette fokus på det? Hvis det er det du vil med innlegget:/

  39. Pleier ALDRI å kommentere noen ting som helst, men her må jeg faktisk bare si noe. Dette er det desidert mest tragiske blogginnlegget jeg har lest i min tid NOENSINNE. Blir rett og slett flau. Wow

  40. Godt skrevet og reflektert innlegg! Er ganske enig med deg, syntes før at det Mads drev med var morsomt og vittig, men han har dratt det litt langt. Å spøke med andre på den måten som Mads gjør er kun greit, og forsåvidt morsomt, om vedkommende som spøken handler om syns det er ok, tenker jeg da.

  41. Bare det at du orker å skrive om Hansen, og hannes følgere. Varmer hjertet mitt! Verken han, eller følgerne hans er bra for samfunnet. De er ute etter å finne feil i mennesker som allerede føler seg som en feil. Mads Hansen sin instagram der han tilnærmer «mobber» andre bloggere skulle for lenge siden vært slettet av instagram. Han er som sagt en voksen mann, med barn??? Som selv kan bli en av de som opererer nesa, rumpa og puppene for å føle seg pen. Får se om han legger ut bilde av sin egen datter og kommer med en fæl kmt da?

  42. Et veldig bra innlegg er første gangen jeg leser bloggen din å nå skjønner jeg hvorfor jeg skal fortsette☺️

  43. Skivebom. Du henger deg på uthengingen/mobbingen/trakasseringen av personen MH, som resten av bloggerne gjør. Er det en “egenskap” dere MÅ ha?? Makan…
   Jaja, du fikk som IR sin oppmerksomhet, mange klikk, og mange kroner i kassa. Penga renner inn, og vi driter i hvordan!!!

  44. Er helt enig med deg Iselin! Han skaper en grobunn for hetsing og kritikk. Hvis man ikke skal bidra til en sunn debatt kan man like godt holde munnen sin lukket.

  45. Nå melker dere Mads Hansen-kua for det den er verdt ass. – Skamløst er vel passende her.
   Håper dere i det minste ler hele veien til banken. You go, girls!

  46. Hei! Må bare si at jeg likte innlegget ditt, for ja det skaper en plattform for hets og mobbing. Problemet her er at det ikke kun er Mads Hansen som gjør det, men også Anna Rasmussen og Isabell Raad. Når de gang på gang drar inn klikk om hvor slem og hvor mobbet de føler seg av blandt annet Mads og andre som kritiserer dem, blir dette også en plattform for mobbing. Mads og flere andre får også ekstremt mye hets og trusler fra følgerne til disse bloggerne. Men Mads sin måte å forholde seg til dette er at han ler av det og “mobber” seg selv isteden. På denne måten mister “mobberne” sin makt og kommer ingen vei med hetsingen. Mens Rasmussen og Raad legger ut videoer der de gråter og nærmest er i sorg, på denne måten får “mobberne” ekstremt mye makt. Oppfordrer deg til å lese litt på de instagrampostene som Mads har lagt ut av enten Raad eller Rasmussen for å se hvordan fansen deres er mot han.

  47. Men syntes du virkelig svaret hennes var gjennom tenk ? Å svare med at jeg vet like mye om sønnen din !!! Hvor er den bloggen ? Hvor er alle de bildene ? Av hans sønn. Det blir for dumt det også.

  48. Fyfader, så utrolig bra skrevet!! Jeg er helt enig med deg ❤️🙏🏻 Endelig noen som får sagt det, I looooove you!! (Folkens – del innlegget hennes videre)

  49. Anonym: har ikke sett det svaret. Men helt enig. Det er lite reflektert og tyder i mine øyne på et svar gitt i affekt. jeg vet jo ikke såklart – men man tenker jo ofte ikke rasjonelt når man er såret og sint. ikke at det unnskylder noe,men konklusjon: nei – hvis hun har svart det du skriver – så er det lite gjennomtenkt. 🙂

  50. Noe av det desidert beste jeg har lest. Godt skrevet! Om ikke dette får enorm oppmerksomhet i media, ville det vært en skam for hele den pågående debatten.

  51. Henriette: helt enig! jeg har sett noe av det han får og det er på ingen måte greit. Det er det som er så vanskelig. hva kom først. Høna eller egget liksom ? hovedproblemet er jo ikke Mads hansen i seg selv – for han har en del gode poeng. men mange av tilhengerne hans får totalt overtenning og overskygger mye av det han formidler. det setter som han selv sier – ALLE i et dårlig lys .

  52. Hva med tilhengerne til Raad og Anna? De skriver ikke mye pent i kommentarfeltet til Mads de heller, så skal du først ta en så får du ta med alle. For her vil jeg si at alle 3 er like ille 🙂

  53. Jeg synes det alltid er gøy å lese innleggene dine, men dette er det faktisk det første innlegget jeg ikke ikke er enig med deg. Sorry as, kommer til å finne en ny blogg å lese. Denne er dessverre gått ut på dato.

  54. Dette innlegget takker jeg for! Helt utrolig fint at noen klarer å sette litt ord på hva som faktisk ikke er greit i denne saken.

  55. Synes d er helt latterlig at det faktisk blir sagt at Mads Hansen lar d gå utover barna til Anna, når han åpenbart kritiserte hvordan hun publiserer så mye om barna sine offentlig. Han tar tak i viktige saker på en humoristisk måte, så klart er d ikke like gøy for alle parter. Men det er faktisk nødvendig i forhold til hvordan dette samfunnet har blitt med bloggerne på toppen som får påvirke små menneskers hjerner om hva som er normalt og ikke. Vil selvfølgelig ikke at noen skal bli lei seg, det vil nok ikke han heller. Han vil skape en diskusjon, og det har han virkelig klart. Dere har jo gitt han dobbelt så mye oppmerksomhet, og jeg synes det er bra du svarer for deg i hans poster, men det du skriver blir så usaklig i forhold til hva det egentlig dreier seg om. Og jeg er enig i at hans fans skriver masse stygt om dere som selvfølgelig er dritt, men det gjør da dine fans også og du skylder da faen ikke på deg selv for de kommentarene.

  56. Jeg er så enig med deg, jeg synes det er helt skammelig at en voksen mann som Mads skal i det heletatt følge med og hate på unge jenter. Jeg tror han kun ønsker seg den oppmerksomheten som de jentene får og blir derfor sint fordi han ikke klarer å oppnå det samme som de gjør! Jeg forstår ikke hvorfor folk føler for å være så stygge mot hver andre og at de orker å bruke så mye tid på en de mener de ikke takler trynet til! Folk tar som regel operasjoner fordi de er usikre på seg selv og derfor synes jeg det er veldig viktig at folk forstår at den usikkerheten kan komme igjen! Hva i alle dager hadde Mads gjort om Isabel hadde faktisk tatt selvmord? Helt på trynet asså. Stå på Iselin, jeg er såååå enig med deg!!

  57. Det kan gått være at jeg har misforstått her nå, men i dette innlegget virker det bare som om Mads sine følgere er problemet. Har du oversett de innleggene der Isabell Raad oppfordrer følgerene sine til å hetse på Mads og fortelle han hvor ynkelig han er. Det at Isabell og Anna legger ut gråtevideoer og Mads bare hever seg over hatet betyr ikke at det er bare Mads sine følgere som er problemet

  58. Hei Iselin <3 jeg kommenterer sjelden blogger men at så mange mennesker som kommenterer her er SÅ imot dette innlegget - får jeg frysninger av.. Jeg er så så så enig med deg og jeg skjønte akkurat hva du mente med innlegget ditt 🙂 du skriver jo hele veien at du ikke alltid er enig med de du nevnte
   her, men at de allikevel IKKE fortjener å bli mobbet eller oppleve nettets.. Bloggerne får ufortjent mye dritt fra anonyme mennesker bak datamaskinen/mobilen som tror de er så jævlig tøffe... Jeg er ikke enig i alle disse operasjonene som blir utført eller alle lettkledde bilder som blir lagt ut både på blogger og sosiale medier, men jeg ville ALDRI skrevet noe vondt til noen om det.. Det holder jeg heller inne.
   Okei, tilbake til poenget her. Jeg er helt enig i det du skriver og det var så sinnsykt bra og reflektert skrevet så du fortjener en ordentlig GOD klapp på skulderen 😀
   Jeg heier på deg og bare driiiiit i de teite kommentarene folk bare MÅ skrive for å heve seg selv.. Du er bra nok som du er og du skriver veldig fine innlegg - så fortsett som du gjør <3
   Stor og varm klem fra meg til deg :-*
   Og en annen ting jeg ville skrive til deg er at det er så kult at du er deg selv 100 % her på bloggen og sosiale medier og du legger ikke skjul på noen ting! Det tror jeg er veldig viktig i en verden vi er i nå hvor veldig mange skal få fram at alt er så "perfekt"
   🙂

  59. Mads Hansen har jo adressert egne følgere om nettopp dette, men hvordan mener du at han skal kontrollere det andre skriver?

  60. Jonas: ja han gjorde det etter at jeg skrev dette innlegget. ikke om jeg vet at det var det som var grunnen til at han gjorde det. men det var så vanvittig flott og stødig gjort av han! Han kan ikke kontrollere alt som blir skrevet. han jobber jo ikke i en barnehage stakkar, men ved å legge ut poster som han nettopp har gjort nå – viser han at han tar avstand fra slike ytringer og at slik oppførsel ikke er akseptabelt. Heia Mads for det! <3

  61. Maya: helt enig i at alle følgere som oppfører seg slik bør få en påminnelse om at deres oppførsel er avskyelig. det gjelder følgere av mads Hansen, isabel Raad, Anna Rasmussen og alsakens bloggere. Men foreløpig er det ikke Hansen som ytrer at dette dreper han . Hadde det vært han som la ut en video og fortalte hvor ødelagt han ble av alt dette her – hadde innlegget mitt handlet om nettopp det 🙂

  62. Beste jeg har lest på lenge, om bare alle hadde forstått det. Ang Isabell så har han dratt det alt for langt, hvertfall med tanke på at hun flere ga her har uttalt seg om hvor dårlig det kan være å ta plastiskeoperasjoner og forklarer hvor mye hun har slitt psykisk pga det. Så det presset hun en gang bygde opp syntes jeg at hun har gradevis revet ned igjen..? Greit at det ikke er kult å legge kroppspress på unge jenter, men det er heller ikke greit å uttale seg om utseende til de jentene som sleit så med utseende at de valgte å endre på seg selv. Ok og ikke være enige med hva de sier og kritisere det. Men å gjøre de usikre jentene enda mer usikre til og med etterpå, ved å si stygge ting er aldri en løsning.

  63. Jeg må faktisk kommentere dette jeg også. Ja, AR har lagt ut at dette dreper henne. Isabel Raad har også lagt ut lignende på story på Instagram. Men av hatet Mads Hanssen får, så gjør ikke han det. Syntes det blir dobbelmoralsk å anta at Mads ikke bryr seg, og at det går fint med han fordi det er ??han som mobber??. Hvis Mads hadde lagt ut et SERIØST innlegg om at han syntes det holder å få slengt i trynet om ??hvor fæl han er som mobber??, eller ??du er et ekkelt menneske?? – så hadde ikke så mange tatt det seriøst tenker jeg. Syntes det er noe å tenke på.

  64. “Hvis Mads Hansen ikke skal stilles til ansvar for at følgerne hans ytrer hatefulle meldinger , bør i teorien ikke bloggere som fremstiller et «falskt» ytre, stilles til ansvar for en økende skjønnhetsidealisering som ikke har rot i virkeligheten.”
   AMEN! Stod mye annet bra også, men du traff meg med den altså.
   for et bra innlegg, tusen takk til deg!! ❤

  65. Nå har jeg fulgt MH en god stund, men forventer du at han daglig skal legge ut bilde/story om at følgerne ikke skal «mobbe» de han kritiserer? Han legger dette ut med jevne mellomrom, skulle tro det var nok…

  66. Petter Johan: nei det forventer jeg ikke. stakkars mann. han jobber jo ikke i en barnehage . men han – som både Isabel og Anna bør være sitt ansvar tydeligere bevisst. men er jeg da 😉

  67. Jeg ser hvor du kommer fra, men det er et stort «men» du mangler. Bloggerne i toppsjiktet tjener millioner på det de driver med. De lever ekstravagante og pompesiøse liv. De av oss som har overlevd tenårene ser nok bak fasaden og operasjonene, men det gjør ikke den typiske målgruppen til bloggerne (jenter 12-16). Dette er svært påvirkelige jenter i en svært påvirkelig periode av livet. Å fronte såkalte «unaturlige» og «perfeksjonerte» kropper er ugreit og helt på tryne. Det gir jenter spiseforstyrrelser, og det både ødelegger og tar liv. Og misforstå meg rett, jeg mener ikke at blogger med vilje og overlegg gir unge jenter dårlig selvtillit, men det er et velkjent faktum at en bivirkning av å lese «rosablogger» er dårlig selvbilde.
   Det er vannskelig å ikke bomme på kritikk over folk som har hatt så dårlig selvtillit at de har lagt seg under kniven. Men, de tjener millioner på dette. Det står mye penger på spill, og all erfaring tilsier at så mye penger har en tendens til å svekke dømmekraften. Bloggere har heller ingen utdanning eller kursing som gjør de oppmerksomme og klar over hvor triggerpunkter er. De er ikke profesjonelle på hva som kan påvirke ungdommen negativt, og med svekket dømmekraft i utgangspunktet er dette kanskje ikke den beste kombinasjonen.
   Så ja, Mats Hansen tråkker kanskje over streken noen ganger, men i noen tilfeller må man si ifra ordentlig for at ting skal ha en effekt. Bloggere må ta mer annsvar. Og for å være helt ærlig, nettroll er no drit, men er man en offentlig person er deg nok dessverre noe man må tåle. Og jeg har forresten sett ganske skarp kritikk av Mats Hansen i visse kommentarfelt uten at han inntar noen offerrolle. Takler man ikke presset rundt å være en offentlig person, og det er helt greit hvis man ikke gjør det, får man finne noe annet å gjøre.

  68. Nora: jeg sier ikke at det “disse”bloggerne driver med er riktig. som du selv ser i teksten. men jeg tror helt ærlig at Mads Hansen i det lange løp risikerer å oppnå motsatt effekt av det han faktisk ønsker . Kritikk er viktig. spesielt den kritikken han retter mot nevnte bloggere i innlegget. men han bør likevel være sitt ansvar mer bevisst 😉

  69. Herregud.. Når jeg leser kommentarene her så klør det i fingrene.
   Bare det at flesteparten som sier de er uenig snakker om ANNA, viser at hetskommentarene tar overhånd- for det var ikke Anna innlegget ditt hovedsaklig handlet om. Likevel er det hun det blir snakket om; nettopp fordi hun får så jæævlig mye hets. Det blir for dumt. Folk må lære seg å roe seg ned før de kommenterer. Er på ingen måte tilhenger av Anna, forresten.
   Heelt enig i innlegget ditt. Jeg føler at når man er blogger så burde man holde seg selv ansvarlig for det man legger ut og hvordan folk tolker det, på en måte. Uansett hva det er. Hvis leserne dine da klikker i vinkel og sprer hatsytringer etter et innlegg, så er det ditt ansvar å stå frem og si at det ikke er greit. Skjønner ikke hvorfor det er så vanskelig, for da får du samtidig skilt deg fra de leserne som er sånn. Da forsikrer du deg at folk ikke tror du er sånn. Hvorfor er det så vanskelig da?
   Alle trenger et spark i rævva noen ganger, men hat og mobbing er faen ikke greit uansett.

  70. Hei! Her er eg faktisk usamd med deg. Eg er sjølv heilt imot at vaksne (og særleg profilerte menneske) bruker sine små ungar til å hauste likes (og i dette tilfellet mammas og pappas inntekt!!) og det var jo dette Mads Hansen sitt fyrste skot i denne overdrivne stormen handlar om. Eg trur faktisk sjølv at borna til Anna hadde hatt det betre dersom dei hadde fått slippe å bli påtvunge eit kjendisliv. For det veit me alle – dersom mamma eller pappa er profilerte og vel å selge sine på sosiale medier, så blir såklart ungane også kjendisar til slutt. Og dét utan mogleheit for samtykke. Dette er ei sjuk verd der folk sel ungane sine til høgstbydande. Eg håper denne ego-trenden snur snart, og at i alle fall nokre små kan få lov å vere skjerma frå rampelyset. ♥️

  71. Tonje: helt enig med deg. så skjønner egentlig ikke hva du er uenig i? For jeg har da aldri sagt at jeg støtter det Anna driver med. jeg føler med henne i følelsene hun nå besitter . . . .<3

  72. Helt enig! Ekstremt mange ureflekterte mennesker her i verden dessverre, er ikke alle så klarer å vise empati ovenfor andre menneskers sorger og vansker.

  73. Joda, vi som følger Mads Hansen, er bevisste!! Beste norske låt på lenge, og så sann som den kan bli. Ut med bloggertrender om kropp og utseende. Ååååå, stakkar a, “vi blir så misforstått liksom”. La vær da vel!!???

  74. Hvordan får du dette til å kalles mobbing? Det undergraver de som faktisk opplever mobbing på ordentlig!!
   Å bli stilt til veggs for hvordan du tjener penger er noe helt annet. Er Sylvi Listhaug utsatt for mobbing eller kritikk? Rasmussen er en offentlig person av eget valg og driver en blogg hvor hun tjener penger ved å b.l.a. eksponere barna. Da må folk få lov til å si hva de mener om det.

  75. Veldig fint skrevet. Dette er mobbing, mobbing som støttes opp av alt for mange. Hva skjer om en av disse som blir mobbet en dag får nok å ender livet sitt? Er alt dette like gøy da?
   Du virker som en helt fantastisk kvinne, og Gud så sterk du er! Jeg heier på deg ❤️

  76. Jeg vil bare si at du er vanvittig tøff!
   Dessverre er det slik at mange mennesker ikke klarer å holde seg for god til å slenge dritt. Vi lever i et samfunn der nettetikk ser ut til å bli glemt av mange. Jeg blir like sjokkert hver gang jeg leser kommentarfelt der godt voksne mennesker kommer med surt oppgulp som nærmest er på grensen til mobbing. Hvorfor? Har dere ikke lært at «Hvis man ikke har noe pent å si, så hold det for deg selv»?
   Det som bekymrer meg, er at flere av disse menneskene er foreldre selv. Har dem noen gang tenkt på hvordan disse holdningene påvirker barna?
   Det er mye snakk om mobbing, og hva man kan gjøre for å forhindre det. Men hvor blir det av fokuset på foreldrene? Det er de godt voksne menneskene som er de verste mobberne. Det har jeg dessverre vært vitne til flere ganger.
   Vi lever i et samfunn der det er fokus på utseende og kropp. Som blogger bærer man et ansvar ovenfor leserne sine. Spesielt når det gjelder usunne skjønnhetsideal, men også hvordan man formulerer innleggene sine rettet mot en yngre målgruppe.
   At disse bloggerne får mye kritikk, kan jeg forstå. Men samtidig er det viktig å se mennesket bak sminken og skjønnhetsoperasjonene. Et menneske er mer komplekst enn som så. Flere av disse bloggerne har delt personlige innlegg som omhandler mobbing, usikkerhet, lav selvtillit og angst. Bare for å nevne noe. Disse tingene er det mange ungdommer som kjenner seg igjen i. Det handler ikke bare om det perfekte ytre, slik det kommer fram i mediene.
   Derfor er det så utrolig synd at disse bloggerne gjentatte ganger blir utsatt for hets, personangrep og hatefulle meldinger. Hvorfor skal man tråkke på noen som allerede ligger nede? Det er ikke greit å mobbe noen som antakelig har fikset på utseende nettopp på grunn av mobbing i seg selv. Hvorfor skal man legge hat på andre mennesker, som ikke har gjort noen noe vondt? Og hvorfor er det «greit» å mobbe dem fordi de har fikset på utseende?
   Jeg synes det er flott at du tar andre til forsvar. Det trengs! Virkelig!
   Jeg så deg for første gang på «Mammasjokket» på NRK. Endelig var det ei dame med god humor, som snakket rett fra levra! «Hvem er denne personen?» tenkte jeg! Har hun en blogg, eller en instagramprofil?
   Du er virkelig et friskt pust på mange måter, som snakker om tabubelagte temaer. Jeg har sett i kommentarfeltet ditt at noen gir deg hets fordi du deler private ting. Men vet du hva? Du er faen meg tøff! Utroskap er et veldig sårt tema som mange kjenner seg igjen. Og dessverre er det veldig få som snakker om det!
   Jeg håper du klarer å legge de negative kommentarene til side, for sannheten er at veldig, veldig mange liker deg og har sansen for det du gjør! Husk at det er de som har noe stygt å si som roper høyest! Det betyr ikke at ingen støtter deg i din sak! Det er bare ikke alle som kommenterer alt! Jeg er èn av dem.
   Du virker som ei knallbra dame, og en fantastisk kone og mor! Ønsker deg alt det beste, og håper at alt ordner seg! Fortsett slik som du gjør! Du inspirerer alle! Inkludert meg!

  77. Jeg følger vanligvis ikke din blogg, men dette innlegget har fått mye oppmerksomhet, så måtte nesten sjekke det ut. Og kommentere tror jeg heller aldri jeg har gjort, men dette innlegget gjorde meg veldig engasjert.
   Jeg er veldig enig i alt du skriver i innlegget, jeg er stor fan av Mads selv om om han publiserer innhold for å provosere. Likevel føler jeg du gjør Mads Hansen til den store stygge ulven da du bare nevner hans følgere. Han er selvfølgelig ansvarlig han også, og unnskylder ikke følgerne for hva de kommenterer. Så misforstå meg rett! Men jeg vet ikke om du har fått med deg hvor mange stygge kommentarer han får av disse bloggernes følgere, de er ikke akkurat med på å skape fred og harmoni de heller. Ville bare få frem at dette gjelder alles følgere i dette kaoset! Så tenk over hva dere skriver folkens

  78. Men det er jo ikke Mads din skyld for hvordan dette har utviklet seg? Han kom med et enkelt utsagn i form av et bilde av Annas datter og eksponering av barn. “Krigen” har jo oppstått i kommentarfelt av lesere og følgere.

  79. Du sier at du føler med Annaog de følelsene hun sittet igjen med….ikke at du støtter henne. Men da må jeg spørre deg, hvilke følelser er det du igjenkjenner?? Skam? Anger? Skyld? Følelsen av å bli adressert på noe man egentliger klar over, men ikke ønsker å ta innover seg? La meg eksponere barna mine i fred liksom?
   Jeg prøver å forstå hva du mener har gått for langt Iselin…Men jeg får ikke taki budskapet ditt!

  80. Hei Iselin! Jeg hadde ingen tanker om å kommentere denne saken selv om jeg har fulgt med på den. Litt fordi jeg er enig i budskapet til Mads hansen, samtidig som at jeg ser at noe skurrer. Jeg forstår humor, satire, og har vært på mange kurs om mobbing og hvordan det kan eskalere i fra erting til mobbing. Men når det kommer til barn, og barnets rett til privatliv da føler jeg at jeg må skrive noe. Jeg synes at du skriver godt og reflektert om denne saken, og det er derfor lettere for meg å kommentere saken her, og samtidig kunne gi en reflektert tilbakemelding. Jeg kan forstå Anna sine følelser når noen omtaler barnet hennes, jeg forstår at mammahjertet koker over av å forsvare og beskytte. Men hvis man ser bort i fra det å ser på faktaene, så eksponerer hun barnet sitt over middels enn hva andre familier hadde gjort. Faktaene i den posten til Mads hansen er faktisk korrekt. Når hun får spons å skal vise frem barneklær, barneleker, mat ect eksponerer hun barnet sitt, og dermed tjener penger på det. Jeg mener at barn har rett til et privatliv, og ikke skal eksponeres på den måten. Dette er den samme grunnen til skoler og barnehager har ulike skjemaer som foreldre må skrive under på, dette omhandler barnets rett til privatliv, og beskyttelse. Jeg mener vi voksne må skåne barna våres, og tenke mer langsiktig. Det er vi som er voksne og skal ta gode avgjørelser for barna til de er voksne å kan ta valg selv. Anna er inne på det i ett av de siste innleggene hennes der hun beskriver at de skal flytte, fordi datteren begynner å forstå at hun er en offentligperson. Så dette her forstår Anna, men det jeg reagerer på er hvor motsigende det er. Barna kan på ingen måte forsvare seg, og det er her jeg mener vi må ta gode valg for dem. Det er ikke sikkert at et barn som vokser opp i offentligheten takler det som følger med under oppveksten, men det vet man så klart ikke. Jeg tenker bare at man skal være forsiktig når det kommer til barn og eksponering av dem. Ellers ville jeg takke for at du skriver så utrolig godt, og reflektert! Du virker som ei utrolig bra dame, og jeg digger deg og bloggen din! Ha en fin dag 🙂

  81. Marte: helt enig i at selve posten til Mads Hansen vedrørende denne spesifikke saken ikke er et overtramp mot Anna.Hun har bygd deg en blogg basert på sitt eget barn og må tåle at folk er kritiske til det. Men det som blir resultatet av all kritikken er bare utrolig trist. Mads Hansen treffer spikeren på hodet- men noen ganger bør man gi seg mens leken er god – tenker jeg da. nå er det blir skitt-kasting mellom følgerne til alle de tre partene – og det er bare så utrolig trist å se hvordan viktige temaer og debatter blir glemt og gjemt under hat, trakassering og mobbing. takk for konstruktiv og fin tilbakemelding <3

  82. Kjære Iselin ❤️ Det er så bra du setter ord på det mange av oss(håper jeg) er enig i.. Denne situasjonen har to klare sider, enten støtter du Isabel/bloggere ellers støtter du Mads Hansen. Og det er tilnærmet krigføring fra begge kanter. Selv er jeg midt i mellom, men kan likevel ikke erklære meg som Sveits. For jeg er ikke for normalisering og reklamering av plastisk kirurgi, selvom jeg oppriktig mener at man som et individ bestemmer over egen kropp og hva man gjør med den. Men som en kjent person, en influencer, har man et ansvar ovenfor de unge lettpåvirkelige menneskene som ser opp til en. Det er flott at man er fornøyd med egen kropp, operert eller ikke, men for meg blir det hele litt dobbelmoralsk (og umoralsk) å legge ut lettkledde bilder hvor man synlig viser frem opererte deler av kroppen for så å si hvor misfornøyd man er. Det er så vrient, for jeg bryr meg ikke om Iselin sin opererte rumpe, bare om hvordan hun bruker plattformen sin.. men jeg ville aldri ha kommentert hennes utseende eller personlighet(utover meninger jeg eventuelt er enig/uenig i), for det er her mobbing og trakassering kommer inn. Å konsekvent og gjentagende gå etter en person på bakgrunn av utseende er IKKE konstruktiv kritikk! Jeg tror Isabel har fått med seg at Mads Hansen ikke synes rumpa hennes er fin nå, på tide å la den saken ligge. Kjempefint at han står imot presset om å være «perfekt», men det er ulike måter å gjøre det på. Så jeg kan ikke støtte Mads Hansen heller, for jeg er imot mobbing. Og som en som har opplevd mobbing, fysisk og psykisk, gjennom flere år vil jeg absolutt kategorisere det han driver med som mobbing. Og det er like trist og umoralsk som den måten Isabel fronter kirurgi på. Folk er så utrolig slemme med hverandre.. blir helt matt.

  83. Du sier på snap at du er enig med Mads Hansen i budskapet hans om eksponering av barn. Men det kan du jo umulig være, som eksponerer dine egne såpass mye som du gjør?

  84. Det er det tynneste argumentet jeg noen gang har sett. Så fordi du ikke tjener penger på bloggingen, så er det helt ok å brette ut barnas privatliv for offentligheten? Hva skjer den dagen du tjener penger på bloggen (for det er jo åpenbart et mål du jobber for å nå). Slutter du å eksponere barna da? Mener du virkelig at det er det som er «problemet» i denne debatten? At Anna og co tjener penger på bloggen sin? Ikke at de utleverer barna sine ved å legge ut ting uten samtykke? Blir sjokkert hvis du oppriktig tenker at dette er er spørsmål om penger!

  85. Anne: Hei og hå! Det er faktisk et mål jeg jobber mot!! Og hva i himmelens navn er galt med det? Å kunne jobbe med å skrive og tjene nok til å kun drive bloggen på heltid hadde vært fantastisk!!! da hadde jeg hatt TID til å svare utfyllende på alle kommentarer jeg får og alle meldinger. jeg kunne gjort grundigere research og studert andre temaer nøye. Men om den tid skulle komme- så må jeg revurdere hvorvidt og hvor mye jeg skal eksponere barna mine videre. For når alt kommer til alt så skriver jeg om ALT livet som foreldre har å by på. Jeg har dog fokus på mammarollen og dets oppturer og nedturer, utfordringer og gleder. Når det kommer til selve debatten om eksponering av barn – så synes jeg det er vanskelig. for jeg mener det er trist at bilder av barn ukritisk blir delt på nett – ene og alene fordi barna ikke har noenting de skulle sagt – de vet ikke hva dette innebærer. Samtidig – som når jeg feks ble spurt om jeg ville være med i en dokumentar om mammarollen på NRK- synes jeg det er viktig å vise det virkelige liv og hvordan ting faktisk er med barn i hus. For samfunnet har allerede blitt slik: barnebilder florerer – men den værste sorten er ifølge mine øyne – barn som blir pyntet og fotografert som voksne mennesker. bilder hvor man reklamerer for babyklær og barneklær som aldri i verden burde blitt produsert. Barn blir seksualisert og folk applauderer over hvor søte de er. Dette er jeg totalt imot! Det jeg deler av barna mine på bloggen er lite i forhold til andre temaer jeg skriver om. nå vet jeg ikke med Anna- for jeg leser ikke bloggen hennes- men jeg synes likevel synd på henne i alt hun nå får gjennomgå . .Ellers takk for hyggelig kommentar. Alltid kjekt med positive mennesker 🙂

  86. Stå på kjære Iselin.
   Du er sterk og viser enormt mot! Du tørr å bruke din stemme! Det er så viktig den jobben du gjør.
   Det vil alltid være troll og folk som misforstår med vilje, tolker det på sin måte bare for å lage kvalm. Rist dem av deg de stygge kommentarene, vit at vi er mange som digger deg og din ærlighet. Fortsett å inspirere.

  87. Angående det å bygge opp en stor blogg, så gjør du nok det meste riktig ved å brette ut privatlivet til hele familien. Trist men sant; vi liker alle å lese om andres kjipe hendelser i livet. Håper barna får en mindre plass på bloggen etterhvert som den vokser:)

  88. Anne: så lenge mine private historier og erfaringer hjelper andre til å se lysere på livet og skimte håp , klare å reise seg og se fremover. Elske seg selv fremfor selvforakt- så ja – så gjør jeg det absolutt rette <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg